۷۹۳۸۶۵
۱ نظر
۵۰۳۱
۱ نظر
۵۰۳۱
پ

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

یکی از بهترین قابلیت‌های اندروید، قابلیت‌های شخصی‌سازی گسترده این سیستم‌عامل است. به همین خاطر، کاربران از بین انواع و اقسام لانچرهای اندروید می‌توانند دست به انتخاب بزنند تا رابط کاربری گوشی، مطابق سلیقه‌ی این افراد باشد.

مجله دیجی کالا - یوسف اسفندیاری: یکی از بهترین قابلیت‌های اندروید، قابلیت‌های شخصی‌سازی گسترده این سیستم‌عامل است. به همین خاطر، کاربران از بین انواع و اقسام لانچرهای اندروید می‌توانند دست به انتخاب بزنند تا رابط کاربری گوشی، مطابق سلیقه‌ی این افراد باشد. هر گوشی اندرویدی به‌صورت پیش‌فرض از لانچر مربوط به شرکت سازنده بهره می‌برد اما خوشبختانه لانچرهای زیادی عرضه شده که می‌توانند قابلیت‌های بسیار زیاد و جذابی را به ارمغان بیاورند. در ادامه به بررسی و مقایسه تعدادی از بهترین لانچرهای اندروید می‌پردازیم.

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

در گوگل پلی صدها لانچر اندروید وجود دارد که هرکدام از آن‌ها از ویژگی‌های خاصی بهره می‌برند. برای این مطلب، برای اینکه بتوانیم تجربه‌های کاربری مختلفی را مورد بررسی قرار دهیم، تصمیم گرفتیم ۶ لانچری را انتخاب کنیم که شباهت چندان زیادی به یکدیگر نداشته باشند. همانطور که می‌دانید، چنین انتخاب‌هایی کاملاً سلیقه‌ای هستند و نمی‌توانیم فقط یک لانچر را به‌عنوان بهترین انتخاب کنیم، زیرا هر کاربری به دنبال نیازهای خاص خود است. لانچرهای اندروید که در این مطلب بررسی می‌کنیم عبارت‌اند از:

Nova Launcher - بسیاری از کاربران طرفدار پروپاقرص این لانچر هستند و بدون حضور آن نمی‌توان دست به مقایسه زد.
Smart Launcher - این لانچر از یکی از بهترین تنظیمات مربوط به چینش و ترتیب دهی به اپلیکیشن‌ها بهره می‌برد.
Buzz Launcher - این لانچر اندروید حاوی بیش از ۱ میلیون تم رایگان ایجادشده توسط کاربران است که می‌توانند ظاهر اندروید را به‌طور کلی متحول کنند.
Microsoft Launcher - در نگاه اول، مایکروسافت لانچر مناسب افرادی به نظر می‌رسد که علاقه‌ی زیادی به اکوسیستم مایکروسافت دارند ولی باید بگوییم که این لانچر از قابلیت‌های جذاب زیادی بهره می‌برد.
Ap۱۵ Launcher - لانچر Ap15 یک لانچر ساده ولی منحصربه‌فرد است که همه‌چیز را در جلوی چشم کاربر قرار می‌دهد.
Evie Launcher - تمرکز اصلی طراحان این لانچر معطوف به عملکرد بوده است و به همین خاطر با وجود داشتن ظاهر ساده، سرعت بالایی را برای کاربران به ارمغان می‌آورد.
Lawnchair Launcher - این لانچر بسیار محبوب، ظاهر پیکسل لانچر را برای کاربران دیگر گوشی‌ها ارائه می‌کند و از قابلیت‌های شخصی‌سازی زیادی هم بهره می‌برد.

بخش ابتدایی

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

بعد از دانلود Nova Launcher همان ابتدای امر باید جزییات شخصی‌سازی را مشخص کنید. قبل از شروع، باید بین تم تاریک یا روشن و نحوه‌ی نمایش app drawer دست به انتخاب بزنید. در نهایت، برای مشاهده app drawer می‌توانید یک سوایپ یا دکمه را برای این موضوع اختصاص دهید.

