۱۰ ویژگی آیفون که کاربران اندروید دوست ندارند
من یکی از کاربران اندروید هستم و تقریبا ۷ سال است که گوشی های اندروید استفاده می کنم. در این مطلب میخواهم اندروید و ios را از چند نظر با هم مقایسه کنم...
بالاخره آخرین گوشی که خریدم آیفون بود. مدل آیفون ۶٫ شاید آخرین مدل نباشد ولی آخرین ورژن iOS روی آن نصب است.با خرید این گوشی فرصتی پیش آمد تا بتوانم مقایسه ای بین اندروید و iOS داشته باشم. تا جایی که می توانم از برنامه های مشخصی مثل Siri در مقابل Google Now، کمبود کاستوم لانچر (custom launcher) و… دوری می کنم اما در عوض بیشتر توجهم را روی سردرگمی هایی که هنگام استفاده از iOS در من ایجاد می شود و تمام چیزهای کوچکی که به نظر من اندروید بهتر می توانست انجام دهد متمرکز می کنم.
روشنایی (Brightness) و صدا (Volume)
اولین گله من از iOS شاید خیلی ناچیز باشد اما یکی از همان چیزهای کوچکی است که هر چه بیشتر با آن مواجه می شوید بیشتر شما را خشمگین می کند.
دکمه برگشت به عقب (Back Button)
خیلی ها را دیدم که پس از مدتی استفاده iOS دوباره به اندروید برگشته اند و به عقیده آن ها دکمه برگشت به عقب در اندروید یک نعمت خدادادی است. iOS هم مشخصه ای در قسمت چپ بالای صفحه دارد که با استفاده از آن می توانید در برنامه ای باز کرده اید یک صفحه به عقب برگردید.
ناخوشایند بودن Spotlight Search در iOS
در گوشی های اندروید می توان بهترین تجربه جستجو را داشت. اما نکته منفی که در iOS هست این است که از اپلیکیشن Bing برای جستجوی Spotlight Search به صورت پیش فرض استفاده کرده است. در جستجوی iOS با استفاده از Safari برای جستجوی گوگل هر سرچی که انجام می دهید نتایج نامربوطی از سیری، برنامه هایی که نصب کرده اید، برنامه هایی که می خواهید نصب کنید نشان می دهد و در آخر هر کدام لینکی برای سرچ در وب می آورد که با زدن روی لینک یک اپلیکیشن متفاوت باز می شود.
البته می توانید در تنظیمات، پیشنهادات سیری را غیر فعال کنید ولی با این کار تنها قسمتی از به هم ریختگی ها در سرچ حل می شود نه تمام آن.
می توان در iOS تنظیمات را تغییر داد اما نمیتوان به آسانی به آن ها دسترسی پیدا کرد
Control Center در iOS مشابه منوی Quick Settings در اندروید است.همان قسمتی که برای تغییرات سریع به آن ها رجوع می کنید.
اگر در اندروید می خواهید تنظیمات سریعی را انجام دهید به عنوان مثال می خواهید به یک وای فای دیگر وصل شوید به جای این که فقط وای فای را خاموش کنید می توانید چنین تنظیمات سریعی را در یک منوی کوچک بیاورید و فقط با یک ضربه به تمام تنظیمات دسترسی پیدا کنید. اما در iOS حتما باید به صفحه هوم بروید و گزینه Settings را در صفحه پیدا کنید سپس آنقدر جستجو کنید تا بتوانید تنظیمات مورد نظر خود را بیابید.
نمی دانم مدل موبایلی که دارم چیست
این شکایت بیشتر در مورد گوشی های آیفون می شود تا گوشی های اندروید. هنگامی که این گوشی برایم فرستاده شد نمی دانستم مدل آن آبفون ۵ است یا ۶ یا ۶s. سعی کردم این ابهام را رفع کنم اما هیچ جای گوشی چیزی درمورد اطلاعات مدل گوشی بدست نیاوردم.
درسته که شماره های مدل هستند ولی هیچ چیزی درمورد نام آن یافت نمی شود. برای پیدا کردن مدل گوشی باید حتما سری به جستجوی اینترنت زد اما چرا باید اینگونه باشد و چرا مثل گوشی های اندروید در خود گوشی یافت نمی شود.
