چگونه یک هدفون مناسب بخریم؟
هدفون ها بر اساس نحوه قرارگیری روی گوش به انواع مختلفی دسته بندی می شوند؛ از هدفون های داخل گوشی کوچک گرفته تا هدفون های روی گوشی حرفه ای که به کار موزیسین ها می آید.
Pioneer SE-CL751
این محصول شرکت «پایونیر»، به شما امکان می دهد بدون ایجاد مزاحمت برای دیگران به موسیقی دلخواه خود گوش دهید (به دلیلی پوشش آکوستیکی صدا بیرون نمی رود). طراحی این هدفون به گونه ای است که وزن کمی دارد و به همین خاطر می توانید برای مدت طولانی و بدون خستگی از آن استفاده کنید. همچنین با داشتن پوشش روی سر گوشی ها سیلیکونی، قرار گرفتن آن ها روی گوش باعث خستگی و اذیت کاربر نمی شود.
بیشینه قدرت ورودی: 100 میلی ولت
حساسیت: ۱۰۱ دسی بل
قیمت: حدود 210 هزار تومان
Audio Technica ATH Sport1BL
حتما برایتان پیش آمده است که دلتان بخواهد هنگام ورزش یا فعالیت های فیزیکی به موسیقی گوش دهید، ولی هدفون نا مناسب نگذاشته درست بشنوید. هدفون های ورزشی برای این طراحی شده اند که به شما کمک کنند هنگام ورزش هم بتوانید به وضوح و با کیفیتی خوب، به موسیقی دلخواه تان گوش بدهید. محصول شرکت «آدیو تکنیکا» با قیمتی مناسب کیفیت نسبتا خوبی را ارائه می دهد.
بیشینه قدرت ورودی: ۲۰۰میلی ولت
رنج فرکانسی: 20هرتز تا 23 کیلو هرتز
امپدانس: ۱۶ اهم
قیمت: حدود 105 هزار تومان
Sennheiser CX5.00G Black
بدون شک وقتی صحبت از کیفیت، زیبایی و ساخت هدفون باشد، نمی توانیم شرکت آلمانی «سنهایزر» را فراموش کنیم. گرچه محصولات این شرکت کمی گران هستند اما هیچ وقت از خرید هدفونی که نام سنهایزر را بر خود دارد، پشیمان نمی شوید. هدفون «سی ایکس ۵» ساخت این شرکت، یکی از کامل ترین و بهترین های این مجموعه به شمار می رود و تمام ویژگی هایی را که در یک هدفون چند منظوره به دنبالش هستید، دارد.
حساسیت: 118 دسی بل
رنج فرکانسی: ۱۸هرتز تا ۲۲ کیلو هرتز
امپدانس: 18 اهم
قیمت: حدود ۳۲۵ هزار تومان
Philips SHB۸۰۰BK
«فیلیپس» یکی دیگر از شرکت های معروف در زمینه ساخت هدفون هاست. محصول شرکت فیلیپس این ویژگی را دارد که می توان با آن هم به موسیقی دلخواه تان گوش دهید و هم هر وقت که بخواهید با کمک بلوتوث به تماس هایتان پاسخ دهید. ظاهری زیبا و وزن کم و سیم های کوتاه که سرهای هدفون را به هم متصل می کنند، به شما این اجازه را می دهند تا بدون وصل کردن هدفون به وسیله های مختلف با کمک بلوتوث به دستگاهتان متصل شوید و از موسیقی لذت ببرید و در همین زمان تماس های مهم و ضروری را هم از دست ندهید.
بیشینه قدرت ورودی: ۲۵میلی وات
رنج فرکانسی: هشت هرتز تا 22 کیلو هرتز
امپدانس: ۱۶ اهم
قیمت: حدود 240 هزار تومان
بایدها و نبایدهای خرید هدفون
حساسیت کمتر، صدای ضعیف تر:
شرکت ها و کمپانی های مختلف هدفون هایی با کیفیت هایی متنوع عرضه می کنند. قطعا انتظار ندارید که محصولی که با بی دقتی از جایی مثل مترو می خرید، کیفیت صدای خوبی در اختیارتان بگذارد. برای خرید یک هدفون خوب چند نکته مهم وجود دارد.
۱. گستره فرکانسی:
محدوده شنوایی انسان بین ۲۰ هرتز تا ۲۰ هزار هرتز است. بنابر این واضح است که هر چه فرکانس پاسخگویی هدفون با این محدوده مطابقت بیشتری داشته باشد، صدای واقعی تری را می شنویم. هر چه کمیته میزان فرکانس قابل پخش برای هدفون به ۱۸ هرتز نزدیک تر باشد، بیس های عمیق تری را می شنویم و در نقطه مقابل هم اگر هدفون توانایی پخش فرکانس تا نزدیک ۲۰ هزار هرتز را داشته باشد، صداهای ریز را واقعی تر و بهتر می شنوید.
- از مواردی که بر کیفیت پخش صداهای بلند تاثیر می گذارد، حساسیت است. هر چه میزان حساسیت هدفون کمتر باشد، در پخش صداهای بلند ضعیف تر عمل می کند و دچار افت کیفیت و قدرت تفکیک پذیری می شود. هدفون ها با حساسیت بالاتر از ۹۵ دسی بل کاملا راضی کننده هستند.
۳. امپدانس:
اول از همه این نکته را باید بدانید که امپدانس تاثیری بر کیفیت صدای هدفون شما نخواهد گذاشت. میزان مقاومت در سیم پیچ یک هدفون را امپدانس می گویند. این مقاومت وابسته با فرکانس است و همواره در فرکانس هزار هرتز تعیین می شود. گستره امپدانس در تجهیزات صوتی، وسیع و وابسته به کاربردشان است. در هدفون ها این محدوده از ۱۶ اهم تا ۶۰۰ اهم، متغیر است. هدفون ها از نظر امپدانس به سه دسته تقسیم می شوند ۱۶ تا ۱۰۰ اهم هم که کاربری آن ها در دستگاه های کوچک مانند تلفن همراه و لپ تاپ است. ۱۰۰ تا ۳۳۰ اهم که از این هدفون ها در استودیوها استفاده می شود و در نهایت ۳۰۰ تا ۶۰۰ اهم. برای استفاده از این نوع هدفون ها به آمپلی فایرهای کلاس A باکیفیت بالا نیاز است.
نظر کاربران
عالی