۱۰ عادت بد رانندگی که به خودرو آسیب میزند
امروزه خودرو یکی از بخشهای جدانشدنی در زندگی انسانهاست و همچون سایر تولیدات بشر از شرایط و خصوصیات خاص خود بهرهمند است. از آنجایی که خودرو از اجزا و قطعات مختلف و گستردهای تشکیل شده است، این مجموعه از قطعات و تجهیزات مختلف که در کنار یکدیگر در سرعت و فشار بالا و شرایط جوی مختلف و متفاوت کار میکنند، نیاز به دانستن نحوه استفاده صحیح و مناسب با توجه به نکات توصیه شده از طرف متخصصان و تولیدکنندگان دارد.
وبسایت عصرایران: امروزه خودرو یکی از بخشهای جدانشدنی در زندگی انسانهاست و همچون سایر تولیدات بشر از شرایط و خصوصیات خاص خود بهرهمند است. از آنجایی که خودرو از اجزا و قطعات مختلف و گستردهای تشکیل شده است، این مجموعه از قطعات و تجهیزات مختلف که در کنار یکدیگر در سرعت و فشار بالا و شرایط جوی مختلف و متفاوت کار میکنند، نیاز به دانستن نحوه استفاده صحیح و مناسب با توجه به نکات توصیه شده از طرف متخصصان و تولیدکنندگان دارد.
در استفاده از خودرو نیز همانند بسیاری از موضوعات مختلف در جامعه نکات و باورهای غلط و عادتهای اشتباهی در رابطه با شرایط نگهداری این وسیله وجود دارد. در این مطلب قصد داریم ۱۰ عادت بد رانندگی را به شما نشان بدهیم که ممکن است ترک نکردن این عادتهای بد رانندگی موجب وارد شدن صدمه به خودرو شما بشود.
گرم کردن خودرو با روشن بودن طولانی مدت درجا!
یکی از عادتهای غلطی که دربین اکثر صاحبان خودرو رواج یافته روشن کردن خودرو در شروع روز و اجازه دادن برای در جا کار کردن خودرو به مدت چندین دقیقه برای گرم شدن موتور آن است! اما این یک روش غلط برای گرم کردن موتور و اجزای خودرو است چرا که با کار کردن در جای خودرو بیش از حدود یک دقیقه این امر به مرور موجب رقیق شدن روغن میشود و احتمال مخلوط شدن سوخت و روغن را بالا میبرد.
همچنین باعث افزایش مصرف سوخت نیز میشود. بهترین راه برای گرم کردن خودرو پس از حدود یک دقیقه کارکردن درجا و حرکت با دنده ۱ یا ۲ در حدود یک کیلومتر است.
فشردن پدال کلاچ در حین حرکت در مسیر
یکی از عادتهای بد رانندگی رایج در بین برخی از رانندگان بازی با پدال کلاچ در حین حرکت خودرو و اصطلاحا نیم کلاچ حرکت کردن است که این امر باعث افزایش مصرف سوخت و آسیب رسیدن به صفحه و دیسک کلاچ خودرو و در نتیجه با بالا رفتن استهلاک صفحه کلاچ، این مجموعه سریعتر دچار فرسودگی میشود.
نگه داشتن پدال گاز و کلاچ پشت چراغ قرمز
بیشتر افراد در هنگام توقف پشت چراغ قرمز عادت به متوقف نگه داشتن خودرو با فشردن پدالهای کلاچ و ترمز دارند. این امر به واسطه درگیر کردن صفحه کلاچ و همچنین لنتهای ترمز موجب بالا رفتن استهلاک قطعات شده و باعث از بین رفتن سریعتر آنها میشود.
در هنگام توقف در پشت چراغ قرمز بهتر است از ترمز دستی در خودروهای دندهای و حالت پارک در خودروهای اتوماتیک استفاده کنیم.
قرار دادن دست بر روی سر دنده هنگام حرکت خودرو و استفاده از آن به عنوان استراحتگاه دست!
یکی دیگر از عادتهای بد در رانندگی قرار دادن دست بر روی دسته دنده در حین حرکت خودرو است که به نوعی از اهرم دنده به عنوان محل تکیه گاه دست استفاده میشود.