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

Buzz Launcher هم یکی دیگر از لانچرهای اندروید است که تنظیمات اولیه آن خیلی سریع انجام می‌شود. در همان ابتدا، می‌توانید از بین ۹ تم از پیش مشخص‌شده، یکی را انتخاب کنید. البته می‌توانید این بخش را نادیده بگیرید تا در زمانی مناسب‌تر دیگر تم‌های موجود را با دقت بیشتری بررسی کنید.

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

Microsoft Launcehr و Smart Launcher در ابتدا فقط به کاربر حق انتخاب تصویر پس‌زمینه را ارائه می‌دهند. تصویر پس‌زمینه پیش‌فرض لانچر مایکروسافت از بین تصاویر موتور جستجو بینگ است که مرتباً تصاویر جذابی را به‌عنوان تصویر پس‌زمینه گوشی انتخاب می‌کند.

Evie Launcher هم نیازی به انجام فرایند نصب ندارد و کافی است در صفحه مربوط به خوش‌آمدگویی، بر دکمه‌ی موردنظر ضربه بزنید.Ap۱۵ و Lawnchair هم که حتی صفحه خوش‌آمدگویی ندارند و به‌طور مستقیم با ضربه بر آن، این لانچرها را فعال می‌کنید.

هوم اسکرین

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

بعد از اتمام فرایند نصب، روانه‌ی بخش هوم اسکرین می‌شوید. تمام این لانچرها تا حدی از شخصی‌سازی پشتیبانی می‌کنند و می‌توانید موارد زیادی را مطابق سلیقه‌ی خود تغییر دهید. لانچر مایکروسافت یکی از لانچرهایی است که کار کاربر را راحت کرده است. در هوم اسکرین این لانچر، می‌توانید ویجت ساعت، هواشناسی، پوشه‌ای برای اپلیکیشن‌های مایکروسافت، آیکون مربوط به تصویر پس‌زمینه، اپلیکیشن کورتانا و بخش تنظیمات لانچر را مشاهده کنید. با سوایپ به راست، فید باز می‌شود که در آن کارت‌هایی برای تقویم، اخبار، فعالیت‌های اخیر، اپلیکیشن‌هایی که مرتباً استفاده شده‌اند و فهرست مخاطبین موردعلاقه وجود دارد.

همانطور که انتظارش را داریم، این لانچر مبتنی بر قابلیت‌های مایکروسافت است و به همین خاطر بسیاری از موارد با اکانت مایکروسافت سینک می‌شود. موتور جست‌وجو پیش‌فرض، بینگ است (ولی می‌توانید آن را تغییر دهید) و دستیار دیجیتالی آن هم کورتانا است. یکی از مزایای این لانچر، راحت بودن انتقال انواع و اقسام فایل‌ها بین ویندوز و گوشی با استفاده از OneDrive است. با سوایپ به بالا، یک داک به نمایش درمی‌آید که در این بخش چند اپلیکیشن، گزینه‌ای برای تنظیمات سریع و اسلایدر تنظیم نور نمایشگر وجود دارد.

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

ظاهر هوم اسکرین Buzz Launcher بستگی به انتخاب تم از جانب کاربر دارد. به‌صورت پیش‌فرض، به تمام ویجت‌ها و اپلیکیشن‌های مربوط به لانچر دسترسی ندارید. در بالای این موارد، می‌توانید گزینه‌ی promoted را مشاهده کنید که با ضربه بر آن روانه‌ی گوگل پلی استور می‌شوید و می‌توانید از آنجا چنین مواردی را دانلود کنید.

لانچرهای Nova، Evie و Lawnchair رویکرد «بوم خالی» را اتخاذ کرده‌اند. به غیر از بخش داک، هوم اسکرین لانچر Nova حاوی دو پوشه برای اپلیکیشن‌های گوگل و اپلیکیشن تنظیمات این لانچر است. لانچر Evie از این هم ساده‌تر است و در هوم اسکرین آن فقط شاهد ۴ اپلیکیشن هستیم.

