۱۵۰۷۱۶۴
۸۸۹
۸۸۹
پ

تمام شایعات احمقانه درباره آیفون که باورشان کردیم!

باورهای قدیمی و احمقانه‌ای در مورد آیفون وجود دارد که شاید باور نکنید. بارهایی مثل شارژ کردن در ماکروویو یا ضد آب شدن با یک آپدیت!

گجت نیوز: اواسط دهه ۹۰ شمسی را به خاطر میاورید؟ دورانی که تازه شبکه‌های اجتماعی مثل وایبر و بعدش تلگرام داشتند جای خودشان را در گوشی‌هایمان باز می‌کردند، عکس‌های اینستاگرام تازه داشت مد می‌شد و بحث داغ گروه‌های فامیلی و دوستانه در همین اپلیکیشن‌ها بود. در دنیای تکنولوژی هم، آیفون برای خودش پادشاهی می‌کرد؛ نماد بی‌چون و چرای کلاس، کیفیت و البته، یک کالای لوکس و گران‌قیمت که داشتنش آرزوی خیلی‌ها بود. خیلی‌ها حاضر بودند هزینه‌های سنگینی بپردازند و حتی از طریق مسافر یا کانال‌های غیررسمی، جدیدترین مدلش را به دست بیاورند تا از قافله عقب نمانند.

0

دقیقا در همین فضا که اپل و محصولاتش هاله‌ای از خاص بودن و شاید دست‌نیافتنی بودن داشتند و هر آپدیت نرم‌افزاری یا مدل جدیدش کلی سروصدا می‌کرد، یک سری شوخی اینترنتی خطرناک و باورنکردنی هم شروع به چرخیدن در همین گروه‌ها و شبکه‌ها کرد. تبلیغاتی جعلی، اما با ظاهری فریبنده و آنچنان شبیه به کارهای رسمی خودِ اپل که تشخیصش سخت بود. این تبلیغات ادعا می‌کردند با یک آپدیت نرم‌افزاری ساده یا یک ترفند عجیب، قابلیت‌های محیرالعقولی به آیفون گران‌قیمت شما اضافه می‌شود… قابلیت‌هایی مثل ضد آب شدن جادویی یا حتی باورتان بشود یا نه، شارژ شدن در ماکروویو!

احمقانه‌ترین باورهای قدیمی در مورد آیفون

شاید امروز خنده‌دار به نظر برسد، اما این شوخی‌ها آنقدر در آن زمان جدی گرفته شدند و دست به دست چرخیدند که باعث شدند برخی کاربران، گوشی‌های چند میلیونی‌شان را (که با هزار زحمت خریده بودند) با دستان خود به مرز نابودی بکشانند! بیایید با هم به دل این ماجراها و باورهای احمقانه اما خطرناکی که پیرامون آیفون شکل گرفت، سفر کنیم و ببینیم داستان از چه قرار بود.

۱. آیفون ضدآب با آپدیت نرم‌افزاری

یادتان هست iOS 7 با آن ظاهر کاملا جدید و رنگارنگش آمد؟ همان موقع‌ها بود که اپل داشت حسابی دل کاربرانش را می‌برد. اما یک عده در اینترنت نقشه‌های دیگری داشتند! خیلی زود بعد از آمدن آپدیت، یک عکس تبلیغاتی شیک و پیک، با همان فونت‌ها و استایل همیشگی اپل، شروع کرد به چرخیدن در گروه‌های وایبر و تلگرام و فروم‌های فناوری ایرانی. ادعایش چه بود؟ اینکه با همین آپدیت، آیفون شما ضدآب می‌شود!

1

توضیحش هم مثلا فنی بود: می‌گفت نرم‌افزار جدید می‌تواند تماس با آب را تشخیص دهد و سریع برق گوشی را قطع کند تا آب به داخلش نفوذ نکند و آسیب نبیند. خب، خیلی‌ها همان موقع هم گفتند مگر می‌شود؟ نرم‌افزار چطور جلوی آب را بگیرد؟ اما ظاهر تبلیغ آنقدر حرفه‌ای بود و آنقدر این شایعه در گروه‌ها چرخید که متأسفانه بعضی‌ها وسوسه شدند امتحانش کنند. نتیجه؟ یک آیفون چند میلیونی که با هزار امید و آرزو خریده بودند، به همین راحندگی تبدیل به یک تکه آهن‌پاره خیس شد! درس سختی بود تا بفهمیم هیچ آپدیتی نمی‌تواند قوانین فیزیک را دور بزند. کم‌کم سایت‌های فناوری داخلی هم شروع کردند به هشدار دادن که این فقط یک شوخی بی‌رحمانه است.

