۵G را فراموش کنید؛ ۶G در راه است!
دولت چین تیم تحقیقاتی برای توسعه شبکههای ۶G راهاندازی کرده است. این خبر روز پنجشنبه هفته گذشته به طور رسمی اعلام شد و علت آن هم رقابت چین با ایالات متحده و کشورهای دیگر برای رهبری دنیا است.
وبسایت یکپزشک - میثاق محمدیزاده: دولت چین تیم تحقیقاتی برای توسعه شبکههای ۶ G راهاندازی کرده است. این خبر روز پنجشنبه هفته گذشته به طور رسمی اعلام شد و علت آن هم رقابت چین با ایالات متحده و کشورهای دیگر برای رهبری دنیا است.
به گفته وزارت علوم و فناوری چین (MOST)، یک گروه ۳۷ نفره از محققان دانشگاهها، موسسات تحقیقاتی و شرکتهای فناوری و توسعهدهنده تجهیزات مخابراتی تشکیل شده است و کارشان ارائه پیشنهادات فنی برای شبکههای ۶ G، مشاوره برای تصمیمگیریهای مهم و بسترسازی برای پیادهسازی این فناوری است.
یکی از مقامات وزارت علوم و فناوری چین به خبرنگاران گفته است تحقیقات درباره شبکههای ۶ G هنوز در مرحله اولیه است و ما حتی به محورها و شاخصهای اصلی یا سناریوهای توسعه و برنامهریزی برای یک حرکت یکنواخت نرسیدیم.
چین یکی از رهبران ۵ G دنیا است و سرویسهای تجاری ۵ G این کشور به طور رسمی از اکتبر سال گذشته راهاندازی شدند. مطابق گزارشهای منتشر شده، در کشور چین بیش از ۸۶ هزار ایستگاه پایه ۵ G راهاندازی شده و دهها مدل گوشی ۵ G مناسب وارد این بازار شده است.
براساس گفتههای محققان و اساتید دانشگاهها، سرعت شبکههای ۶ G به صورت تئوری میتواند تا یک ترابیت بر ثانیه باشد. یعنی سرعتی ۸۰۰۰ برابر سرعت کنونی شبکههای ۵ G که اصلا در تصور هم نمیآید. بهترین سرعت شبکههای ۵ G کنونی زیر ۵ گیگابیت بر ثانیه است.
برای درک سرعتی یک ترابیتی شاید بتوان گفت ۵۰ فیلم ۴ K با کیفیت بالا را در یک ثانیه دانلود کرد. قطعا شبکههای ۶ G برای دانلود فیلم یا استریم ویدیو خلق نمیشوند و اهداف یا ماهیت متفاوتی با ۵ G خواهند داشت. همانطور که ۵ G نیز به طور کلی از نظر فناوری و ماهیتی با ۴ G متفاوت است و شبکهای متصلتر، هوشمندتر و خودکارتر است که تاخیری در حد صفر برای ماموریتهای حساس و بیدرنگ دارد.
یک حرکت علمی یا ژست سیاسی؟!
دکتر مهیار شیروانی مقدم؛ استادیار دانشگاه سیدنی اعتقاد دارد شبکههای ۶ G میتوانند پایهگذار روابط جدیدی میان انسان و فناوری باشند. مثلا، انسانها با افکار و فرمانهای مغزی خود با وسایل در ارتباط باشند و از آنها استفاده کنند.
چین و امریکا در بسیاری از حوزههای فناوری مانند شبکههای موبایل و ابررایانهها با یکدیگر رقابت یا به نوعی جنگ سرد دارند. پیش از چین، دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده دستور تحقیق و توسعه ۶ G را صادر کرده بود.
در حالی صحبت از توسعه ۶ G است که متخصصین مخابرات آن را بسیار زود و ناشدنی میدانند. چون میگویند برای رسیدن به ۶ G ابتدا باید ۵ G را به طور کامل توسعه داد؛ همانطور که ابتدا ۴ G و بعد شبکههای ۴ G LTE توسعه پیدا کردند. پرش از ۵ G کنونی به ۶ G غیرممکن است.
توسعه و تحقیق ۶ G بیش از ۱۰ سال زمان میبرد و فناوری نیست که متعلق به دهه حاضر باشد. پیشبینی میشود ۶ G بسیار پیچیدهتر و همراه با موانع سختتری نسبت به نسلهای پیشین شبکههای موبایل باشد.
نظر کاربران
داداش ما که رسیدیم... اینترنت صفحه اینیستا رو باز نمیکنه... قرآن میزاریم جلو قسمش میدیم تا باز کنه.... دسته ی ما تو کوچه بن بست گیر کرده و هی سینه میزنن...
پاسخ ها
5gرو ک میگفتن تو کره تست کردن حیوونات دیوونه شدن مردن بعد چجوری
ما هیچ ما نگا
تا 1400 با روحانی
فعلا ما رو 2G موندیم عزیزم بقیه پیشکش
ماله ماکه گوگلم بزور وا میکنه ...واقعا کی قراره سرعت نتمون خوب شه؟! اعصاب نزاشتن واسه ما
و من همچنان 3G هستم ...
وقتی همه چیز فیلتر باشه و مسدود سرعت بالا و پایین چه فرقی میکنه؟
ما هم میخواهیم از 2g بریم 1g