این رویه در صورت ادامه دار بودن بدلیل فشار بر رو چرخدندهها به مرور موجب فرسودگی سریعتر قطعات گیربکس میشود.
شتاب گیری و ترمز گیری ناگهانی
شروع حرکت پرشتاب و همچنین ترمزهای شدید و ناگهانی یکی از عادتهای بد در رانندگی است که اگر مستمر باشد موجب بالا رفتن استهلاک مجموعههای انتقال قدرت، سیستم تعلیق، سیستم ترمز و چرخهای خودرو میشود که میتواند هزینههای اضافی را به شما تحمیل کند.
ترمز گیری بر روی سرعت گیر!
یک عادت بد رانندگی در شهر که میتواند بسیار مخرب باشد، ترمزگیری بر روی سرعت گیرها هنگامیکه سرعت خودرو بالا است، است.
این عمل میتواند فشار زیادی را به سیستم تعلیق خودرو، رینگها، لاستیکها و اتاق و شاسی خودرو وارد کند که در صورت بالا بودن سرعت و وزن بالا بر روی خودرو میتواند صدمات جبران ناپذیری را به خودرو وارد کند.
در هنگام مشاهده سرعت گیرها بهتر است که عمل ترمزگیری را قبل از رسیدن به سرعت گیر انجام دهیم و سرعت خودرو را قبل از سرعت گیر کاهش دهیم و هنگام عبور از روی سرعت گیر پای خود را از روی پدال ترمز برداریم.
استفاده ممتد از ترمز در سراشیبی!
در هنگام پایین آمدن از سراشیبی و مسیرهای سرپایینی اگر در تمام مسیر از پدال ترمز برای کم کردن سرعت خودرو استفاده کنیم هم حرکت خطرناکی با داغ کردن لنتهای ترمز و امکان از کار افتادن سیستم ترمز وجود دارد و هم باعث بالا رفتن شدید استهلاک ترمزها و دیسک ترمز در خودرو میشود.
در هنگام حرکت در سرپایینی بهتر است از دنده سنگین استفاده کنیم و در مواقع نیاز پدال ترمز را فشار دهیم.
رانندگی با باک خالی!
این روزها با بالا رفتن هزینههای نگهداری خودروها و با توجه به قیمت سوخت بیشتر رانندگان تا مرز تمام شدن بنزین خودرو رانندگی میکنند! این موضوع یکی از عادتهای بد رایج در استفاده از خودرو است.
چرا که پایین بودن میزان سوخت در باک خودرو ممکن است با وارد شدن هوا به پمپ بنزین موجب سوختن پمپ بنزین خودرو شود و هزینه بالایی را به مالک خودرو تحمیل کند. توصیه میشود در هنگام روشن شدن چراغ بنزین خودرو در سریعترین زمان ممکن نسبت به سوخت گیری اقدام نمایید.
گاز دادن قبل از خاموش کردن خودرو!
یک عادت قدیمی و رایج در بین رانندگان وجود دارد که البته بیشتر در میان رانندگان پر سن و سالتر بیشتر مشاهده میشود. اینکه برخی از افراد عادت به گاز دادن به خودرو قبل از خاموش کردن آن دارند. این کار قبلا در خودروهای با سیستم کاربراتوری برای بهتر روشن شدن خودرو انجام میشد.
اما در خودروهای انژکتوری گاز دادن قبل از خاموش کردن خودرو باعث باقی ماندن مقداری سوخت مشتعل نشده در سیلندرها و انژکتور میشود که به مرور میتواند موجب خوردگی و خرابی سوزنهای انژکتور و کارکرد بد موتور شود.
خاموش نکردن خودرو پس از مسافتهای طولانی!
خاموش کردن خودرو پس از طی مسافتهای طولانی و درجا کارکردن آن برای مدتی، بیشتر در خودروهای دیزلی مرسوم است. این عمل در خودروهای بنزینی موجب بالا رفتن دمای خودرو و همچنین در دراز مدت موجب فرسودگی در سیستم اگزوز خودرو میشود. در صورت بالا بودن دمای خودرو پس از خاموش شدن نیز فنهای خودرو میتوانند روشن شده و موتور را خنک کنند.
نظر کاربران
عالییییی بود.ممنون
همیشه از این مطلبا بذارید فدای شما