ایده «سیتروئن» برای سال ۲۰۲۰
شرکت سیتروئن سرانجام اطلاعات محصول هیبریدی جدید خود را منتشر كرد؛ محصولی که به گفته مدیران این شرکت با درنظر گرفتن کیفیت زندگی در ۱۰ سال آینده طراحی شده است
شاید ماشینبازهای امروزی بسیار خوش شانس هستند که در عصری زندگی میکنند که «محدودیت» برای خودروسازان تقریبا بیمعناست. اگر تا همین چند سال پیش خودروهایی با شکل و شمایل فضایی تنها در فیلمهای ژانر تخیلی که روایتی از سالهای آینده را به تصویر میکشید، حضور داشتند اما امروزه ترکیب قوه تخیل طراحان آیندهنگر و شجاعت مدیران سنتشکن صنعت خودروسازی، بازیگران آهنین فیلمهای تخیلی را به خیابانها کشانده است. آخرین پرده از این تلاشها، معرفی سیتروئن Numero9 Concept در نمایشگاه خودرو پکن است.
جالب است بدانید که طبق پیشبینیهای صورت گرفته، در سال 2020 میلادی، بیش از 15 درصد بازار خودرو در سراسر جهان، در اختیار خودروهای برقی و هیبریدی خواهد بود! از همین رو بسیاری از خودروسازان صاحب سبک جهان چند سالی میشود که با رویکردی کاملا متفاوت به خودروهای برقی و هیبریدی مینگرند. حال بهاین موضوع، جاهطلبی فرانسویها در زمینه طراحی را نیز اضافه کنید تا جذابیتهای یک محصول مفهومی فرانسوی بیش از پیش نمایان شود.
طراحان سیتروئن با خلق Numero۹ نشان دادند که از این پس آسفالت داغ خیابانها به جای پرده نقرهای سینما میزبان خودروهای چندمنظورهای هستند که قرار است تعریف جدیدی از وسیله نقلیه شهری را ارائه دهند. شرکت سیتروئن، مدل مفهومی جدید خود را در سه عبارت تعریف کرده است؛ اقتصادی، دوستدار طبیعت و تجسمی از آینده. حال سوال اینجاست که Numero۹ چه در چنته دارد که مدیران سیتروئن اینگونه با اطمینان از آن سخن میگویند؟!
طراحی ظاهری؛ این بار هنر در خدمت صنعت!
فرم بدنه Numero۹ که این خودرو را در ردیف خودروهای کلاس Shooting Brake قرار میدهد، تلفیقی از خطوط مواج و نرم است که به هنرمندانهترین شکل ممکن خلق شده است. هرچند نمای جلوي این خودرو ادامهدهنده زبان طراحی سری DS محصولات سیتروئن است اما استفاده از اسپویلر یک تکه روی شیشه عقب که رگههایی از چهره یک خودرو فستبک را به کالبد Numero۹ تزریق کرده در کنار عناصری چون چراغهای تمام LED عقب با رفلکتورهای سهبعدی و رینگهای غولپیکر ۲۱ اینچی که به شکل توربین طراحی شده و سبب کاهش ورود جریان هوا به فضای زیرین خودرو میشود، همگی ساخته و پرداخته ذهن طراحان هنرمندی است که فردا را در همین امروز معنی میکنند.
ضمن آنکه طراحان و مهندسان سیتروئن به سبب بهرهگیری این خودرو از پیشرانه هیبریدی، آرایش پلتفرم آن را برای نخستین بار به صورت «عمودی-افقی» درآوردهاند که پیش از این در هیچ یک از محصولات این سگمنت مشاهده نشده بود. البته طبیعی است که وقتی محصولی با ایده تولید در یک دهه آینده معرفی میشود، دارای المانها و قید و بندهای فراتر از زمان در زمینه طراحی و مونتاژ باشد اما پیشبینی میشود با تولید این محصول در قالب تجاری توسط سیتروئن، اندکی از غلظت طراحی انقلابی این خودرو کاسته و شکل و شمایل آن با نیازهای روز منطبق شود.
قوای محرکه
با آنکه چهره ظاهری ستاره «شماره 9 سیتروئن» (Numero9) آنقدر چشمنواز هست که بتواند تمامی حرف و حدیثهای پیرامون این خودرو را تحتتاثیر قرار دهد اما مهندسان سیتروئن با طراحی یک مجموعه قوای محرکه با دو قلب تپنده بنزینی و الکتریکی با بالاترین بازدهی ممکن ثابت کردند که دست کمی از طراحان خوش قریحه این شرکت ندارند! مجموعهای که وظیفه به حرکت درآوردن این زیبای فرانسوی را بر عهده دارد متشکل از یک پیشرانه بنزینسوز 6/1 لیتری THP با بیشینه قدرت 225 اسب بخار و گشتاور 275 نیوتن متری و یک پیشرانه کوچک الکتریکی با قدرت خروجی 70 اسب بخار و گشتاور 200 نیوتن متری است.
جالب آنکه پیشرانه بنزینسوز، وظیفه تامین قدرت مورد نیاز چرخهای جلو را برعهده داشته و پیشرانه الکتریکی چرخهای عقب خودرو را به حرکت وا میدارد. البته مدیران سیتروئن اعلام کردهاند در صورت تولید این محصول در قالب تجاری امکان سفارش پیشرانه دیزلی به جای نسخه بنزینی محتمل است. مجموعه قوای محرکه خودرو در حالت عملکرد ماکزیمم، توانایی تولید ۲۹۵ اسب بخار و ۴۷۵ نیوتنمتر گشتاور را داراست که میتواند Numero۹ را در عرض ۴/۵ ثانیه از حالت سکون به مرز سرعت یکصد کیلومتر بر ساعت برساند. همچنین عقربه سرعت سنج این خودرو شانس این را خواهد داشت که رقم ۲۴۴ کیلومتر بر ساعت را نیز به عنوان سرعت بیشینه خودرو لمس کند.
با آنکه در این حالت میزان مصرف سوخت Numero۹ فقط و فقط ۱/۷ لیتر در هر صد کیلومتر از مسیر پیمایش اعلام شده و طی هر کیلومتر حرکت، تنها ۳۹ گرم گاز آلاینده از اگزوز آن خارج میشود، اما اگر میخواهید خود را در نقش یک دلسوخته محیط زیست جا بزنید، میتوانید این خودرو را در حالت تمام الکتریکی به حرکت در آورید که در این حالت میتوان بیشینه مسافتی معادل ۵۰ کیلومتر را با میزان آلایندگی نزدیک به صفر طی كرد.
شاید حق با مدیر بخش «طراحی و توسعه» بود که در جریان نمایشگاه خودرو پکن در خصوص این خودرو گفت: «اگر میخواهید هم در خیابان چشمها را به خود خیره سازید و هم به فکر آیندگان باشید، Numero۹ میتواند بهترین انتخاب باشد»! البته دستکم تا چند سال آینده و زمان فراهم شدن تولید انبوه این خودرو، شانس مشاهده این ابرمحصول هیبریدی را در خیابانها نخواهیم داشت.
نظر کاربران
مبارک صاحبش
سلام
احتمالا از طراحان ايران خودرو مشاوره گرفته اند