با این تکنیک ها از هک آیفون خود جلوگیری کنید
تلفنهای هوشمند ما به اندازهای هوشمند شدهاند که بتوانند وظایف یک کامپیوتر را به عهده بگیرند اما این راحتی عواقبی نیز به دنبال دارد.
این روزها اقدامات زیادی برای ممانعت و پیشگیری از آنچه خرابکاری نامیده میشود در دست انجام است و امنیت تلفنهای هوشمند به اولویت اصلی ما بدل شده است، موضوعی که همه باید به آن توجه ویژه داشته باشند زیرا یک حمله به تلفن هوشمند ما میتواند به راحتی امکان دسترسی به اطلاعات شخصی ما را برای دیگران فراهم کند، اطلاعات محرمانهای که از کلمات عبور حسابهای کاربری اینترنتی تا جزئیات حسابهای بانکی ما را شامل میشود.
حفظ امنیت کار چندان پیچیدهای نیست، اما در عصر اینترنت و فناوریهای رو به رشد نباید به این راحتی از آن غافل شد. تلفن آیفون شرکت اپل از جمله دستگاههای هوشمندی است که نیاز به اقدامات امنیتی جدی دارد. هر چند محصولات اپل از جمله امنترین نمونههای موجود هستند، اما این دستگاهها نیز راههای نفوذ منحصر به خود را دارند. در ادامه با چند روش امنیتی ضروری برای محافظت از آیفون شما در برابر اقدامات مجرمانه سایبری آشنا خواهیم شد.
۱- بلافاصله تمام بهروزسانیهای ارائه شده برای iOS را نصب کنید
سیستمعامل iOS اپل از امنیت برخوردار است اما نمیتوان گفت کاملا از خطا و شکست مصون باقی مانده است. در نوامبر ۲۰۱۵، توسط Zerodium اعلام شد که یک گروه ناشناس از محققان توانستهاند با موفقیت سیستمعامل iOS ۹ اپل را هک کنند. دلیل ارائه نسخه بهروزسانی شده از یک نرمافزار تنها اضافه کردن قابلیتهای جدید به آن نیست، در حقیقت بیشتر این نسخههای بهروزسانی شده با هدف افزایش سطح امنیت و برطرف کردن حفرههای امنیتی عرضه میشوند.
هر چند Zeroduim برای حفظ اسرار این هک یک میلیارد دلار حق سکوت دریافت کرد، اما آنها بار دیگر هشدار دادند که iOS ۹ یک حفره امنیتی خطرناک دارد. یک توصیه مفید میگوید همیشه گوش به زنگ خبر عرضه نسخههای بهروزسانی جدید باشید و بعد از انتشار بلافاصله آن را نصب کنید. برای مثال، نسخه iOS ۹.۳.۲ beta ۳
در ژوئن ۲۰۱۵ نیز یک محقق امنیت سایبری وجود یک حفره امنیتی خطرناک در اپلیکیشن داخلی ایمیل را گزارش کرده بود. این حفره به مجرمان سایبری اجازه میداد با دسترسی به کلمات عبور قربانی ایمیلهای فیشینگ ارسال کنند. اپل این حفره را در نسخه iOS ۸.۴ خود برطرف کرد. شما با نصب فوری نسخه بهروزسانی شده میتوانید یک قدم از مجرمان سایبری جلوتر باشید.
۲- یک اپلیکیشن شبکه مجازی خصوصی قابلیت اطمینان روی آیفون خود نصب کنید
خیلی از کاربران اینترنت از خطر استفاده از شبکههای عمومی کمتر محافظت شده اطلاع کافی ندارند. یک شبکه وایفای ناامن میتواند خطرات جدی برای امنیت آنلاین شما به همراه داشته باشد و خطر حملات سایبری به تلفن شما را افزایش دهد.
اگر شما هم زیاد از شبکههای وایفای عمومی استفاده میکنید، باید بیشتر از همیشه به حفظ حریم خصوصی خود توجه داشته باشید. استفاده از اینترنت روی آیفون بدون در نظر گرفتن ملاحظات امنیتی تلفن شما را در معرض خطر قرار میدهد و مجرمان سایبری را قادر میسازد به اطلاعات حساس و محرمانه ذخیره شده روی آیفون شما دسترسی پیدا کنند. مزیت استفاده از اپلیکیشنهایی که شبکه مجازی خصوصی میسازند این است که شما را در برابر تهدیدات سایبری، ویروس، بدافزار، باجافزار و خطر نظارت جمعی محافظت میکند. انواع مختلفی از این اپلیکیشنهای مفید وجود دارد که شما میتوانید یکی از آنها را انتخاب و نصب کنید.
