Google Nexus ۹ با طعم آبنبات چوبی!
گوگل نکسوس ۹ را کمپانی تایوانی اچتیسی تولید کرده است و از این لحاظ با نکسوسهای ۷ و ۱۰ تفاوت بسیاری دارد. دو نکسوس دیگر را شرکتهای ایسوس و سامسونگ تولید کرده بودند. گوگل نکسوس ۹ یک تبلت ۸.۹ اینچ است.
اچتیسی نکسوس ۹، همانند موتورولا نکسوس ۶ در تولید محصولات گوگل تغییرات اساسی ایجاد کرده است. برخلاف تبلت پیشین خانواده نکسوس که برای پایین نگه داشتن قیمت برخی امکانات را نداشت، نکسوس ۹ این طور نیست و هیچ مراعاتی در این مورد نکرده است. این تبلت با سختافزار بسیار باکیفیت، بدنه مستحکم و جدیدترین نسخه سیستمعامل اندروید عرضه شده است.
این گوشی با تراشه تگرا ۱ که به طور ویژه برای تبلتهای اندرویدی است، عرضه شده است. صفحه نمایش آن ۸.۹ اینچ با نسبت تصویر ۴:۳ و رزولوشن QXGA است. این تبلت به واسطه اندازهای که دارد فضای کافی برای انواع برنامهها دارد.
طراحی و کیفیت ساخت این گوشی نیز خوب است. امکاناتی که نکسوس ۹ ارائه میدهد همانهایی هستند که یک کاربر از آن انتظار دارد. این تبلت در سه رنگ عرضه میشود و نمایشگر آن نیز نسبتتصویر ۴:۳ دارد. همه اینها به کنار، سیستمعامل آبنبات چوبی اندروید (۵.۰ Lollipop) بزرگترین تفاوت و بهترین مزیت نکسوس ۹ است. این سیستمعامل تا آن زمان در هیچ وسیله دیگری عرضه نشده بود و گوگل طراحی آن را به طور کامل تغییر داده است. آبنبات چوبی اندروید با برند جدید ART همراه شده است که موجب بهبود سرعت عملکرد و پاسخگویی دستگاه شده است.
طراحی اچتیسی نکسوس ۹ با مدل نکسوس ۷ شباهتهای بسیاری دارد. هر دو دستگاه، لوگوی بزرگ و مشکی نکسوس در جلو و عقب بدنه دارند. اما از تفاوتها باید به فریم فلزی اطراف بدنه اشاره کرد که در نسخههای پیشین نکسوس وجود نداشت. این تبلت در سه رنگ مشکی، سفید و بژ عرضه میشود.
جنس بدنه عالی است و هیچ جای ایراد ندارد. روی شیشه تبلت را نیز یک لایه گوریلا گلاس ۳ پوشانده است که از آن در برابر خراشیدگی و ضربه محافظت میکند. قاب پشت بدنه این تبلت نیز همانند نکسوس ۷، از پلاستیک است. در نکسوس ۹ با اضافه شدن آن لایه فلزی، بر ارزش و استحکام بدنه افزوده شده است. البته از کیفیت ساخت آن نباید تعجب کرد زیرا اچتیسی همیشه گوشیهایی با بدنههای مستحکم تولید کرده است.
اندازه این تبلت، ۲۲۸.۲×۱۵۳.۷×۷.۹ میلیمتر است و ۴۲۵ گرم وزن دارد. البته نسخه LTE آن کمی سنگینتر و حدود ۴۳۶ گرم است.
نکسوس ۹ از تبلت آیپد ایر ۲ بسیار جمعوجورتر است. آیپد ایر ۲، نمایشگر ۷.۹ اینچ و ۲۴۰×۱۶۹.۵×۶.۱ میلیمتر اندازه و ۴۳۷ گرم وزن دارد. اما با گلکسی Tab S ۸.۴ تفاوت چندانی ندارد. تبلت سامسونگ، ۲۱۲.۸×۱۲۵.۶×۶.۶ میلیمتر اندازه و ۲۹۴ گرم وزن دارد.
