ipad air، تبلت تازه وارد اپل
در میان انواع تبلتهای اندرویدی و ویندوزفونی که تاکنون وارد بازار شدهاند و بسیاری از آنها از نظر مشخصات بسیار هم عالی هستند، اما باز این آیپد اپل است که نگاه بینندهها را به خود جلب میکند. نسخه جدید آن به نام Air نیز ویژگیهایی دارد که دیگری جایی برای نفس کشیدن رقبا باقی نگذاشته است.
برترین ها: وقتی آیپد نحستین بار در سال 2010 میلادی معرفی و عرضه شد واقعا با بقیه تبلتها فرق داشت. طراحی این دستگاه به گونهای بود که شباهتی با دیگر تبلتها نداشت. درست است که محصولات اپل کمی از خودراضی هستند و با دستگاهها و برنامههای غیر از خودشان جفتوجور نمیشوند اما این از نظر اپل و کاربران یک مزیت است.
آیپد از همان سال ۲۰۱۰ که تازه بازار رقابت تبلتها گرم شده بود در صدر بهترینها بود و اکنون نیز همچنان پیشتازاست.
در میان انواع تبلتهای اندرویدی و ویندوزفونی که تاکنون وارد بازار شدهاند و بسیاری از آنها از نظر مشخصات بسیار هم عالی هستند، اما باز این آیپد اپل است که نگاه بینندهها را به خود جلب میکند. نسخه جدید آن به نام Air نیز ویژگیهایی دارد که دیگری جایی برای نفس کشیدن رقبا باقی نگذاشته است.
برای آشنایی بیشتر با مشخصات تبلت تازه وارد آیپد Air، با ما همراه باشید.
طراحی
آیپد زیر تیغ جراحی پلاستیک اپل رفته است و سرانجام پس از سالها ما شاهد تغییر چهره این تبلت محبوب هستیم. هر سه مدل پیشین آیپد از نظر طراحی و شکل ظاهری مشابه یکدیگر بودند، اما Air سنتشکنی کرده است و با چهرهای جدید در اذهان عمومی ظاهر شده است. نسل پنجم آیپدهای اپل ساختار بسیار مستحکم و بادوامی دارد و بسیار باشکوه به نظر میرسد.
همانطور که از واژه Air (هوا) میتوان حدس زد، این آیپد بسیار سبک و باریک است. شاید خاطرتان باشد نخستین باری که این نام برای محصولات اپل به کار گرفته شد استیو جابر خدابیامرز زنده بود و در کنفرانس اختصاصی اپل با یک پوشه روی سن آمد و از داخل پوشه کاغذی یک لپتاپ مکبوک بیرون آورد که Air نام داشت. مشخصه اصلی آن مکبوک، باریکی و سبکی آن بود که تا آن زمان هیچ لپتاپی نداشت. اکنون نیز آیپد ایر بسیار باریک و سبک است که باعث جذابیت بیش از حد آن نیز شده است. شاید بتوان گفت Air نسخه تمام اندازه آیپد مینی است که در سال گذشته میلادی عرضه شد. در ضمن، بسیاری از عناصر آیپدهای پیشین را نیز در خود دارد.
این دستگاه به قدری باریک است که ضخامت آن فقط ۰.۳ اینچ است. این در حالی است که نسخه قبلی ۰.۳۷ اینچ ضخامت داشت. این اندازه بسیار باریک است و میتوان آن را یک تیغ برنده دانست. وزن این دستگاه نیز به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده است و فقط ۴۵۰ گرم است. وقتی این دستگاه را در دست بگیرید تازه متوجه میشوید ما چه میگوییم. با همه سبکی و باریکی، همچنان یکی از مستحکمترین و بادوامترین بدنهها را دارد. جنس بدنه آیپد ایر نیز همچون برادران بزرگتر خود از آلومینیوم یکپارچه است.
اگر نگران هستید این باریکی باعث حذف پورتها و اتصالات دستگاه شده باشد، باید بگوییم ناراحت نباشید. همه اتصالاتی که در نسخههای پیشین شاهد آنها بودهاید همچون کلید پاور، کنترل صدا، قطع صدا، شبکههای بلندگو، میکروفون، پورت داک نوری . سوکت ۳.۵ میلیمتری صدا همچنان در Air حاضر هستند. این تبلت دوربین دوم با کیفیت ۲/۱ مگاپیکسل در جلوی نمایشگر و دوربین دیگری با کیفیت ۵ مگاپیکسل در پشت دارد. دوربین عقب قابلیت فوکوس خودکار نیز دارد.
همان طور که قبلا نیز اشاره کردیم، iPad Air از مدلهای پیش از خود باریکتر و سبکتر است. اما از نظر صفحه نمایش با نسخههای پیشین تفاوتی ندارد. نمایشگر ایر نیز همچون صفحه نمایش نسل سوم آیپد است. یک نمایشگر ۹.۷ اینچ IPS السیدی با رزولوشن ۲۰۴۸×۱۵۳۶ پیکسل از نوع رتینا که بسیار شفاف است و جزئیات تصویر به خوبی در آن دیده میشود. تراکم تصویر این نمایشگر ۲۶۴ پیکسل در هر اینچ است.
