خودنمایی پاسپورت بلک بری در برابر iOS و اندروید
بلکبری پاسپورت، محصول خلاقانه کمپانی بلکبری است که بیشتر برای افراد حرفهای و مردان تجارت طراحی و ساخته شده است.
برترین ها: بلکبری پاسپورت، محصول خلاقانه کمپانی بلکبری است که بیشتر برای افراد حرفهای و مردان تجارت طراحی و ساخته شده است. این گوشی موبایل، سختافزار قدرتمند، ویژگیهای هوشمندانه و سیستمعامل بلکبری OS ۱۰.۳ دارد و میتواند تا اندازهای در برابر iOS و اندروید خودنمایی کند. البته همه اینها به تعداد نرمافزارهای موجود بستگی دارد.
این گوشی موبایل در همین ماه گذشته با قیمت ۵۹۹ دلار در آمریکا عرضه شد و قرار است با قیمتهای ۶۴۹ یورو در فرانسه و آلمان، ۶۹۹ دلار در کانادا و ۵۲۹ دلار در انگلستان عرضه شود. البته گویا قرار است در بازار استرالیا نیز عرضه شود اما قیمتی برای آن اعلام نشده است. بلکبری Passport، قد کوتاه و بدنه پهنی دارد و برای ویرایش و مطالعه دستگاه مناسبی بهشمار میرود اما استفاده از آن برای کاربران چندان آسان نیست. فقط کاربرانی که دستان بزرگی دارند میتوانند بدون مشکل از این محصول استفاده کنند.
طراحی و مشخصات
بلکبری پاسپورت، به اندازه یک پاسپورت آمریکایی است و صفحهنمایش ۴.۵ اینچ دارد. یک گوشی موبایل مستطیلی به لبههای تیز که زبان اصلی طراحی گوشیهای بلکبری، یعنی حضور صفحهکلید فیزیکی در آن حفظ شده است. این گوشی فقط ۱۶۹ گرم وزن دارد و بسیار سبک بهنظر میرسد. اما عرض ۸۹ میلیمتری آن بیشتر شبیه فبلتهای بزرگی همانند گلکسی نوت ۳ با نمایشگر ۵.۷ اینچ یا آیفون ۶ پلاس است که نمایشگرهای بزرگ دارند.
این مساله را در ذهن داشته باشید که این گوشیها به طور کامل با هم فرق دارند و کاربران آنها نیز بهطور کامل با هم فرق میکنند. کاربران گوشیهای بلکبری افراد حرفهای هستند که به قصد استفاده طولانی گوشی را خریداری میکنند. در ضمن، کاربران پروپاقرص محصولات بلکبری بدون صفحهکلید فیزیکی نمیتوانند سر کنند و به همین دلیل به سراغ گوشیهای این کمپانی آمریکایی میروند.
در ماه می سال جاری میلادی، مدیرعامل شرکت بلکبری، «جان چن» در یک سخنرانی اظهار داشت: «ما برای محصولات خود بازه گستردهتری را در نظر گرفتهایم و این مساله کار بیشتری میطلبد.» گوشیهای ملالانگیزی همانند «بلکبری پلیبوک» باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرند و اهداف اصلی بلکبری یعنی تولید و پیغامرسانی روی آن رعایت شود.
جای تعجب ندارد که محصول جدید بلکبری در خانواده اسمارتفونها، این اهداف را دنبال میکند و میتواند یکی از نجیبزادههای این خانواده آمریکایی بهشمار برود. این گوشی در ظاهر بسیار عجیب است اما قبلا هم نمونههای مشابه آن را دیده بودیم. از جمله میتوان به اچتیسی ChaCha و ایسر BeTouch E۲۱۰ اشاره کرد که آنها نیز بر داشتن صفحهکلید کامل (QWERTY) و صفحهنمایش مربعی تاکید داشتند.
البته گوشی «پاسپورت»، طراحی و کیفیت ساخت بهتری دارد و بسیار گرانقیمتتر از آنها دیده میشود. این گوشی به خوبی در جیب جا میشود و حمل آسانی دارد. صفحه نمایش مربع یاین گوشی ۴.۵ اینچ با رزولوشن ۱۴۴۰×۱۴۴۰ پیکسل است. تراکم تصویر آن نیز ۴۵۳ پیکسل در هر اینچ است. این نمایشگر در کنار یک صفحهکلید کامل، بسیار عالی به نظر میرسد. با اینکه اندازه و فضای محدودی دارد اما در هر خط میتواند ۶۰ کلمه را نمایش دهد که بسیار عالی است. برگههای چاپی به طور استاندارد ۶۶ کلمه در یک خط دارند.