در هوم اسکرین ابتدایی Lawnchair هم به غیر از بخش داک، می‌توانیم اپلیکیشن‌های جیمیل، فوتوز و گوگل پلی استور را مشاهده کنیم. البته، مانند دیگر لانچرها می‌توانید ویجت‌ها و اپلیکیشن‌ها و دیگر موارد را به هوم اسکرین اضافه کنید.

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

Smart Launcher هم رویکرد مشابهی اتخاذ کرده و در داک فقط تعداد اندکی اپلیکیشن قرار داده است. البته می‌توانید اپلیکیشن‌های دیگری به داک اضافه کنید، اما مهم‌ترین مزیت این لانچر، سوایپ کردن برای مشاهده اپلیکیشن‌های از پیش چیده شده است.

در نهایت، هوم اسکرین لانچر Ap15 نشان‌دهنده‌ی فلسفه وجودی آن است. تمام اپلیکیشن‌ها به‌صورت فهرست‌وار در هوم اسکرین قرار دارند و اندازه‌ی نام آن‌ها هم نشان‌دهنده‌ی تعداد دفعاتی است که مورد استفاده قرار گرفته‌اند. در این بخش می‌توانید نام اپلیکیشن‌های موردنظر خود را مخفی کنید تا این صفحه خلوت‌تر شود.

App drawer

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

در چند سال گذشته، بخش app drawer به یکی از بخش‌های اصلی تجربه کاربری اندروید بدل شده است. اما برخی از شرکت‌های سازنده، به‌خصوص شرکت‌های چینی، علاقه‌ای به بهره‌گیری از این مشخصه ندارند. اما لانچرهای اندروید نه‌تنها این مشخصه را ارائه می‌دهند، بلکه قابلیت‌های شخصی‌سازی زیادی را امکان‌پذیر می‌کنند.

در نگاه اول، لانچر Nova از یک app drawer استاندارد و معمولی بهره می‌برد. اما در بخش تنظیمات، می‌توانید ظاهر این بخش را تغییر دهید. به‌عنوان مثال، امکان تنظیم اندازه ردیف‌ها و ستون‌های اپلیکیشن‌ها، نمایش اپلیکیشن‌هایی که مرتباً استفاده می‌شوند و باقی تنظیمات این‌چنینی وجود دارد. تمام این تنظیمات در نسخه‌ی رایگان این لانچر قرار دارند و با پرداخت مبلغ موردنظر و خرید نسخه پولی، تنظیمات پیشرفته‌تری ارائه می‌شود.

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

در Lawnchair هم به‌صورت پیش‌فرض، ظاهر این بخش مانند app drawer اندروید اوریو در گوشی‌های پیکسل است. اما می‌توانید تعداد ردیف‌ها و ستون‌ها، آیکون اپلیکیشن‌ها و نحوه‌ی نمایش آن‌ها، شفافیت این بخش و بسیاری از موارد دیگر را مشخص کنید.

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

لانچرهای Evie و مایکروسافت هم در برابر app drawer رویکرد مشابهی را اتخاذ کرده‌اند. این لانچرهای اندروید از چینش الفبایی اپلیکیشن‌ها و نمایش شبکه‌ای آن‌ها پشتیبانی می‌کند. با این حال، لانچر Evie برای تغییر شکل یک گزینه را در قسمت فوقانی تعبیه کرده، در لانچر مایکروسافت برای تغییر شکل app drawer باید به تنظیمات لانچر مراجعه کنید.