استفاده از این تبلت بسیار آسان است.
صفحه نمایش
اچتیسی نکسوس ۹، صفحهنمایش ۸.۹ اینچ با فناوری IPS از نوع السیدی و نسبت تصویر ۴:۳ دارد. رزولوشن این نمایشگر ۲۰۴۸×۱۵۳۶ پیکسل (QXGA) است. این تبلت با خانواده آیپدهای اپل به طور کامل فرق دارد. تراکم تصویر این نمایشگر ۲۸۱ پیکسل در هر اینچ است و از نمایشگر ۹.۷ انچ رتینا آیپد Air ۲ که ۲۶۴ پیکسل در هر اینچ تراکم دارد بسیار باکیفیتتر و شفافتر است. اما تبلت گلکسی Tab S ۸.۴ امسونگ از هر دو آنها بهتر است و ۳۵۹ پیکسل در هر اینچ تراکن تصویر دارد.
همانطور که از یک نمایشگر IPS انتظار میرود، صفحه نمایش نکسوس ۹ رنگهای طبیعی، زاویه دید خوب و نور بالایی دارد. کنتراست این نمایشگر نیز بسیار عالی است. البته نمیتوان آن رابا نمایشگرهای AMOLED مقایسه کرد. در زیر نور خورشید، این نمایشگر خوانایی بالایی دارد و کاربر در دیدن محتویات نمایشگر مشکلی نخواهد داشت. سیستمعامل آبنبات چوبی اندروید به نور و کارکرد بهتر نمایشگر کمک بسیاری کرده است.
عمر باتری
اچتیسی نکسوس ۹، باتری ۶۷۰۰ میلی آمپر ساعتی دارد. این باتری با روشن بودن وایفای و وبگردی و پخش ویدئو تا ۹.۵ ساعت دوام دارد. در حالت استندبای نیز ۳۰ روز کامل روشن خواهد ماند. در حالت وبگردی تنها تا ۱۰ ساعت و در حالت پخش ویدئو به طور جداگانه، تا ۱۲ ساعت استفاده را پاسخگو است.
این تبلت گزینهای هم برای صرفهجویی در مصرف انرژی دارد که به افزایش میزان شارژدهی باتری کمک شایانی میکند. این گزینه، با محدود کردن فعالیتهای دستگاه و غیرفعال کردن برنامههای زمینه باعث میشود تا باتری بیشتر عمر کند. برای استفاده از این گزینه، کاربر باید خودش به صورت دستی این گزینه را فعال کند.
قفل صفحه نمایش نسخه ۵.۰ Lollipop اندروید، زمان مناسب برای شارژ باتری را نمایش میدهد. نکسوس ۹ در عرض سه ساعت به طور کامل شارژ میشود.
عملکرد
اچتیسی نکسوس ۹، تراشه ۶۴ بیتی انویدیا تگرا K۱ و پردازنده دوهستهای Denver با سرعت ۲.۳ گیگاهرتز دارد. پردازنده گرافیکی آن Kepler DX۱ است و دو گیگابایت رم دارد. امکانات سختافزاری نکسوس ۹ برای یک تبلت اندرویدی عالی هستند.
در بنچمارک پردازنده، نکسوس ۹ رتبه نخست را در میان دیگر تبلتهای اندرویدی کسب کرد. این دستگاه بهترین و سریعترین کارایی را در میان تبلتهای دیگر دارد. در بنچمارک Basemark OS II که مربوط به کارکرد چندهستهای دستگاه است، در مقایسه با پردازندههای چهارهستهای ضعیفتر ظاهر شده است. اما در تست تکهستهای، نکسوس ۹ در مقام دوم و پس از گوشی هوشمند آیفون ۶ پلاس قرار گرفت. پردازنده گرافیکی Kepler DX۱ انویدیا نیز رتبه بسیار بالایی در بنچمارک دریافت کرده است. در بنچمارک جاوااسکریپت Kraken ۱.۱ نیز رتبه بالایی دریافت کرده است و به طور کلی، از همه لحاظ سرعت و عملکرد عالی دارد. در میان همه تبلتهای اندرویدی در صدر قرار دارد اما از نظر مرورگر وب بعد از سافاری iOS است.
