شرکت های خدمات اینترنتی سرتان کلاه نگذارند!
همه شگردهای بازار اینترنت پرسرعت
این بار هم به سراغ اینترنت پرسرعت از نوع ADSL رفته ایم که همچنان از محبوبیت بیشتری برخوردار است. این نوشته حاوی شگردهایی است که معمولا موقع سفارش و خرید اینترنت ADSL اتفاق می افتد و بهتر است راه های پاتک زدن به آنها را بلد باشید.
شبکه اینترنت کشور یک دوره اختلال را پشت سر گذاشته است. حالا اوضاع دوباره به حالت اول برگشته و می توان انتظار داشت متقاضیان جدیدی برای خرید اقدام کنند. نکته اینجاست که خرید یک سرویس اینترنت پرسرعت هم دقیقا به اندازه خرید پوشاک یا لوازم خانگی پیچیدگی دارد. اینکه مشترک کدام سرویس دهنده شوید، چه سرعتی بخرید، کدام نوع مودم برایتان مناسب تر است یا سوالاتی از این دست همگی می توانند ذهنتان را به خود مشغول کند.
اما این بار هم به سراغ اینترنت پرسرعت از نوع ADSL رفته ایم که همچنان از محبوبیت بیشتری برخوردار است. این نوشته حاوی شگردهایی است که معمولا موقع سفارش و خرید اینترنت ADSL اتفاق می افتد و بهتر است راه های پاتک زدن به آنها را بلد باشید.
خدمات دهنده هایی که مودم را گران می فروشند
تمام خدمات دهنده های اینترنت در نهایت مودمی را به من و شما می فروشند که خودمان می توانیم لنگه اش را در بازار پیدا کنیم. آنها در تعرفه هایی که روی سایتشان منتشر کرده اند قیمت هایی از ۳۰ تا ۹۰ هزار تومان را تعیین کرده اند و به مشتری هایشان دو نوع مودم سیم دار و بی سیم عرضه می کنند.
ما تلاش زیادی کردیم تا اسم مدل های مختلف مودم ها را یادداشت کنیم و با خود به بازار ببریم. باورکردنی نبود اما به عنوان مثال در یک مدل بی سیم که از طریق wif۱ اینترنت را به اشتراک می گذارد، شاهد اختلاف قیمتی در حدود ۱۸ هزار تومان بودیم. بعضی از خدمات دهنده ها دست مشتری را برای خرید و انتخاب مودم باز گذاشته اند اما بعضی هایشان اصرار زیادی دارند و جالب اینکه رسما شما را تهدید می کنند که در صورت خرید مودمی غیر از آنچه آنها ارائه می دهند، مسئولیت تمام مشکلات و کاستی ها برعهده خودتان خواهد بود.
ما توصیه می کنیم بی خیال خرید از این شرکت ها شوید. بعد از بستن قرارداد با یک خدمات دهنده منصف و انجام مشورت با کارشناسان خبره شان به بازار بروید و باتوجه به سلیقه خودتان یک مودم خوب بخرید.
خدمات دهنده هایی که از پنج هزار تومان هم نمی گذرند
بعضی کاربران می گویند پس از نصب و راه اندازی اشتراک اینترنت شان صداهای عجیب و غریبی از گوشی تلفن خود می شنوند. به شکلی که انجام مکالمه تلفنی دیگر مقدور نیست. این مشکل با نصب یک قطعه کوچک اما بی نهایت موثر به نام «اسپیلیتر» برطرف خواهد شد.
داخل جعبه مدم یکی از این کوچولوهای به دردبخور وجود دارد. با این حال ما مشاهده کردیم بعضی خدمات دهنده ها اسپیلیتر را از داخل جعبه بیرون می آورند و دوباره آن را با قیمت ۱۰ تا ۱۴ هزار تومان به مشتری می فروشند. این یکی از بزرگ ترین شگردهای بازار اینترنت است، حالا که شما از این ماجرا خبر دارید، نگذارید سرتان کلاه برود.
اگر در منزلتان بیش از یک دستگاه تلفن دارید، دقیقا به همان تعداد اسپیلیتر محتاج خواهد بود. قیمت اسپیلیتر در بازار ۵-۴ هزار تومان است اما افرادی که برای نصب و راه اندازی اشتراک مراجعه می کنند آن را ۱۰ هزار تومان به مشتری می فروشند. شاید بهتر باشد خودتان شخصا اسپیلیترهای مورد نیازتان را خریداری کنید.
خدمات دهنده هایی که برای نصب مراجعه می کنند
شما یک دستگاه تلویزیون می خرید و در کمال تعجب مسئولان نمایندگی می گویند باید صبر کنید تا یک نفر تکنسین بیاید و آن را برایتان نصب و راه اندازی کند. راه اندازی تلویزیون به هیچ وجه کار سختی نیست اما چه می شود کرد؟ شما انتخاب دیگری ندارید. درمورد نصب و راه اندازی سرویس اینترنت شرایط سخت تر از تلویزیون است اما ما داخل جعبه مودم های جدید با یک دفترچه جادویی رو به رو شدیم.
