بررسی Halo ۵: Guardians، همآورد اسپارتان ها
مراحل جدید، داستان جدید با پیچیدگی های خاص و ده ها نکته جدید و قابل تامل که می تواند حداقل برای یکی دو سال آینده شما را سرگرم نگه دارد. نه تنها بخش تک نفره، بلکه بخش مالتی پلیر بازی بسیار خوش ساخت و درجه یک از آب در آمده است.
هیلو ۵، داستان دنیایی را روایت می کند که کنترل آن تقریبا از دست انسان ها خارج شده و نبردهای داخلی تمام کهکشان را از هم پاشیده است. بیگانگان از سمتی دیگر فرصت طلبی کرده اند و قصد دارند انسان ها را ریشه کن کنند و در این بین بشر همچنان درگیر عواطف خود است.
هیلو ۵ داستان عشق و خیانت نیست، روایت یک دلدادگی نافرجام در دل عظمت کهکشان است.
بی مقدمه و بدون تعارف، هیلو ۵ معرکه است. اگر به هیلو بازی کردن معتاد باشید و نسخه های مختلف را یکی پس از دیگری، بارها و بارها به اتمام رسانده اید، هیلو ۵ حکم نفس تازه ای را برای شما خواهد داشت.
مراحل جدید، داستان جدید با پیچیدگی های خاص و ده ها نکته جدید و قابل تامل که می تواند حداقل برای یکی دو سال آینده شما را سرگرم نگه دارد. نه تنها بخش تک نفره، بلکه بخش مالتی پلیر بازی بسیار خوش ساخت و درجه یک از آب در آمده است.
گان پلی هیلو، همچنان بهترین تجربه ای است که می توان از یک بازی شوتر اول شخص روی کنسول داشت. هر چه قدر بخواهید رقبای قدرتمندی در برابر آن بیاورید، باز هم هیلو است که شوتر کنسولی را ابداع کرده.
هم اسپارتان لاک و هم مسترچیف، ویژگی های مشابهی دارند. در حقیقت، جز تفاوت در HUD، گیم پلی این دو با یکدیگر تفاوتی ندارد و هر قابلیت جدیدی که به هیلو ۵ اضافه شده، بین دو اسپارتان قدرتمند داستان به اشتراک گذاشته شده.
اگر پیگیر اخبار بوده باشید یا هیلو ۵ را تجربه کرده باشید، قطعا می دانید که علت نمرات زیر ۹ چیست. برای اینکه دقیقا متوجه شوید در هیلو ۵ چه اتفاقی رخ می دهد (به جز کلیات داستان)، باید حتما اطلاعاتی خارج از بازی کسب کنید.
طبیعتا خط اصلی داستان را به درستی متوجه خواهید شد اما هیلو بدون ریشه های جانبی اش هیچ تفاوتی با یک بازی معمولی ندارد و بازیکنان عادی که صدها صفحه رمان هیلو را نخوانده اند، هیچ یک از این مسائل را متوجه نمی شوند. پس از به اتمام رساندن بازی، تازه می توانید با مطالعه چندین مقاله، به عمق بیشتر داستان پی ببرید.
ابهامات داستانی تقریبا تنها مشکل قابل توجه بازی است و اگر این مسئله را در نظر نگیریم، کمپین Halo ۵: Guardians فوق العاده است. به سختی می توان مشکل خاصی از آن بیرون کشید و به آن خرده گرفت.
در مجموع، به خاطر قابلیت های تیمی و مدل طراحی مراحل، هیلو ۵ به نسبت عناوین پیشین ساده تر شد و حتی در حالت سختی Legendary نیز به اندازه گذشته سخت و چالش برانگیز نیست. اگر دل تان برای اعصاب خوردی های قدیم بر سر درجه سختی تنگ شده، احتمالا آن را در هیلو ۵ تجربه نخواهید کرد.
هیلو ۵ از لحاظ داستانی مسلما یک هیلو شماره دار نیست و این مسئله را از ابتدا تا انتهاب بازی به وضوح حس خواهید کرد. حتی اگر به خاطر داشته باشید، اولین باری که این عنوان در بهار ۲۰۱۳ معرفی شد، نه نامی جز هیلو داشت و نه شماره ای در برابرش قرار گرفته بود.
اما به هر حال، چه چیزی به اندازه یک هیلوی شماره دار می تواند به فروش کنسول کمک کند؟
مسترچیف، به عنوان قهرمان اصلی سری، در چهار عنوان پیشین حضوری کامل داشته و حالا در شماره پنجم، صرفا در ۳ مرحله از ۱۵ مرحله قابل بازی است!
فقط در همین سه مرحله است که می توانید پا به پای Sierra-۱۱۷ در کهکشان بتازید. البته، پیچیدگی های داستانی، این حضور کمرنگ را می طلبید اما بگذارید صادقانه حرف دل مان را بزنیم، ما هیلو را به خاطر مسترچیف دوست داریم.