۳- از کلمات عبور پیچیده برای تمام حسابهای کاربری خود استفاده کنید
این روزها حفظ کردن این همه کلمه عبور برای انواع و اقسام حسابهای کاربری اینترنتی به یک معضل بزرگ تبدیل شده است، به همین دلیل خیلی از مردم از کلمات سادهای مثل ۱۲۳۴ یا ۰۰۰۰ یا نهایت تاریخ تولد خود برای کلمات عبور استفاده میکنند تا به خاطرسپاری آن راحت باشد. تحقیقات انجام شده توسط دنیل آمیتاری فهرستی از پر کاربردترین گذر واژهها را منتشر کرده و نشان میدهد که وضعیت امنیتی در این مورد به خصوص چقدر ضعیف عمل میکند.
تمام حسابهای کاربری شما باید توسط کلمات عبور مختلف و پیچیده محافظت شوند تا راه نفوذ مجرمان سایبری به حسابهای شما تا حد ممکن سخت شود. شاید در ظاهر چندان مهم به نظر نرسد، اما این یک گام فوق العاده ضروری برای جلوگیری از نفوذهای امنیتی است. هیچ گاه از یک کلمه عبور یکسان برای تمام حسابهای کاربری خود استفاده نکنید. اگر حفظ کردن تمام آنها کار مشکلی است، از یک نرم افزار مدیریت کلمات عبور استفاده کنید.
۴- قبل از نصب یک اپلیکیشن در مورد آن تحقیق کنید
یکی از تصورات غلط در مورد امنیت آیفون این است که دانلود از App Store اپل کاملا امن است. اپلیکیشنهای ثالث میتوانند بدافزار یا سایر کدهای بالقوه مخرب را روی دستگاههای موبایل اپل نصب کنند، حتی اگر این اپلیکیشنها از App Store دانلود شده باشند.
در سپتامبر ۲۰۱۵، Palo Alto Networks افشا کرد که ۳۹ اپلیکیشن موجود در App Store اپل توسط بدافزاری به نام XcodeGhost آلوده شده بودند. مجرمان سایبری از قابلیت کنترل از راه دور XcodeGhost برای اجرای فیشینگ و انواع مختلف دیگری از حملات بر علیه دستگاه میزبان استفاده میکنند. کمی تحقیق در مورد اپلیکیشن معمولا میتواند بر اساس اطلاعات موجود میزان آسیب پذیری آن را برملا کند.
۵- دستگاه موبایل خود را به کامپیوترهای عمومی متصل نکنید
دستگاههای موبایل اپل در مقابل بدافزارهای مخربی مثل WireLurker آسیبپذیر هستند. WireLurker میتواند وقتی دستگاههای iOS به کامپیوترهای آلوده متصل میشوند به آنها منتقل شود. این بار هم Palo Alto Networks این بدافزار را زمانی که در حال سرقت اطلاعات از دستگاههای موبایل آلوده بود شناسایی کرد. هرگز به کامپیوتر افراد ناشناس و غیر مطمئن اطمینان نکنید و آیفون خود را تنها به کامپیوترهایی متصل کنید که ۱۰۰% مطمئن و امن هستند.
۶- ایمیلهای ارسالی از طرف فرستندههای ناشناس را باز نکنید
اگر چه اپل مشکل حفره امنیتی مربوط به اپلیکیشن ایمیل داخلی خود را در بهروزسانیهای اخیر برطرف کرده است. اما کار عاقلانه این است که سراغ ایمیلهای تایید نشده یا ارسال شده از منابع ناشناس نروید. اگر ایمیل از یک منبع آشنا ارسال شده اما به نظر مشکوک میرسد، حتما قبل از باز کردن آن با فرستنده تماس گرفته و از صحت آن اطمینان حاصل کنید.
دیگر دورانی که تنها نگران مسائل امنیت فیزیکی بودیم به سر آمده است، امروزه شما باید نگران امنیت تلفن هوشمند خود نیز باشید و آیفون اپل هم یکی از هوشمندترین آنها است. با کمی مراعات شما میتوانید از تواناییهای خارق العاده دستگاه خود لذت ببرید و در عین حال امنیت خود را نیز حفظ کنید.
ارسال نظر