معرفی سرویس جستجوی آکادمیک مایکروسافت
Microsoft Academic Search یک سرویس رایگان توسعه داده شده توسط Microsoft Research برای کمک به جامعه آکادمیک و محققان است تا بتوانند بهراحتی و به سرعت، به جستجو در محتواهای آکادمیک، تحقیقاتی، موسسات و فعالیت آموزشی بپردازند.
به عنوان مثال من بهدلیل استفاده مکرر، فکر میکردم که همه کاربران ویندوز ۸ باید بدانند که میانبر Windows+I صفحه جستجوی ویندوز را نمایش میدهد! در ادامه به معرفی سرویسی میپردازیم که مدتهاست وجود دارد، اما ظاهرا شامل قاعده فوق میشود و بسیاری، حداقل در کشور ما، از وجود آن بی اطلاع هستند.
Microsoft Academic Search
Microsoft Academic Search یک سرویس رایگان توسعه داده شده توسط Microsoft Research برای کمک به جامعه آکادمیک و محققان است تا بتوانند بهراحتی و به سرعت، به جستجو در محتواهای آکادمیک، تحقیقاتی، موسسات و فعالیت آموزشی بپردازند. Microsoft Academic Search تنها به فهرست کردن میلیون ها برگه تحقیقاتی بسنده نکرده، بلکه ارتباطی کلیدی بین موضوعات، محتواها، نویسندگان و محققان را به گونهای که مناسب عملیات تحقیقاتی باشد برجسته سازی نموده است.
با استفاده از خدمات این سرویس رایگان، میتوانید جستجوی خود را به مسیر دلخواه هدایت کنید و با امکانات منحصر بهفرد و بصری کردن نتایج جستجو، به دادههای ارزشمندی دسترسی پیدا کنید.
تفاوت این سرویس با موتورهای جستجوی عادی مانند Bing و یا گوگل، محدود سازی نتایج جستجوی این موتور به محتوای آکادمیک است و در نتیجه تولید و ایجاد نتایج مرتبطتر، مهمترین مزیت استفاده از آن به شمار میآید. این سرویس فوقالعاده کاربردی و عملیاتی بیش از ۳۵ میلیون مطلب را از بیش از ۱۹ میلیون محقق و نویسنده ایندکس کرده است.
بصری سازی در جستجوی آکادمیک
مجموعه سرویسهای بصری سازی جستجو در این موتور جستجو به شرح زیر هستند:
Academic Map: به صورت جغرافیایی بین موسسات آموزشی و نویسندگان و محققان یک دامنه خاص حرکت نمایید.
CFP Calendar: بر اساس دامنه، زمان و محل برگزاری، کنفرانسهای علمی مورد علاقهتان را جستجو نمایید.
Domain Trend: روند تحقیقات در علوم کامپیوتر را با استفاده از یک نمودار انباشه، بصری سازی مینماید.
Organization Comparison: دو موسسه آموزشی را با یکدیگر مقایسه نمایید و تعداد محتوای ایندکس شده آنها، کلمات کلیدی، نویسندگان برتر و ... را با یکدیگر مقایسه نمایید.
Co-author Graph: نشان میدهد کدام محققان بیشتر با یک نویسنده خاص همکاری داشتهاند.
Co-author Path: نشان میدهد چگونه دو محقق با یکدیگر ارتباط پیدا میکنند.
Genealogy Graph: ارتباط مشاور دهنده و مشاور گیرنده در خصوص یک موضوع تحقیقاتی خاص را نشان می دهد.
Paper Citation Graph: با این قابلیت میتوانید، محتواهای ارجاع داده شده در یک محتوای خاص را مشاهده نمایید.
و نهایتا با استقاده از برنامه اختصاصی Academic Search برای ویندوز فون، قارد خواهید بود قابلیت جستجو بر اساس نویسنده، عنوان، کلمات کلیدی و ... را به گوشی خود بیاورید.
در نهایت ذکر این نکته الزامی به نظر میرسد که این سرویس تنها در خدمت اهداف آکادمیک طراحی و پیاده سازی شده است و به عنوان مثال یک استاد دانشگاه و یا دانشجو میتواند از آخرین مقالات نگارش شده در حوزه تخصصی خود آگاه شود و در آنها به جستجو بپردازد و این سرویس عملا نمیتواند شما در پیدا کردن فول آلبوم رضا یزدانی یاری دهد!
نظر کاربران
ممنون از مطلبتون واقعا مفید بود میتونم مطلبتون رو تو سایت www.npco.net بذارم؟
ما هم مقالات مفید و جالبی داریم
www.npco.net