نمی توان تمام اطلاعات برنامه ها را حذف کرد
گاهی اوقات برنامه ها و اطلاعات موجود در آن ها فضای زیادی را اشغال می کنند و مشکلاتی در گوشی ایجاد می کنند. وقتی این مشکل در اندروید پیش می آید می توان به راحتی وارد App info شده و اطلاعات برنامه را به طور کامل حذف کرد. یا این که می توان برنامه را uninstall کرد تا تمام اطلاعات حذف شده و دوباره نصب کنید.
پیچیدگی پس گرفتن مبلغ خریدهای انجام شده یا همان App Refunds در آیفون
این کار در اندروید بسیار ساده است. فقط کافی است به صفحه Play Store بروید و گزینه Refund را بزنید. اما در App Store هیچ راه ساده ای برای Refund وجود ندارد و برای این کار باید وارد یک وب سایت دیگر شوید و این کار را انجام دهید.یا این که به جستجوی منوها در آیتونز برای مک بپردازید. این کار درست مثل این می ماند که برای پس دادن شیر فاسد به دفاتر امنیتی شرکت های بزرگ بروید.
نمی توان برنامه ها را از روی صفحه مخفی کرد
حتی اگر به اندروید عادت نداشتم هم دلم می خواست صفحه موبایلم خالی از منوها باشد و این که نمی توانم آن ها را از روی صفحه بردارم کمی آزار دهنده است. جدا از عقیده شخصی خودم فکر می کنم این مسئله برای خیلی ها ناراحت کننده باشد. البته در iOS ۱۰ امکان مخفی کردن منوها از روی صفحه به استثناء Photos، Settings، App Store و Messages وجود دارد.
۵ عملکرد با یک دکمه
دکمه هوم در آیفون همه کاره است به حدی که ما را دچار سردرگمی می کند. با یک فشار کوچک وارد صفحه هوم می شود، با یک فشار طولانی Siri باز می شود، دو بار فشار برنامه هایی که اخیرا باز کرده اید را نمایش می دهد، سه بار فشار میانبرها را راه اندازی می کند، دوبار لمس دسترسی صفحه را آسان می کند. این همه کارایی برای یک دکمه کوچک خیلی زیاد است.
اصلا درک نمی کنم آن هایی که می گویند استفاده از iOS خیلی راحت تر از اندروید است چه نکته آسانی در ۵ کارایی مختلف برای یک دکمه می بینند. اگر بخواهیم با اندروید مقایسه کنیم دکمه back اندروید یا دکمه بازگشت به صفحه اصلی خیلی راحت تر از این دکمه ۵ وظیفه ای است.
از همه بدتر فیزیکی بودن دکمه هوم است که باید روی آن کلیک شود. البته بیشتر گوشی های آیفون یک دکمه هوم روی صفحه هم دارند. فکرش را بکنید: می خواهید اپلیکیشن را باز کنید روی آیکونه ضربه می زنید. می خواهید اپلیکیشن را ببندید روی دکمه هوم داخل صفحه ضربه می زنید. ضربه ضربه ضربه. اما هنگامی که می خواهید به صفحه هوم برگردید دکمه هوم را فشار می دهید. این یک سردرگمی و تجربه ای ناسازگار است.
Safari تنها مرورگر آیفون
همانطور که در آغاز مطلب گفتم من یکی از کاربرای اندروید هستم بنابراین شاید با کمی تعصب این مطلب را نوشته باشم. به بهترین نحو سعی کردم مقایسه ای در رابطه با این دو گوشی انجام دهم و پس از مقایسه کامل دوباره به همان اندروید برگشتم.
نظر کاربران
كاملا موافقم، من همزمان از iOS و اندرويد استفاده مى كنم، استفاده از اندرويد ، بسيار راحت تر و دلپذيرتره. شايد تا سه چهار سال پيش، iOS بهتر بود ، ولى الان اندرويد با اقتدار پيشرو هست.
ايفون تكه و سيستم عامل ان تكه اندروير سيستم عاملش اسباب بازيست كسي نميتونه استفاده كنه ايراد ميگيره