۲. شارژ آیفون در ماکروویو با Apple Wave

اگر ضدآب شدن با نرم‌افزار برایتان عجیب بود، صبر کنید تا ماجرای بعدی را بشنوید که دیگر واقعا نوبر بود! حدود سال ۹۳ و بعد از آمدن iOS 8، تبلیغ ویژگی جعلی دیگری به نام “Apple Wave” مثل ویروس در فضای مجازی پخش شد. باز هم با همان ظاهر شیک و رسمی تبلیغات اپل، این بار ادعا می‌کرد که آپدیت جدید قابلیتی مخفی را در سخت‌افزار آیفون فعال می‌کند که به شما اجازه می‌دهد گوشی‌تان را با گذاشتن در ماکروویو شارژ کنید!

بله، درست خواندید، ماکروویو! توضیح علمی‌نمایشان هم این بود که تراشه رادیویی (RF) گوشی می‌تواند امواج ماکروویو را بگیرد و تبدیل به شارژ باتری کند! نیازی به گفتن نیست که این ادعا از بیخ و بن غلط و خطرناک بود. گذاشتن هر وسیله فلزی یا الکترونیکی در ماکروویو روشن، نتیجه‌ای جز جرقه، آتش‌سوزی و نابودی کامل آن وسیله ندارد.

2

 

باورش سخت است، اما ظاهر فریبنده تبلیغ و شاید آن حس «کشف قابلیت مخفی» باعث شد باز هم کاربرانی پیدا شوند که این روش مرگبار را امتحان کنند. این شایعه آنقدر داغ شد که حتی زمزمه‌هایی از هشدار در برخی سایت‌های فناوری داخلی هم به گوش رسید. فکرش را بکنید، یک آیفون گران‌قیمت که شاید قسطی خریده بودید یا کادوی مهمی بود، به خاطر یک شایعه تلگرامی تبدیل به زغال شود! واقعا مصداق بارز «حیفِ پول» بود.

۳. دریل‌کاری برای جک هدفون مخفی

ماجرای حذف جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون از آیفون ۷ را که یادتان هست؟ کلی سروصدا کرد و خیلی‌ها شاکی بودند که چرا باید برای استفاده از هدفون‌های معمولی‌شان دانگل بخرند یا هدفون‌های گران‌قیمت لایتنینگ یا بی‌سیم تهیه کنند. دقیقاً در اوج همین نارضایتی‌ها بود که یک شوخی بی‌رحمانه دیگر گل کرد.

یک یوتیوبر خارجی (که البته ویدیوهایش در ایران هم دیده می‌شد و کانال‌های تلگرامی بازنشر می‌کردند) ویدیویی ساخت و ادعا کرد جک هدفون حذف نشده، فقط زیر بدنه پنهان شده! راه حلش برای دسترسی به این جک مخفی چه بود؟ اینکه گوشی آیفون ۷ نو و براقتان را بگذارید توی گیره و با دریل، گوشه پایینی‌اش را سوراخ کنید!

3

این ویدیو که مثلا یک ترفند کاربردی و راه حل دست‌ساز بود، با وجود اینکه خیلی‌ها فهمیدند شوخی است، اما باز هم قربانی گرفت. تصور کنید کاربری که از حذف جک هدفون عصبانی بود و دنبال راه چاره می‌گشت، این ویدیو را می‌دید و وسوسه می‌شد امتحان کند. گزارش‌هایی وجود داشت (حتی در کامنت‌های همان ویدیو و بحث‌های آنلاین) از کاربرانی که با عصبانیت می‌گفتند این کار را کرده‌اند و فقط گوشی‌شان را خراب کرده‌اند. باز هم سایت‌های فناوری مجبور شدند دست به کار شوند و بگویند که عزیزان، باور نکنید، هیچ جک مخفی‌ای در کار نیست و دریل فقط آیفونتان را سوراخ و خراب می‌کند!