خروجی صدا
اچتیسی نکسوس ۹، از نظر کیفیت صدا نیز بسیار عالی ظاهر شده است. با وصل کردن این دستگاه، به آمپلیفایر خارجی، صدای صاف و بینویز و کاملا واضح به گوش میرسد که از این نظر باید از اچتیسی برای این امر تشکر کرد. هنگامی که هدفون را نیز به آن وصل میکنید همینقدر کیفیت خوب در اختیار خواهید داشت. البته نسبت به آمپلیفایر بیرونی کیفیت پایینتری دارد.
اچتیسی نکسوس 9، دوربین 8 مگاپیکسل با لنز f/2.4 و فلاش یگانه الایدی دارد. دوربین تبلت را میتوانید از قفل صفحه نمایش یا کلید میانبری که در صفحه اصلی وجود دارد، فعال کنید. رابط کاربری دوربین بسیار ساده است و از همان ابتدا کاربر به آن عادت خواهد کرد و مشکلی نخواهد داشت. شاتر دوربین در سمت راست تبلت کار گذاشته شده است. تایمر، تنظیمات فلاش، نمایش شبکهای و قابلیت سوئیچ میان دوربین جلو و عقب همه در سمت راست بالای رابطکاربری دوربین قرار دارند. تنظیمات عکاسی نیز در سمت چپ تعبیه شدهاند. از جمله میتوان به عکاسی معمولی، پانوراما، Lens Blur، Photo Sphere و فیلمبرداری اشاره کرد.
فیلمبرداری با کیفیت 1080p
رابطکاربری دوربین فیلمبرداری با دوربین عکاسی یکی است. کاربر میتواند با دو کیفیت 1080p و 720p فیلمبرداری کند. فیلمهایی که با این تبلت برداشته میشوند، رنگ و نور خوبی دارند و جزئیات را نیز به طور کامل ثبت میکنند. کنتراست تصاویر نیز خوب است، اما از این بهتر هم میتوانست باشد.
تقویم گوگل
تقویم گوگل در نسخه آبنبات چوبی اندروید (5.0 Lollipop) تغییرات چشمگیری داشته است. قابلیتهای این تقویم به طور کامل تغییر کردهاند و گرافیکهای جدیدی نیز دارند. این تقویم به طور مستقیم از جیمیل همه رویدادها را نمایش میدهد. در این نسخه، کاربر میتواند عکس، نقشه یا موارد دیگری نیز به تقویم اضافه کند. کلید اضافه کردن رویدادها در پایین سمت راست اپلیکیشن قرار دارد.
سرویسهای گوگل
سرویسهایی همانند Google Docs، Sheets و Slidesدر این نرمافزار ارائه شدهاند و نکسوس 9 نیز از همه آنها پشتیبانی میکند. این اپلیکیشنها با گوگل درایو سینک میشوند و میتوانید به صورت آفلاین از آن استفاده کنید.
کلام آخر
اچتیسی نکسوس 9، یک تبلت اندرویدی بسیار عالی است که در میان دیگر اندرویدیها بسیار خوب میدرخشد. طراحی زیبا و ظریف، کیفیت ساخت عالی، سختافزار قدرتمند و نسخه جدید سیستمعامل اندروید - آبنبات چوبی - دست به دست هم دادهاند تا یک تبلت عالی در اختیار کاربر قرار دهند.
گوگل نکسوس 9 را میتوان رقیب قَدَر برای اپل آیپد اپل بهشمار آورد. خیلیها تصور میکردند اچتیسی که سه سال بود در ساخت تبلت فعالیت نداشته است، نمیتواند محصول ویژهای ارائه دهد. اما شرکت تایوانی اچتیسی نشان داد قابلیتهای بسیاری در تولید تبلت دارد. نکسوس 9 با تراشه 64 بیت Tegra K1 ارائه شده است که قدرت بالا و سرعت بسیار عالی دارد. نمایشگر IPS آن نیز تصاویر را با جزئیات کامل و رنگ و نور عالی نمایش میدهند.
سیستمعامل این دستگاه تغییرات اساسی در این تبلت ایجاد کرده است. نسخه آبنبات چوبی اندروید امکانات بسیاری دارد که همه آنها در نکسوس 9 جمع شدهاند. بلندگوهای دستگاه از نوع BoomSound هستند که خروجی صدای بسیار خوب دارند. بلندی و وضوح صدا در این تبلت بالا است و در هر دو حالت هدفون و وصل کردن به بلندگوی بیرونی کیفیت خوبی ارائه میدهد.
طبق معمول گوشیها و تبلتهای اچتیسی، نکسوس 9 نیز حافظه داخلی محدودی دارد. 16 گیگابایت برای تبلت اندازه خوبی نیست و کابر حتما باید نسخههای 32 یا 64 گیگابایت را خریداری کند زیرا امکان ارتقا آن را نیز ندارد. نکسوس 9 از انجام چند کار همزمان پشتیبانی میکند.
نسخه 16 گیگابایت و وایفایدار تبلت اندرویدی HTC Nexus 9 حدود 399 دلار قیمت دارد. همین مدل وایفای با حافظه 32 گیگابایت، 479 دلار و نسخه LTE (فقط به حافظه 32 گیگابایت عرضه میشود) 599 دلار قیمت دارند.
اپل آیپد Air 2 از رقیبهای سرسخت اچتیسی نکسوس 9 است. تبلت اپل بدنه فلزی و بسیار باریک دارد اما رزولوشن نمایشگر آن با نکسوس 9 برابر است و از نظر تعداد و تنوع اپلیکیشن نیز در یک سطح قرار دارند. قیمت آن نیز حدود یکصد دلار بیشتر از نکسوس 9 است. در حالی که بلندگوهای استریو نکسوس 9 را نیز ندارد.
سامسونگ گلکسی Tab S 8.4 و Tab S 10.5 را نیز به عنوان رقبای این تبلت نام برد. البته هر دو تبلت گلکسی سامسونگ از نظر کیفیت و وضوح نمایشگر بسیار بالاتر و بهتر از نکسوس هستند. رابطکاربری TouchWiz نیز امکانات بهتری در اختیار کاربرانش قرارمیدهد.
تبلتهای کامپکت اکسپریا Z2 و Z3 نیز از دیگر رقبای نکسوس 9 هستند. بدنه این تبلتها ضدآب هستند و از این نظر یک پله بالاتر از نکسوس 9 قرار دارند. اما از نظر سختافزار و پردازنده با نکسوس 9 تفاوت چندانی ندارند.
تبلتی که از نظر مشخصات به نکسوس 9 گوگل شباهت بسیاری دارد، Nvidia Shield است. این تبلت نیز نسخه 32 بیتی تراشه Tegra K1 SoC را در خود دارد. البته رزولوشن نمایشگر آن از نکسوس 9 ضعیفتر است. اما در عوض، در حوزه بازی بسیار موفق است و تقریبا از همه بازیهای باکیفیت بالا پشتیبانی میکند.
آخرین رقیبی که میتوانیم برای نکسوس 9 نام ببریم، Xiaomi Mi Pad 7.9 است. این تبلت چینی نیز تراشه 32 بیتی Tegra K1 دارد که سرعت و عملکرد بسیار عالی دارد.
ارسال نظر