این گوشی، واکنشپذیری بسیار خوبی دارد و کاربر میتواند متون بسیاری را در نمایشگر موبایل ببیند. متنها بسیار واضح دیده میشوند و در همان حالت عمودی هم میتوان آنها را به راحتی خواند و به بزرگنمایی یا افقی کردن نمایشگر نیازی نیست.
کیفیت تصاویر و عکسها نیز در این صفحه خوب هستند. رنگها به حالت طبیعی خود بسیار نزدیک هستند و فرقی هم نمیکند گوشی را در چه حالت یا زاویهای در دست گرفته باشید. البته کاربر امکان تنظیم نور و رنگ نمایشگر را نیز دارد و میتواند خلوص رنگها یا تعادل نور سفید را در آن تغییر دهد. این نمایشگر از نوع السیدی و فناوری IPS است و زیر نور خورشید نیز خوانایی لازم را دارد. البته اگر نور شدید باشد، احتمالا از خوانایی آن کاسته میشود.
اگر قبلا از فبلت استفاده کرده باشید، پس احتمالا به خوبی از مزیتهای نمایشگر بزرگ آگاه هستید. بلکبری طراحی بسیار ویژهای برای این محصول خود در نظر گرفته است و در یک بدنه کوچک و کاملا جمعوجور، صفحه نمایش عریض و بزرگ در بالای صفحهکلید کامل قرار داده است.
صفحهکلید
داستان بلکبری و صفحهکلیدهای کامل و فیزیکی از ابتدا بوده و تا انتها هم خواهد بود. وجه برجسته و متفاوت گوشیهای این کمپانی همین کیبوردها هستند. در گوشیهایی همانند بلکبری Q۱۰ و بلکبری Bold، کیبورد فیزیکی، ۴ ردیف کلید داشت اما در این مدل سه ردیف کلید قرار دارد که در پایین نمایشگر جای داده شدهاند.
کلیدهای اعداد، نقطهگذاریها و بزرگ کردن حروف همه از روی نمایشگر انجام میشوند. کلید فاصله در این صفحه کلید بسیار باریک است اما پس از مدتی استفاده، به آن عادت خواهید کرد. کلیدها ویژگی لمسی هم دارند. به محض اینکه کاربر کلمهای را تایپ میکند، کلمههای مشابه آن در بالای صفحهکلید نمایش داده میشوند که کاربر میتواند گزینه مناسب و موردنظر را انتخاب کند و با گرفتن و کشیدن آن، آن را در محل موردنظر نوشتهی خود قرار دهد. اگر کلمهای را اشتباه نوشتید، فقط کافی است آن را به گوشه سمت چپ صفحهکلید بکشید تا پاک و حذف شود.
نرمافزار و ویژگیها
گوشی هوشمند بلکبری پاسپورت، سیستمعامل بلکبری OS ۱۰.۳ دارد. البته هنوز هم کمبود نرمافزار برای گوشیهای این شرکت یک مشکل بزرگ به شمار میرود و همچنان پاشنه آشیل بلکبری است. جالب است که برخی از اپلیکیشنهای اندروید را میتوان در این گوشی اجرا کرد.
اپاستور آمازون در این گوشی به طور پیشفرض نصب شده است و میتوانید برنامههای متناسب با سیستمعامل را دانلو و نصب کنید. اما تعداد این اپلیکیشنها بسیار محدود است.
برای این گوشی، Google Play Store وجود ندارد و فقط از فروشگاه آمازون میتوانید برنامههای دلخواه را دانلود یا خریداری کنید. از جمله برنامههای جالب این گوشی میتوان به Spotify، Pocket یا Reddit اشاره کرد. اما کاربر به بسیاری از نرمافزارها دسترسی ندارد. به طور مثال، بازیهای اندرویدی به هیچ عنوان در اینجا حضور ندارند. البته فایل APK هر اپلیکیشنی که بخواهید اجرا کنید در اختیار شما قرار داده میشود.