۴. باورهای عجیب دیگر

در کنار این حقه‌های بزرگ که خسارت مستقیم مالی داشتند، شایعات و باورهای عجیب دیگری هم در آن سال‌ها دهان به دهان یا بهتر بگوییم، گروه به گروه می‌چرخید:

ماجرای خم شدن آیفون ۶ (Bendgate#): خبر خم شدن آیفون ۶ در جیب که به ایران هم رسید، برای خودش داستانی بود. اما در این میان، عده‌ای شایعه‌ساز در اینترنت گفتند این خم شدن ایراد نیست، بلکه یک ویژگی به نام Bend است که باعث می‌شود گوشی بهتر در دست قرار بگیرد! گرچه بعید است کسی واقعاً به خاطر این شایعه سعی کرده باشد گوشی‌اش را خم کند، اما به بحث‌ها و شوخی‌های آن زمان دامن زد.

4

باگ تاریخ ۱۹۷۰: یک باگ نرم‌افزاری عجیب کشف شد که اگر تاریخ گوشی‌های ۶۴ بیتی اپل را دستی روی اول ژانویه ۱۹۷۰ تنظیم می‌کردید، گوشی دیگر بالا نمی‌آمد و به اصطلاح آجر (بریک) می‌شد. در این میان هم باز عده‌ای بیکار، شایعه انداختند که اگر این کار را بکنید، به عنوان جایزه، لوگوی رنگین‌کمانی قدیمی اپل روی گوشی‌تان ظاهر می‌شود! نتیجه؟ باز هم تعدادی آیفون بی‌زبان راهی تعمیرگاه شدند.

ماجرای گیر کردن مو (Hairgate#): شایعه عجیب دیگری هم بود که می‌گفت لبه آیفون ۶ طوری است که موقع تلفن حرف زدن، موهای کنار گوش یا ریش را می‌کند! معلوم نشد این یکی چقدر واقعیت داشت و چقدر شوخی بود، اما برای خودش مدتی سوژه شده بود.

چرا این باورهای احمقانه درباره آیفون شکل گرفت و چرا باورشان کردیم؟

نگاهی به این داستان‌ها، ورای خندیدن به سادگی برخی افراد، شاید نشان‌دهنده چند نکته باشد. اول اینکه در آن سال‌ها، اپل و آیفون واقعا یک پدیده بودند؛ نمادی از تکنولوژی پیشرفته که انگار هر کاری از دستش برمی‌آید. همین باعث می‌شد برخی کاربران ناخودآگاه فکر کنند شاید واقعا این قابلیت مخفی وجود داشته باشد! دوم، ظاهر بسیار حرفه‌ای و فریبنده آن تبلیغات جعلی بود که تشخیصشان از واقعیت سخت بود، مخصوصا وقتی در گروه‌های تلگرامی که بهشان اعتماد داشتیم، پخش می‌شدند. سوم، شاید آن زمان دسترسی سریع و راحت به منابع معتبر برای چک کردن این شایعات کمتر بود و حرف‌ها راحت‌تر دهان به دهان (یا فوروارد به فوروارد!) می‌چرخید.

ترکیب این جادوی اپل با مهارت سازندگان این حقه‌ها و سرعت انتشار در شبکه‌های اجتماعی نوپا، معجون عجیبی ساخته بود که متأسفانه باعث ضرر مالی و دردسر برای برخی از هموطنانمان هم شد. خوشبختانه، امروز هم ما و هم فضای اینترنت پخته‌تر شده‌ایم و کمتر کسی به این راحتی‌ها گول چنین شایعاتی را می‌خورد (حداقل امیدواریم!).

شما چطور؟ آیا این شایعه‌ها و باورهای عجیب در مورد آیفون در آن سال‌ها به گوشتان خورده بود؟ یا شاید خودتان یا اطرافیانتان تجربه‌ای مشابه داشتید؟ حتما در بخش نظرات برایمان بنویسید!

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج