اگر شما یک تلفن داشته باشید، احتمالا دیگر نیازی به دوربین نخواهید داشت. کیفیت عکس هایی که با دوربین موبایل می گیرید معمولا آنقدر خوب است که با دوربین های استاندارد ببین و بگیر رقابت کند. خب، پس وقتی که هم اکنون دوربینی در جیب تان دارید، چرا به دنبال خرید دوربین دیگری بروید؟ شاید نیازی نداشته باشید.
انتخاب دوربین دیجیتال یک فرآیند خیلی ساده به نظر می رسد که در گذشته ارتباط کاملا مستقیم و تنگاتنگی با محتوای جیب شما داشت. اما امروزه با همان پول انتخاب های کاملا متفاوتی خواهید داشت که کاربردها و امکانات مختلفی دارند و انتخاب دوربین را هم به کاری بسیار سخت و پیچیده تبدیل کرده اند. پس بگذارید نگاهی به امکانات و ایرادهای گروه های مختلف دوربین دیجیتال بیاندازیم، تا انتخاب معقول تری داشته باشیم.
دوربین موبایل ها و تلفن های همراه هوشمند
اگر شما یک تلفن داشته باشید، احتمالا دیگر نیازی به دوربین نخواهید داشت. کیفیت عکس هایی که با دوربین موبایل می گیرید معمولا آنقدر خوب است که با دوربین های استاندارد ببین و بگیر رقابت کند. خب، پس وقتی که هم اکنون دوربینی در جیب تان دارید، چرا به دنبال خرید دوربین دیگری بروید؟ شاید نیازی نداشته باشید.
البته به دلیل قطر کم تلفن های همراه، در آنها از سنسورهای نازکی استفاده می شود. سنسورهای بزرگتر معمولا عکس های بهتری می گیرند، اما سنسورهای درون دوبین های ببین و بگیر هم چندان بزرگتر از سنسور موبایل ها نیستند. اگر دوربین موبایل تان کیفیت مناسبی دارد و از آن راضی هستید، لزومی ندارد که با خرید دوربین عکاسی، یک ابزار دیگر را هم وبال گردن تان کنید.
اگر هم به دنبال کیفیت تصاویر بالاتری هستید، برای جایگزینی دوربین موبایل تان، به دنبال چیزی بهتر تر از دوربین های ببین و بگیر باشید. دوربین های ببین و بگیر مزایای زیادی نسبت به دوربین های موبایل دارند، اما برخی اوقات همه این مزایا، ارزش هزینه کردن بیشتر را ندارند. بهتر است ابتدا ببینید نیازهای تان در استفاده از دوربین چیست، تا بتوانید در خصوص دوربین مناسب تصمیم بگیرید. بگذارید اول ببینیم که دوربین تلفن های همراه برای چه کسانی مناسب اند.
کاربران دوربین های موبایل
* افرادی که می خواهند همیشه فقط یک ابزار را به همراه داشته باشند.
* افرادی که می خواهند به صورت اتفاقی و گاهی اوقات از دوستان و خانواده شان عکس بگیرند.
* افرادی که بیشتر از کیفیت و نکات تکنیکی عکس ها، به اشتراک گذاری لحظات برای شان اهمیت دارد.
* دارندگان تلفن های هوشمند که می خواهند از اپلیکیشن های موبایل برای ویرایش عکس ها استفاده کنند.
* افرادی که آنقدر پول برای خرج کردن ندارند که دوربین عکاسی جداگانه خریداری کنند.
مزایا:
* کیفیت عکس ها معمولا به اندازه کافی خوب هستند که در اندازه ۱۰ در ۱۵ یا ۱۲ در ۱۷ سانتی متر چاپ شوند.
* این اجتماعی ترین دوربینی است که می توانید داشته باشید. تقریبا همه تلفن های همراه امکانات به اشتراک گذاری عکس (همچون ام ام اس) را در اختیارتان می گذارند. موبایل های هوشمند هم می توانند با اپلیکیشن ها، عکسها را به همه شبکه های اجتماعی و سایت های به اشتراک گذاری عکس ارسال نمایند.
* این دوربین همیشه با شما است.
* کارایی آن خیلی بیشتر از آن است که فقط عکس بگیرد.
* اگر تلفن شما GPS داشته باشد، می توانید عکس های تان را تگ مکان (جئوتگ) هم بزنید.
معایب:
* در بسیاری از موارد، عکس موبایل ها، کمترین کیفیت را در میان دوربین ها دارند.
* در دوربین های دیجیتال، شما یک دستگاه اختصاصی دارید که همه تنظیمات لازم را دارد. اما در دوربین تلفن همراه، بسیاری از دکمه ها و تنظیمات مورد نیاز را ندارید که باعث مشکل در برخی کارها می شود.
* وقتی باتری تلفن تان خالی شده باشد، دوربین تان هم شارژ ندارد.
* روی این دوربین ها امکان استفاده از ابزارهای جانبی همچون سه پایه، فلاش و ... را ندارید.
در اصل، دوربین تلفن همراه نمی تواند نقش دوربین عکاسی اصلی شما را بازی کند. اما اگر موبایلی با دوربین کاملا خوب خریده اید و عکس های زیادی هم نمی گیرید، شاید نیازی به دوبین جداگانه نداشته باشید.
چه موبایلی بخریم؟
آخرین آی فون شرکت اپل، دوربین بسیار خوبی دارد. این گوشی دارای فلاش و دوربین کم کیفیت جلویی است. مهمتر از آن اپلیکیشن های بسیار جذاب و کاربردی هستند که برای آی فون نوشته شده اند. شاید این بهترین دوربین موبایل موجود در بازار نباشد، اما عکس های شگفت انگیزی می گیرد.
برخی از تلفن های اندرویدی بهترین دوربین ها را در میان موبایل ها دارند و مهمترین مدل های آن توسط HTC تولید شده اند. مدل هایی همچون Sensation و EVO ۳D و Incridible S و Inspire بهترین مدل های بازار هستند که همگی دوربین های ۸ مگاپیکسلی بسیار خوبی دارند.
ارسال نظر