این دفترچه راهنمای نصب و راه اندازی سریع نام دارد که به صورت قدم به قدم همه چیز را تشریح می کند. تنها چیزی که نیازی دارید سواد خواندن کلمات و جملات ساده فارسی است. قوانین شرکت ارتباطات زیرساخت هم می گوید نصب و راه اندازی مودم برعهده خود مشترک خواهد بود. این جمله دقیقا روی سایت مخابرات نوشته شده است. با این حال بعضی خدمات دهنده ها حرفی به مشتری خود نمی زنند تا درنهایت بتوانند چیزی در حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان اضافی به جیب بزنند. از همه بدتر زمانی است که شما باید کار و زندگی تان را تعطیل کنید و منتظر ورود «نصاب» عموما بدقول بمانید.
خدمات دهنده هایی که با محدودیت حجمی بازی می کنند
از سال ها پیش خدمات دهنده ها علاقه عجیبی به بازی با اعداد دارند. آنها از محدودیت های موجود برای میزان و حجم فایل های قابل دانلود استفاده کرده و تعرفه های متفاوتی برای خدماتشان تعیین می کنند. درصورتی که این مقدار مشخص قبل از مدت زمان اشتراک مصرف سود دسترسی به اینترنت مشتری قطع خواهد شد و او مجبور است به صورت ویژه حجم دانلود اضافی بخرد. ارتباطات زیرساخت به طور مشخص اعلام کرده اعمال محدودیت حجمی مجاز نیست و برخی خدمات دهنده ها هم آن را رعایت می کنند. بهتر است قبل از خرید به این نکته توجه ویژه داشته باشید. چنانچه خیلی اهل دانلودکردن نیستید، می توانید اشتراکی بخرید که صرفه اقتصادی بیشتری دارد و ارزان تر تمام می شود چون مثلا قیمت یک اشتراک با سرعت ۱۲۸ کیلوبیت در ثانیه با حجم دانلود دوگیگابایت، در مقایسه با اشتراک ۱۲۸ کیلوبیتی دیگری با حجم دانلود پنج گیگابایت ارزان تر است.
خدمات دهنده هایی که ارزان تر هستند
بعد از گرد و خاک خدمات دهنده هایی که برای خودشان اسم و رسمی دست و پا کردند، شرکت مخابرات هم به این نتیجه رسید که بیرون گود نماند. آنها از چند وقت پیش به صورت مستقیم وارد گود شده اند و به ارائه خدمات می پردازند. تنها مشکل موجود محدودیت پورت های شرکت مخبارات بود، به نحوی که در بعی مراکز مخابراتی تهران همه ظرفیت ممکن تکمیل می شد و متقاضیان مجبور بودند در نوبت واگذاری بمانند.
این انتظار گاهی حتی تا یک سال هم به درازا می کشید. خبر خوب اینکه با فراهم شدن امکانات جدید امکان واگذاری پورت های جدید فراهم شده است و حالا مشترکان بیشتری می توانند از خدمات اینترنت مخابرات استفاده کنند. آنها همچنین شماره تلفن ۱۸۹۹ را برای ثبت نام فروی اینترنت اعلام کرده اند. ما به خاطر قیمت اقتصادی این اشتراک علاقه زیادی به آن داریم ضمن اینکه آنها حالا اشتراک هایی با سرعت ۲۵۶ کیلوبیت بر ثانیه را هم بدون محدودیت واگذار می کنند. تنها خدمات دهنده ای که می تواند از نظر قیمت با مخابرات رقابت کند پارس آنلاین است. البته بعضی ها می گویند نباید کیفیت را فدای قیمت کرد.
خدمات دهنده هایی که با ما شوخی می کنند
بعضی خدمات دهنده ها ادعا می کنند به مشتری هایشان چیزی به عنوان «دانلود رایگان شبانه» هدیه می دهند. در حقیقت مشتری های چنین خدمات دهنده هایی یک اشتراک با محدودیت دانلود خریده اند و اگر ساعت دو بامداد تا هشت صبح برای دانلود فایل اقدام کنند، این مقدار روی حسابشان منظور نخواهد شد. شخصی را تصور کنید که پول داده و یک پورشه آخرین مدل با سرعت ۳۰۰ کیلومتر در ساعت را صاحب شده است؛ با این حال مسئول نمایندگی موقع تحویل سوئیچ به او می گوید چون مشتری خوبی بوده، راندن در جاده های خاکی برایش رایگان است!
سعی کنید فریب این بازی ها را نخورید و از همان اول به سراغ یک اشتراک بدون محدودیت بروید. نکته بامزه دراینجاست که معمولا سرعت دانلود در ساعت های اعلام شده برای حجم رایگان به شدت افت کرده و حتی گاهی کاربران را از انجامن عملیات دانلود منصرف می کند.
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
ارسال نظر