توان نظامی کره شمالی؛ ارتشی بزرگ اما گرسنه
کره شمالی کشوری منزوی است که علی رغم مشکلات فراوان اقتصادی، حجم زیادی از درآمدهای خود را در زمینه ی نظامی هزینه می کند به طوری که فعالیت های فزآینده ی این کشور در زمینه ی ساخت موشک های بالستیک، برنامه های هسته ای و جنگ سایبری باعث شده که هشدارها در سطح بین المللی به بیشترین حد خود برسند.
موشک ها و سلاح های هسته ای
برنامه تحقیقات موشکی دراز مدت کره شمالی که دهه هاست روی آن کار می شود در ۴ جولای سال کنونی با آزمایش موفقیت آمیز موشک بالستیک قاره پیمای هواسونگ ۱۴ به مرحله ی تازه ای رسیده است. این موشک که از زمین پرتاب شد در نهایت پس از سیر مورب ۵۶۰ مایلی (۹۲۸ کیلومتر) در دریای ژاپن فرود آمد اما تحلیلگران بر این باورند که این میزان پرواز نشان می دهد که این موشک توانایی رسیدن به مسافت ۴.۱۶۰ مایلی (۶.۶۵۶ کیلومتر) را نیز دارد که در واقع تا ایالت آلاسکا در ایالات متحده را نیز در تیررس خواهد داشت. این مهم ترین و بزرگ ترین آزمایش موشکی این کشور بوده که بعد از دهه ها تحقیق به ثمر نشسته است.
موشک های با بُرد بالاتر مانند موسودان می توانند اهدافی را در فاصله ی 1.550 مایلی (2.480 کیلومتر) تا 2.500 مایلی (4.000 کیلومتر) از بین ببرند که در این صورت در بیشترین بُرد خود می توانند به پایگاه های نظامی ایالات متحده در جزیره گوام نیز دسترسی داشته باشند. تا قبل از آزمایش موشکی 4 جولای سال کنونی، کارشناسان بر این باور بودند که کره شمالی در حال توسعه ی یک موشک بالستیک قاره پیمای بُرد بلند با نام «کا ان-08» است.
سیگفرید هکر،کارشناس سلاح های هسته ای سال گذشته گفته بود که باید به این باور برسیم که کره شمالی کلاهک های هسته ای مناسب برای سوار شدن بر روی موشک های بالستیک بُرد کوتاه و شاید هم بُرد بلند را ساخته و می تواند با این موشک ها نقاطی را در آسیا مورد هدف قرار دهد. وی گفته بود که کوچک سازی کلاهک هسته ای که بتواند روی یک موشک بالستیک بُرد بلند سوار شده و ایالات متحده را هدف قرار دهد هنوز در دسترس مقامات این کشور نبوده و دستیابی به این تکنولوژی بین ۵ تا ۱۰ سال دیگر زمان خواهد برد اما در صورتی که برنامه ی موشکی این کشور بدون محدودیت ادامه داشته باشد چنین اتفاقی دستکم در این مدت زمانی خواهد افتاد.
سلاح های بیولوژیکی و شیمیایی
کره جنوبی و ایالات متحده همواره کره شمالی را به داشتن برنامه های توسعه سلاح های بیولوژیکی و شیمیایی و داشتن زراد خانه های بزرگی از این سلاح ها متهم کرده اند بعد از سال های سرمایه گذاری، به نظر می رسد که این کشور توانایی ساخت انواع مختلفی از سلاح های شیمیایی را داشته باشد اما تمرکز اصلی این کشور بر روی گاز خردل، سولفور، کلرین، فوسژن، سارین و عامل وی ایکس بوده است. روی هم رفته محاسبات نشان می دهد که زرادخانه های شیمیایی این کشور حاوی 2.500 تا 5.000 تن سلاح شیمیایی هستند. سموم شیمیایی را می توان با استفاده از خمپاره اندازها، راکت ها و موشک های با بردهای مختلف به سمت اهداف پرتاب نمود.
ارتش کره شمالی
نیروی زمینی ارتش کره شمالی بخش عظیمی از ساختار نظامی این کشور را تشکیل می دهد. اما اگر چه این کشور تعداد بسیار زیادی سرباز در اختیار دارد اما تجهیزات و وسایل آن ها متعلق به دهه ها قبل و عمدتاً زمان شوروی سابق هستند. در کل ارتش این کشور در هر سه بخش زمینی، هوایی و دریایی با مشکل کهنه بودن و خارج از رده بودن تجهیزات نظامی روبروست. کره شمالی حدود ۲۵ میلیون نفر جمعیت دارد که نصف جمعیت کشور همسایه اش یعنی کره جنوبی است. ارتش این کشور روی هم رفته بیش از ۱.۲ میلیون نفر سرباز آماده و بیش از ۷.۷ میلیون نفر سرباز آماده خدمت دارد که آن را به یکی از بزرگ ترین ارتش های جهان تبدیل کرده است.
نیروی دریایی کره شمالی
نیروی دریایی کره شمالی 72 فروند زیردریایی تاکتیکی، سه ناوچه جنگی و بیش از 400 کشتی گشت زنی در اختیار دارد. زیردریایی های این کشور از نوع قدیمی و با سوخت فسیلی بوده که علیرغم قدیمی بودن می توانند در حملات ایذایی ضربات سختی را به کشورهای دشمن به خصوص کره جنوبی وارد نمایند.
نیروی هوایی کره شمالی
نیروی هوایی کره شمالی، بر اساس برآوردها، ۵۶۳ فروند هواپیمای جنگی کاربردی دارد که اکثر آن ها از نوع جی ۵ اس، جی ۶ اس و جی ۷ اس ساخته کشور چین در دهه های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ هستند. همچنین نیروی هوایی این کشور تعداد بسیار کمتری میگ ۲۱ اس، میگ ۲۳ اس و تعداد محدودی نیز میگ ۲۹ اس در اختیار دارد که نسبت به هواپیماهای جنگی ساخت چین شرایط بهتری دارند. گفته می شود که نیروی هوایی این کشور به دلیل مشکلات نگهداری از ناوگان هوایی با مشکلات عدیده ای روبرو بوده و بر اساس گزارش ها در سال ۲۰۱۴ و پس از سقوط یک هواپیمای جت بسیار قدیمی برای مدتی پرواز هواپیماهای جنگی در این کشور متوقف شد.
بخش سایبری
ژنرال وینسنت بروکس، فرمانده ارتش ایالات متحده در کره جنوبی، توان حملات سایبری کره شمالی را از بهترین و سازمان یافته ترین حملات در جهان دانسته است. کارشناسانی که تاکنون از این کشور فرار کرده اند گفته اند که هسته ی قدرت سایبری این کشور مرکزی به نام «اداره 121» است که بیش از 6.000 هکر را در اختیار دارد. اگر چه بخش عظیم فعالیت های این واحد به هک کردن سیستم های کامپیوتری نظامی و دولتی کره جنوبی معطوف است اما در بخش بین المللی نیز فعالیت های خرابکارانه ای مانند هک کردن کامپیوترهای استودیو فیلم سازی سونی پیکچرز در سال 2014 انجام داده اند.
نظر کاربران
جالبه این همه جنگ طلبی. با این حساب فقط دنبال بهانه اند.