کاربر اپلیکیشنهای رسمی گوگل را در اینجا نمیتواند بیابد. ایمیل اصلی بلکبری و اپلیکیشن تقویم این گوشی خوب هستند اما Google Talkی که آمازون ارائه میدهد بسیار بهتر است. برنامههایی همانند Hangouts گوگل در این گوشی عملکرد جالبی ندارند و تماسهای صوتی رایگان یا SMS در آن کار نمیکند. BBM بلکبری موجود در این گوشی به کاربر اجازه میدهد تا با دوستان خود با پلتفورمهای دیگر همچون iOS، اندروید یا ویندوزفون در ارتباط باشد.
اپلیکیشنهای این گوشی برای صفحه نمایش مربعی طراحی نشدهاند و به همین دلیل، در آن به طرز عجیبی دیده میشود. به طور مثال، بازیهایی همانند پرندگان خشمگین در این گوشی وضعیت نرمالی ندارد. این بازی باید به صورت افقی انجام شود تا بتوانید همه زمین را درست ببینید و پرتابهای مناسب داشته باشید. اما در «پاسپورت» مجبور هستید زوم کنید یا صفحه را دایم چپ و راست کنید تا بتوانید زمین بازی را ببینید.
عملکرد
بلکبری خیلی ساده از کنار سختافزار «پاسپورت» نگذشته است. این گوشی موبایل، تراشه ۲.۲ گیگاهرتز چهارهستهای کوالکوم اسنپدراگون ۸۰۱ و ۳ گیگابایت رم دارد و میتواند از عهده بسیاری از کارها به خوبی بر بیاید. در آزمایش بنچمارک این گوشی مشخص شد این گوشی از نظر قدرت مشابه گوشی گلکسی S۵ سامسونگ است و از این لحاظ میتوان عملکرد مشابه آن را از پاسپورت انتظار داشت.
دوربین
از این گوشی که برای کار و بیزینس طراحی شده است نباید انتظار دوربین عالی داشته باشید. البته کیفیت عکسهای آن بد نیست. این دوربین قابلیت فوکوس خودکار دارد که بسیار کند و ضعیف عمل میکند ولی استفاده از آن موجب میشود تا عکسهایی بهتر بردارید.
اگر دوربین چهرهای را ردیابی کند، به طور مثال، ممکن است به گزینه Time Shift را به کاربر پیشنهاد کند که میتوانید با کلیک روی آن، گزینه پیشنهادی را انتخاب کنید تا چندین عکس از چهره بگیرد و شما بتوانید بهترین آن را انتخاب کنید.
این دوربین گزینههایی همانند HDR نیز دارد که میتوانید برای داشتن عکسهای جالب و خاص، این گزینه را فعال کنید.
نتیجه گیری
بلکبری پاسپورت یک گوشی بسیار خوب با امکانات مفید و جالب است. طراحی آن خاص و متفاوت است. صفحهکلید هوشمند دارد و کار تایپ را برای کاربر بسیار راحت کرده است. این گوشی برای بیزینس و ارتباط برقرار کردن بسیار عالی است و میتوان به سرعت به پیغامها و ایمیلها پاسخ داد. تنها ایراد بزرگ این گوشی، وضعیت اپلیکیشنهای آن است. بازی و نرمافزارهای محدودی برای این سیستمعامل تهیه شده است که شاید برای برخی از کاربران چندان جالب نباشد. البته، امکان استفاده از برخی برنامههای اندروید وجود دارد.
این گوشی بدنه بسیار پهنی دارد و از این نظر میتوان آن را به فبلتهای نوت ۳ سامسونگ یا آیفون ۶ پلاس اپل تشبیه کرد. بزرگ بودن صفحه نمایش برای خواندن و نوشتن متنها بسیار عالی است.
گوشی پاسپورت به دلیل داشتن صفحهکلید فیزیکی نوشتن و تایپ را برای کاربر راحت کرده است و دوستداران این صفحهکلیدها مسلما از آن استقبال خواهند کرد.
نظر کاربران
جالب نیست
پاسخ ها
هه جوك گفتي
سلام اكثرنرم افزارهای اندروید روی بلك بری قابل نصب هست حتی گوگل را بر روی گوشیم نصب دارم دانلود میكنم حتی از بازار نرم افزار میگیرم كلش هم بازی میكنم اطلاعاتتونو كامل كنید