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

لانچرهای Buzz و Smart هم می‌توانند اپلیکیشن‌ها را به‌صورت خودکار دسته‌بندی و مرتب کنند. اگرچه این مشخصه تا حد زیادی مفید است، اما لانچر Buzz در این زمینه عملکرد چندان دقیقی ندارد. به‌عنوان مثال بازی Asphalt 9 باید در دسته‌ی بازی‌ها قرار بگیرد که چنین چیزی رخ نداد. علاوه بر این، ظاهر app drawer در لانچر Buzz تا حد زیادی قدیمی است، زیرا بخش‌های جداگانه‌ای به ویجت‌ها و اپلیکیشن‌ها موردعلاقه اختصاص داده است.

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

از طرفی دیگر، Smart Launcher به‌خوبی از پس دسته‌بندی و مرتب کردن اپلیکیشن‌ها برمی‌آید. در نسخه‌ی رایگان، دسته‌بندی‌هایی مانند ارتباطات، مدیا، بازی، اینترنت، ابزار و تنظیمات وجود دارد. برای افزودن یا ویرایش این بخش‌ها، باید از نسخه‌ی پولی این لانچر استفاده کنید.

تم‌ها و قابلیت‌های شخصی‌سازی

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

Nova Launcher طرفداران پروپاقرص زیادی دارد که بخشی از آن به قابلیت‌های شخصی‌سازی گسترده‌ای برمی‌گردد که این لانچر در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در هوم اسکرین، می‌توانید اندازه کلی «گرید» (grid)، اندازه آیکون‌ها، افزودن نوار جستجو و حتی استایل و لوگو نوار جستجو را مشخص کنید. تمام این کارها و بسیاری از کارهای دیگر، فقط مربوط به بخش هوم اسکرین است که در بخش‌های دیگر رابط کاربری می‌توان کارهای متنوع دیگری هم انجام داد.

لانچر Nova چنین کنترلی را برای بخش‌های داک، پوشه‌ها، ژست‌های حرکتی و app drawer هم در اختیار کاربر قرار می‌دهد. برای بررسی امکانات این لانچر، باید یک مقاله مفصل را به آن اختصاص دهیم.Nova یکی از لانچرهای اندروید است که با استفاده از آن می‌توانید ظاهر رابط کاربری اندروید گجت خود را دقیقاً مطابق سلیقه‌ی خود تغییر دهید. در ضمن این لانچر از تعداد زیادی از بسته‌های آیکون مربوط به اپلیکیشن‌های مختلف هم پشتیبانی می‌کند که می‌توانید آن‌ها را از طریق گوگل پلی استور دانلود کنید. نسخه‌ی رایگان این لانچر از قابلیت‌های جذاب زیادی بهره می‌برد، اما با خرید نسخه‌ی پولی، از امکاناتی مانند ژست‌های حرکتی بیشتر، امکان ایجاد پوشه در app drawer و دیگر قابلیت‌ها، بهره‌مند خواهید شد.

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

Lawnchair Launcher هم در زمینه‌ی شخصی‌سازی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. اگرچه Nova به کاربر اجازه می‌دهد که ظاهر هوم اسکرین را به‌طور کلی تغییر دهد، اما Lawnchair عمدتا امکاناتی را برای تغییرات نه‌چندان گسترده در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

از امکانات شخصی‌سازی این لانچر می‌توانیم به قابلیت تغییر شکل و شمایل و اندازه آیکون‌ها و انتخاب بین تم‌های روشن، تاریک و مشکی اشاره کنیم. همچنین کاربران می‌توانند برای بخش‌های مختلف رابط کاربری، از تم‌های متنوعی استفاده کنند. در ضمن کاربران این لانچر این اجازه را دارند که تغییراتی را بر داک اعمال کنند و حتی ردیف جدیدی را به آن اضافه کنند. میزان شفافیت و رنگ پس‌زمینه داک هم قابل تنظیم است. روی هم رفته، با بهره‌گیری از این مشخصات می‌توانید ظاهر Lawnchair را تا حدی متحول کنید، ولی در نهایت این شکل و شمایل پیکسل لانچر است که خود را نشان می‌دهد.

