آرش فردوسی، یکی از مؤسسان Dropbox
آرش فردوسی، ایرانیتبار است و پدر و مادری ایرانی دارد. البته او در آمریکا متولد شده و پرورش یافته است، اما به همراه خانواده گاه برای ملاقات خالهاش به ایران سر میزند. اگر از دوستداران فناوری باشید یا از Dropbox استفاده کردهاید یا نامش به گوشتان خورده است.
Dropbox یک سرویس میزبانی فایل مبتنی بر رایانش ابری است. این سرویس به کاربرانش اجازه میدهد که همیشه و همه جا به فایلهایشان دسترسی داشته باشند، البته به شرطی که یک اتصال اینترنتی داشته باشند!
با کمک Dropbox میتوان به راحتی فایلهای کامپیوتر یا گوشی را با فضای تحت وب این سایت، سینک کرد. به این ترتیب اگر اتفاقی برای هارد شما بیفتد یا در یا مثلا در محل کار نیاز پیدا کنید که به فایلی دسترسی داشته باشید، مشکلی نخواهید داشت.
Dropbox در سال ۲۰۰۷ توسط « درو هوستون » و « آرش فردوسی » بنا نهاده شد. بله! درست خواندید آرش فردوسی!
آرش فردوسی، ایرانیتبار است و پدر و مادری ایرانی دارد. البته او در آمریکا متولد شده و پرورش یافته است، اما به همراه خانواده گاه برای ملاقات خالهاش به ایران سر میزند.
Dropbox ، برتری چشمگیری نسبت به رقبای خود مثل Box.net، Sugarsync، Mozy، ZumoDrive دارد، مثلا کلاینتهای خوبی برای ویندوز، مک، لینوکس و حتی اندروید و آیفون و آیپد دارد، حتی نسخه رایگان Dropbox، دو گیگ فضای رایگان در اختیار کاربر قرار میدهد.
درواقع ما وجود سایت Dropbox را باید مدیون فراموشکاریهای آقای هوستون در همراه بردن درایو USBاش باشیم! او که در سال ۲۰۰۷، یک دانشجوی دانشگاه MIT بود، گاه با این مشکل مواجه میشد، بنابراین سعی کرد از سایتهایی برای آپلود فایلهای ضروری استفاده کند، اما خیلی زود دریافت که همه آنها مشکلاتی دارند، مثلا در آنها نمیشد فایلهای بزرگ را به راحتی و به سرعت آپلود کرد، یا پر از باگ بودند، به همین علت در صدد برآمد که سرویسی برای استفاده شخصی خودش درست کند، اما خیلی زود به این فکر افتاد که این سرویس را برای استفاده عمومی آماده کند و با همکاری هم دانشگاهیاش- فردوسی- Dropbox را راه انداخت.
Dropbox به صورت رسمی در سال ۲۰۰۸ معرفی شد و هم اکنون بیش از ۱۸ میلیون کاربر دارد و هر ماه ۱۵ درصد به تعداد کاربران آن افزوده میشود. این شرکت فعلا ۴۵ کارمند دارد.
ویژگی اشتراک و سینک کردن فایلها را در Dropbox ، در کمتر سرویس مشابهی میتوان یافت. به علاوه برخی از کاربران خلاق هم با ابداع ترفندها و «مش-آپ»هایی عملکرد Dropbox را بهتر هم کردهاند، مثلا امکان این را فراهم آوردهاند که با جیمیل هم بتوان فایل به Dropbox فرستاد یا اپلیکیشنی برای مدیریت و ذخیره پسوردها ساختهاند.
Dropbox را به جرأت میتوان یکی از مطرحترین سرویس مبتنی بر ذخیرهسازی ابری دانشت. فردوسی موفقیت Dropbox را مدیون کاربران آلفایش میداند، یعنی آنهایی که در نخستین روزهای کار این سرویس، آن را بررسی کردند و برای بهتر شدن آن، نظر دادند.
در حالی که سه سال و نیم از عمر Dropbox گذشته است، این سرویس، نقدهای تحسینبرانگیزی دریافت کرده است که بیشتر ناشی از طراحی ساده و در عین حال کاربرپسند آن است. نشریات زیادی از نیویورک تایمز و اکانومیست گرفته تا واشنگتن پست و PC Magazine این سرویس را ستودهاند. نشریه «بیزینس اینسایدر» هم فردوسی و هوستون را یکی از ۱۰۰ فرد شاخص سیلیکون ولی دانسته است.
فردوسی، در گفتگویی به این مسئله جالب اشاره کرده است که نیمی از دانشجویان MIT از Dropbox استفاده میکنند و در واقع علاوه بر بنیانگذاران این سایت، بیشتر مهندسین آن هم دانشآموخته MIT هستند.
یکی از ویژگیها خوب Dropbox که فردوسی هم شیفتهاش است، ویژگی حذف نشدن فایلهاست! یعنی وقتی یک کاربر فایلی را حذف میکند و یا مثلا یک فایل word را تغییر میدهد، هیچ فایلی حذف نمیشود و کاربر میتواند فایل حذفشده را مجددا احیا کند یا نسخه قبل از ویرایش فایل متنی را، دوباره ببیند.
۶۵ درصد کاربران Dropbox مقیم خارج آمریکا هستند، کاربران انگلیس، آلمان و ژاپن در صدر آنها هستند. فردوسی بابت اینکه سرویس محبوبش را کاربران چینی به علت ممنوعیتهای حاکم در آن کشور نمیتوانند مورد استفاده قرار بدهند، متأسف است.
فردوسی، وعده داده است که اشتراک فایلها و فولدرها به زودی در Dropbox بسیار سادهتر خواهد شد. کافی خواهد بود که کاربر روی فایلی کلیک راست کند و به اشتراکش بگذارد!
تحول دیگر در Dropbox، ممکن شدن مشاهده انواع فایلها به صورت استریم خواهد بود. یعنی کاربر بدون اینکه پخشکننده صوتی یا ویدئویی یا ویرایشگر متنی داشته باشد، میتواند همه فایلها را در مرورگر خود به صورت جاری، مشاهده کند.
همان طور که پیشتر اشاره کردم، Dropbox کاربران خلاقی دارد. فردوسی در آخر گفتگویش به یکی از همین کاربران اشاره کرد: کشاورزی که نقشه شخمزنی مزرعه را با استفاده از کامپیوتر تراکتورهایش، روی Dropbox سینک میکند، تا آنها را با هم هماهنگ کند و از تصادم آنها با هم جلوگیری کند!
منبع : ۱Pezeshk.com
ارسال نظر