با توجه به فناوری IPS السیدی به کار رفته در این صفحه نمایش، همه تصاویر بسیار زنده و شفاف نمایش داده میشوند. زاویه دید دستگاه نیز عالی است. به طوری که از اطراف هم که به صفحه نگاه کنید همچنان همه رنگها و نورها طبیعی و دقیق دیده میشوند.
این نمایشگر زیر نور مستقیم آفتاب نیز خوانایی لازم را دارد.
پردازنده و حافظه
تبلت بسیار باریک آیپد Air، پردازنده دو هستهای و 64 بیتی اپل A7 را دارد که پیش از این نیز در آیفون 5s شاهد آن بودهایم. سرعت این پردازنده 1.4 گیگاهرتز است. این در حالی است که در آیفون 5s این سرعت، 1.3 گیگاهرتز بیشتر نبود. آیپد Air با این پردازنده میتواند به خوبی از عهده همه کارهای یک تبلت بر بیاید و آنها را با سرعت بالا به انجام برساند.
از جمله قابلیتهای این پردازنده باید به اجرای عالی بازیهای سهبعدی اشاره کرد. تنوع انواع بازی و اپلیکیشن برای دستگاههای 64 بیتی هنوز چندان زیاد نیست اما بدون شک در عرض چند ماه آینده اپلیکیشنهای متنوعتری در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.
آیپد Air در نسخههای 16، 32 و 64 گیگابایتی موجود است و از این نظر فرقی با آیپدهای پیشین ندارد. قیمت این نسخهها نیز به ترتیب، 500، 600 و 700 دلار آمریکا برای نسخه وایفای است. شاید شما نیز همچون ما انتظار داشتید آیپد جدید در سه نسخه 32، 64 و 128 گیگابایت عرضه شود. اما این فقط یک رویا بود.
دوربین
از نظر دوربین نیز آیپد ایر فرقی با نسخههای قبلی ندارد و همان دوربین در این دستگاه کار گذاشته شده است. شاید تنها نکته قابل ذکر در این بخش گزینه عکاسی HDR و عکاسی مربعی دانست. در حالی که در بازار انواع مختلف تبلت با دوربینهای عالی و حتی گزینه تنظیمات دستی وجود دارد، این دوربین تا حد بسیاری ناامیدکننده و ابتدایی است.
دوربین ۵ مگاپیکسل در عقب فوکوس خودکار، لنز دیافراگم f۲.۴ و حسگر نوردهی دارد که منجر به گرفته شدن عکسهای شفاف و بسیار واضح میشوند. بهترین عکسها با این تبلت را میتوان در محیط بیرون از خانه و زیر نور زیاد گرفت. عکسهای این دوربین تا حد زیادی جزئیات را به تصویر میکشد، رنگهای گرم و بالانس نور سفید عالی دارد. عکاسی در محیطهای تاریک متاسفانه نویز بسیاری دارد.
دوربین جلویی که ۲/۱ مگاپیکسل است فقط برای FaceTime مناسب است و از نظر کیفیت چندان چنگی به دل نمیزند. البته همچنان جزئیات تصویر را میتوان در این تصاویر نیز دید و این طور نیست که نتوان خیلی روی آن حساب کرد. آیپد Air توان فیلمبرداری با کیفیت ۱۰۸۰p را دارد که میتوان آن را با دوربین گوشیهای هوشمند این روزهای بازار مقایسه کرد.
باتری
با وجود اینکه بدنه آیپد ایر باریک است اما میزان شارژدهی باتری آن همچون نسخههای پیشین است. با توجه به آزمایشهای انجام شده، این باتری میتوان برای استفادههای طولانی مدت و انجام کارهای سنگین همراه کاربر باشد. البته در این آزمایش به ساعات عمر باتری این تبلت اشارهای نشده است.
نتیجهگیری
آیپد ایر تقریبا دنبال کننده سیاستهای مدلهای پیش از خود است. این تبلت زیبا تقریبا هر نوع امکاناتی که کاربر نیاز داشته باشد را دارد. طراحی ظاهری این تبلت تغییر کرده و باریکتر و سبکتر شده است. در ضمن، سیستمعامل آن نیز به iOS 7 آپدیت شده است که علاوه بر ظاهر، باطن تبلت را نیز تغییر داده است. سرعت این نسخه به مدلهای پیشین تغییرات بسیاری داشته است.
کاربری که آیپد ایر را خریداری میکند تقریبا از همه امکانات آن لذت خواهد برد. تراشه A7 پردازنده این تبلت، سرعت و عملکرد فعالیتهای گوشی را بهبود بخشیده است. از جمله رقبای این تبلت باید به گوگل نکسوس 10، سامسونگ گلکسی نوت 10.1 نسخه 2014 و مایکروسافت سرفیس 2 اشاره کرد. نکسوس 10 و سرفیس 2 ارزانتر از آیپد Air هستند و میزان حافظه بیشتر از آن دارند. نکسوس 10 بهتر از سرفیس 2 است زیرا اپلیکیشنهای بیشتر و قیمت ارزانتر (399 دلار در مقابل 499 دلار آمریکا) دارد.
سامسونگ گلسی نوت 10.1 نسخه 2014 با قیمت 549 دلار برای مدل 16 گیگابایت فروخته می شود که 50 دلار گرانتر از آیپد Air است. البته تبلت سامسونگ قلم نوری S Pen دارد که از نوشتن دستی کاربر پشتیبانی میکند.
نظر کاربران
می خوااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااام
128 GB هم موجود است 930$