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

لانچر Buzz از جمله لانچرهای اندروید است که کار کاربران را برای شخصی‌سازی تا حد زیادی راحت کرده است. این لانچر از بیش از ۱ میلیون تم ایجاد شده توسط دیگر کاربران بهره می‌برد که در بخش Buzz store می‌توان به آن‌ها دسترسی داشت. در این بخش می‌توانید تم‌های مختلفی را بررسی کنید تا بالاخره تم مورد علاقه‌ی خود را پیدا کنید. تمام موارد مربوط به تم موردنظر، مانند تصاویر پس‌زمینه، بسته‌های آیکون و دیگر موارد، به‌طور خودکار دانلود می‌شوند. در ضمن می‌توانید اپلیکیشن‌ها و ویجت‌هایی که همراه با تم عرضه می‌شوند را حذف کنید.

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

لانچر مایکروسافت امکانات شخصی‌سازی زیادی را ارائه نمی‌دهد ولی این امکانات بیشتر از برخی از لانچرهای پیش‌فرض گوشی‌های اندرویدی است. از امکانات این لانچر می‌توانیم به انتخاب تم تاریک، روشن و شفاف، اعمال افکت‌های مات، تغییر طراحی پوشه‌ها و نصب بسته‌های آیکون اپلیکیشن‌ها اشاره کنیم. همچنین می‌توانید بخش فید را با توجه به سلیقه خود تغییر دهید. در ضمن این لانچر، دستیار دیجیتالی کورتانا را برای گوشی شما به ارمغان می‌آورد.

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

Smart Launcher هم تم‌های مختلفی ارائه می‌دهد که می‌توانید از بین آن‌ها دست به انتخاب بزنید. البته تعداد آن‌ها چندان زیاد نیست و از لحاظ قابلیت‌های متنوع هم قابل مقایسه با تم‌های Buzz Launcher نیستند. در نسخه‌ی رایگان می‌توانید تغییرات محدودی را اعمال کنید اما برای تغییرات بیشتر مانند ژست‌های حرکتی، افزودن ویجت‌ها، افزایش قابلیت‌های نوار جستجو، باید نسخه‌ی پولی آن را خریداری کنید.

بررسی و مقایسه‌ی بهترین لانچرهای اندروید

یکی دیگر از لانچرهای اندروید که امکانات شخصی‌سازی زیادی ندارد، لانچر Ap۱۵ است. در این لانچر عمدتا فقط می‌توانید رنگ، فونت و سایز آیکون‌ها را تغییر دهید. در نسخه‌ی Pro، می‌توانید قواعد پیشرفته‌ای برای ارتباط بین استفاده از اپلیکیشن‌ها و اندازه آیکون آن‌ها وضع کنید و الگوهای پس‌زمینه را تنظیم کنید.

از بین این لانچرهای اندروید که در این مطلب به آن‌ها پرداختیم، لانچر Evie دارای کم‌ترین قابلیت شخصی‌سازی است. البته کارهای معمولی که تقریباً تمام لانچرها از آن پشتیبانی می‌کنند، می‌توان در لانچر Evie انجام داد. به‌عنوان مثال می‌توانیم به تغییر تصویر پس‌زمینه، افزودن ویجت‌ها، ایجاد پوشه، تغییر اندازه و شکل آیکون اپلیکیشن‌ها و ایجاد میان‌بر اشاره کنیم.

سخن آخر

در این مطلب تلاش کردیم به‌صورت مختصر و مفید تعدادی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین لانچرهای اندروید را مورد بررسی قرار دهیم. البته باز هم باید خاطرنشان کنیم که لانچرهای اندروید بسیار زیادی وجود دارد و به همین خاطر شاید جای لانچر موردعلاقه‌ی شما در این مطلب خالی باشد.

آیا اهل استفاده از لانچر خاصی هستید؟ لانچر موردنظر چه مزایایی را برای شما به ارمغان می‌آورد؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما و دیگران در میان بگذارید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    فقط نووالانچر

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج