۱۰ کشف و اختراعی که اقتصاد جهان را تغییر دادند
این اختراعات و اکتشافاتی هستند که به واقع دنیا را متحول کردند و علاوه بر کمک به بشریت، راه را برای پیشرفت های بعدی هموار کردند.
این اختراعات و اکتشافاتی هستند که به واقع دنیا را متحول کردند و علاوه بر کمک به بشریت، راه را برای پیشرفت های بعدی هموار کردند. اگر گذرتان به لندن افتاد حتما از این افتخارات بشری در موزه علوم لندن بازدید کنید.
1) سفیه آپولو 10
آپولو ۱۰ چهل سال پیش به عنوان یک نمونه آزمایشی برای اولین بار با ۳ سرنشین به سمت کره ماه سفر کرد و با اینکه سفرش موفقیت آمیز نبود اما راه را برای آپولو ۱۱ باز کرد و آپولو ۱۱ توانست به کره ماه برسد.
آپولو ۱۰ به عنوان اولین سفینه ای که توانست از جو خارج شود، راه را برای ما باز کرد تا با عظمت دنیای بی انتها آشنا شویم.
2) موتور بخار
توماس نیوکامن در سال ۱۷۱۲ این موتور را اختراع کرد که این عکس مدلی از این موتور است که فرانسیس تامسون در ۱۷۹۱ در داربی شایر انگلستان ساخته است. این قدیمی ترین و سالم ترین مدلد از اختراع نیوکامن است. در واقع این موتور مشکل بحران انرژی این روزگار را حل کرده است و اگر ساخته نمی شد مطمئنا بحران انرژی برای ما مشکلات بسیار زیادتری به وجود می آورد. اگرچه نمی توان کاملا این اختراع را به راه حل بحران انرژی تشبیه کرد اما استفاده از سوخت های فسیلی تا قبل از این اختراع آقای نیوکامن تقریبا غیرممکن بود.
3) تلگراف
تلگراف به عنوان اولین وسیله ارتباطی الکترونیکی در سال ۱۸۳۷ توسط چالز واتسون و ویلیام کوک ساخته شد که از مهمترین اختراعات بشر در زمینه ارتباطات است.
دستگاه تلگراف آنها به عنوان اولین و کاربردی ترین وسیله ارتباط دوربرد الکترونیکی شناخته شده و ایده شبکه های گسترده از این اختراع الهام گرفته است.
4) فورد مدل T
با دیدن این تیتر و عکس حتما فکر می کنید این کمپانی فورد بودکه اولین اتومبیل را ساخته اما باید بدانید در واقع مدل T اولین اتومبیلی بود که به تولید انبوه رسید و این خدمت فورد به جامعه بشری بود.
خط تولید: بله، خط تولید فورد به عنوان اولین سیستم تولید انبوه در دنیا، انقلابی در صنعت و اقتصاد ایجاد کرد که امروزه همه ما شاهد آن هستیم و باید خط تولید را مهمترین اتفاق در قرن گذشته دانست.
5) Pilot ACE Computer
یکی از نخستین کامپیوترهای جهان، ایده آقای جان وامر - اسلِی یعنی موتور محاسبه اتوماتیک (Automatic Computing Engin-ACE)، که وی در سال ۱۹۳۶ داده بود، برای اولین بار و موفقیت آمیز در دهم ماه مِی ۱۹۵۰ روی کامپیوتری که آلن تورینگ عملیات ساخت آن را انجام داد، آزمایش شد.
این کاپیوتر در زمان خود پیشرفته ترین و سریع ترین کامپیوتر در جهان بود که نمونه کوچکتری از مدل اولیه آلن تورینگ بود. پایلوت اِیس هم در لیست مهمترین اختراعات بشتر است چرا که اولین نسل از کامپیوترهایی است که امروز ما را احاطه کرده اند.
6) موتور موشک V2
موشک V۲ که وارنر وان بارون در سال ۱۹۴۲ آن را ساخت در واقع اولین موشک دوربرد بود که انقلابی در تکنولوژی موتور موشک به وجود آورد. اگرچه این موشک متاسفانه در جنگ جهانی دوم تلفات بسیاری به بار آورد و بعدا هم راه را برای ساختن موشک های بالستیک باز کرد اما یادمان باشد همین آقای وان بارون با ایده موتور موشکش آپولو ۱۱ را به ماه رساند و موتور موشک او همچنان مورد استفاده قرار می گیرد.
7) پنی سیلین
پنی سیلین، اولین آنتی بیوتیک کشف شده در دنیا بود که الکساندر فلمینگ در سال ۱۹۲۸ آن را از هاگ های جمع شده قارچ (یا همان کپک) کشف کرد.
اما تقریبا تا اواسط دهه ۱۹۴۰ که روی بیماران آزمایش نشده بود کسی نمی دانست که پنی سیلین بهترین دارو برای بیماری های عفونی است. با کشف پنی سیلین میلیون ها بیمار و مجروح جنگی از مرگ حتمی نجات پیدا کردند و از آن موقع به بعد پنی سیلین به عنوان اولین و عمومی ترین دارو برای بیماری های باکتریایی و عفونی تجویز ومصرف شد و بعد از آن بقیه آنتی بیوتیک ها وارد دنیای پزشکی شدند.
8) رشته های مارپیچ DNA
اولین بار DNA توسط آقایان کریک و واتسونه در سال ۱۹۵۳ مورد توجه قرار گرفت. آنها حین آزمایشات خود روی ژن های انسانی با یک ساختار از موادی که مولکول های این ژن ها را تشکیل می دهند روبرو شدند و با شکافتن آنها راز نظم حاکم بر سلول های بدن را کشف کردند.
DNA، امروزه موضوع مهمی در علم، صنعت و حتی مسائل امنیتی محسوب می شود و هنوز هم مطالعات زیادی در سطح جهان روی آن انجام می شود.
9) اشعه ایکس
برای اولین بار فیزیکدان آلمانی، ویلیام رونتگن در سال ۱۸۹۵ امواج ایکس را کشف کرد که امروزه بیشتر برای عکسبرداری از اعضای داخلی بدن استفاده می شود. فکرش را بکنید که اگرج اشعه ایکس کشف نشده و اینطور به خدمت بشریت درنیامده بود باید برای تعیین محل دقیق شکستگی چه می کردند!!؟
10) لوکوموتیو
آخرین اختراعی که در این لیست قرار دارد لوکوموتیو بخار است. در سال ۱۸۲۹ رابرت استفان سون لوکوموتیو بخارش را (که اول آن را راکت استفان سون نامیده بود)، برای اولین بار در نیوکاسل انگلستان آزمایش کرد و برای اولین بار بالاترین سرعت در یک وسیله نقلیه که نیروی محرکه اش را به همراه دارد ثبت کرد.
شاید خود استفان سون هم فکر نمی کرد این وسیله تا ۱۵۰ سال بعد از آن سال هم در سطح جهان برای حمل و نقل مورد استفاده قرار بگیرد اما همچنان از لوکوموتیو برای حمل نقل استفاده می شود با این تفاوت که این وسیله بسیار پیشرفت کرده است.
ارسال نظر