زمانی که به اسپارتان لاک، فرمان متوقف ساختن مسترچیف داده می شود، یکی از همرزمان اش به او می گوید: «همه از ما متنفر خواهند شد». این جمله ی ساده را می توان از بطن داستان بیرون کشید و به میل میلیون ها دوست دار هیلو نسبت داد.
از همان مرحله اول که کنترل اسپارتان لاک را به دست می گیرید، می دانید که هیچ چیز و هیچ کس نمی تواند جلودار مسترچیف باشد و هیچ کس قرار نیست جای او را پر کند، هر چند احمقانه و ساده انگارانه است، اما بی شک چنین احساسی خواهید داشت.
معضل سخت افزاری
بدون شک، هیلو ۵ مهم ترین انحصاری اکس باکس وان و مهم ترین انحصاری کنسولی سال ۲۰۱۵ است. فارغ از اهمیت نام بازی، باید توجه داشت که حتی اگر هیلو ۵ یک شکست مفتضحانه هم می بود، باز هم از اهمیت آن کاسته نمی شد.
مایکروسافت میلیون ها دلار برای ساخت، توسعه و تبلیغات بازی هزینه کرده تا نه تنها هیلو ۵ یک بازی سودآور به حساب آید، بلکه مهره ای باشد برای فروش کنسول محجور اش.
اشتباهات متعدد تیم مدیریتی پیشین اکس باکس و اشتباهات عمده در طراحی کنسول و فاصله گرفتن از علاقه میلیون ها گیمر سبب شد تا کنسول جدید مایکروسافت به فروشی که شایسته اش بود نرسد.
حتی امروز، پس از دوسالی که از عرضه کنسول می گذرد و تمام اصلاحات به عمل آمده، باز هم تاثیر شگرف مراسم رونمایی کنسول و یکی-دو ماه پس از آن را نمی توان نادیده گرفت.
هیلو ۵ نمی تواند تفکر عموم جامعه را تغییر دهد اما قطعا می تواند کسانی را که به خرید کنسول میل اندکی داشته اند ترغیب کند. اکس باکس وان دیگر هیولای زشت دان متریک نیست. حالا تحت رهبری فیل اسپنسر، جذاب ترین محصولات را می توان روی این کنسول یافت و هیلو ۵ قطعا یکی از اصلی ترین دلایل خرید کنسول مایکروسافت است.
اگر پیشتر تجربه ای مثبت از سری هیلو داشته اید، شک نکنید که هیلو ۵ نیز می تواند ده ها ساعت سرگرم تان کند و هیچ زمانی بهتر از حالا برای خرید اکس باکس وان نیست.
جمع بندی
خواه ناخواه، حضور کمرنگ مسترچیف در چارچوب اصلی و نقش کوتاه اش به عنوان ستاره اصلی، اندکی از جذابیت هیلو ۵ خواهد کاست و این مسئله غیر قابل انکار است. گیمرها هیلو را به خاطر مسترچیف می خواهند، خصوصا اگر قرار باشد شماره ای در برابر نام آن قرار بگیرد.
با این حال، بن مایه قدرتمند داستانی و پی رنگ مستحکم آن، اسپارتان لاک را در جایگاه درستی قرار می دهد. شاید مجموعا سه مرحله از پانزده مرحله را با مسترچیف باشید اما جوخه چهار نفره ی اسپارتان لاک به بهترین نحو ممکن پا به پای مسترچیف پیش می روند.
متاسفانه به دلیل مشکلات داخلی به وجود آمده اخیر و اختلالات شدید اینترنت، ارتباط با سرورهای مایکروسافت به سختی امکان پذیر می شود. کاربران از سراسر ایران با ISP های محتلف، گزارش خرابی ارسال کرده اند و مقامات دولتی نیز نسبت به این مسئله آگاه هستند.
بنابراین طی یک هفته ای که از عرضه بازی می گذرد، فرصت تست و بررسی بخش چند نفره آنلاین و چند نفره داستانی برای تعداد اندکی از کاربران و در بازی های زمانی خاصی فراهم بود.
پس از پیگیری های به عمل آمده از سوی دیجیاتو، آگاه شدیم که اختلالات شدید با سرورهای مایکروسافت اجتناب ناپذیر بوده و راهی به جز استفاده از نرم افزارهایی که IP را تغییر بدهند وجود ندارد که همین مسئله خود سبب افزایش شدید پینگ و در نتیجه تجربه ای عذاب آور خواهد شد.
بنابراین اگر شما هم مایلید هیلو ۵ را با دوستان خود به اتمام برسانید یا در مسابقات آنلاین مشارکت کنید، بهتر است آگاهی کاملی نسبت به وضعیت اینترنت خود داشته باشید.
Halo ۵: Guardians در بخش داستانی اش یک شاهکار نیست اما قطعا از بهترین تجربه های امسال محسوب می شود و فارغ از اینکه چه در بازار رخ می دهد، باید زبان به تحسین مایکروسافت و تیم اکس باکس گشود که علی رغم تمام مشکلات، در ارائه محتوا برای کنسول خود سنگ تمام گذاشته اند.
ارسال نظر