با Sony Xperia Z۳ Compact آشنا شوید
کمپانیها تقریبا یک نسخه کوچکتر و ارزانقیمتتر از گوشیهای برتر خود را نیز تولید و عرضه میکنند. به طور مثال، سونی پس از گوشی اکسپریا Z۳، نسخه اکسپریا Z۳ Compact را عرضه کرده است. برای آشنایی با این گوشی با ما همراه باشید.
برترین ها: یکی از مواردی که هنگام خرید گوشی هوشمند برای بسیاری از کاربران مهم است، اندازه صفحه نمایش است. در ده سال گذشته، بیشتر گوشیها کوچک بودند و نمایشگرهای کوچکی نیز داشتند. اما دوباره چند سالی است که تقریبا همه کمپانیها به تولید گوشیهای هوشمند با نمایشگرهای بزرگ روی آوردهاند. انگیزه رقابت از روی رزولوشن و واکنشپذیری به سمت اندازه تغییر کرده است.
سونی نیز در همین مسیر حرکت میکند و گوشی اکسپریا Z۳ خود را با صفحه نمایش ۵.۲ اینچ عرضه کرده است. از گوشیهای رقیب آن نیز میتوان به الجی G۳ با نمایشگر ۵.۵ اینچ یا سامسونگ گلکسی نوت چهار با صفحهنمایش ۴.۷ اینچ اشاره کرد. این اندازهها نشان میدهند که تقاضای بازار برای اندازه گوشیهای بزرگ زیاد شده است. حتی اپل نیز خود را به بازی تولید نمایشگرهای بزرگ وارد کرده است. آیفون ۶ Plus این کمپانی نمایشگر ۵.۵ اینچ دارد.
البته آیفون ۶ اصلی از نظر اندازه خیلی با نسخههای پیشین فرق ندارد. نمایشگر آن ۴.۷ اینچ است.
با این مقدمه، میخواستیم بگوییم با اینکه گوشیهای بزرگ طرفداران بسیاری دارند، اما نسخههای مینی یا کامپکت آنها نیز برای گروه دیگری از کاربران ارزش و اعتبار دارد. به همین دلیل، کمپانیها تقریبا یک نسخه کوچکتر و ارزانقیمتتر از گوشیهای برتر خود را نیز تولید و عرضه میکنند. به طور مثال، سونی پس از گوشی اکسپریا Z۳، نسخه اکسپریا Z۳ Compact را عرضه کرده است. برای آشنایی با این گوشی با ما همراه باشید.
طراحی و کیفیت ساخت
سونی به طور کاملا واضح، اکسپریا Z۳ Compact بسیار بهتر از نسخه قبلی (Z۱ Compact ) طراحی کرده است. البته با اینکه در ابتدای مطلب گفتیم که نسخههای کامپکت نسخههای جمعوجور سردمداران هستند، اما این گوشی از این قاعده مستثنا است. یعنی صرفا نسخه کوچک شده اکسپریا Z۳ نیست.
زبان طراحی سونی، Omnibalance است که مخصوص خودش است. این زبان را در Xperia Z۳ شاهد بودیم. اما نسخه کامپکت اکسپریا Z۳، بدنه فلزی ندارد و هر دو طرف گوشی، شیشهای است. البته این جنس بسیار هم عالی است زیرا بدون اینکه بر وزن گوشی بیفزاید، چهره شیک و زیبایی هم به آن بخشیده است. از دیگر مزیتهای اکسپریا Z۳ Compact در برابر اکسپریا Z۱ Compact همین بدنه شیشهای است. قاب پشت بدنه مدل کامپکت گوشی اکسپریا Z۱ از پلاستیک ساخته شده بود.
صفحهنمایش ۴.۶ اینچ با حاشیه کم
سونی اکسپریا Z۳ Compact، صفحهنمایش السیدی از نوع IPS دارد. این نمایشگر ۴.۶ اینچ اندازه دارد و از این لحاظ مشابه گوشی Z۱ Compact است. اما خلوص رنگهای نمایشگر، کنتراست و نور آن در این نسخه بسیار بهبود یافته است. در نسخه سوم اکسپریا Z شاهد کمترین اشکالات نور و تصویری هستیم. راز این پیشرفت و تغییر اساسی وجود الایدیهای Live Color است که در نمایشگرهای TRILUMINOS وجود دارند. این فناوری در موبایلهای قبلی خانواده اکسپریا نیز استفاده میشد. فناوری Live Color LED فسفرهای سبز و قرمز را با الایدیهای آبی ترکیب میکند تا نور شفافتر و روشنتر تولید کند.
عمر باتری
سونی اکسپریا Z۳ Compact باتری بزرگ ۲۶۰۰ میلیآمپر ساعتی دارد. جا دارد اشاره کنیم باتری اکسپریا Z۱ Compact، باتری ۲۳۰۰ میلیآمپر ساعتی دارد. این گوشی با جدیدترین نسخه سیستمعامل اندروید یعنی ۴.۴.۴ کیتکت عرضه شده است. همین ۳۰۰ میلیآمپر ساعت باتری بیشتر تا ۶۵ ساعت دوام گوشی را بیشتر میکند. باتری اکسپریا Z۳ کامپکت، در زمینه مرور وب و پخش ویدئو بسیار بهتر از گوشیهای قبلی خانواده خود کار میکند. باتری این گوشی بالغ بر یکصد ساعت در حالت استندبای دوام دارد.
اکسپریا Z۳ کامپکت، با یک بار شارژ تا ۴ روز روشن میماند. البته اگر روزی فقط یک ساعت مرور وب، تماس تلفنی و پخش ویدئو داشته باشید.
گزینههایی که موجب کاهش باتری میشوند، وایفای، جیپیاس، بلوتوث، نور صفحهنمایش، سینک خودکار و اطلاعات زمینه است که تا اندازه زیادی عمر باتری را کم میکنند. اگر گیرندههای وایفای را قطع کنید، باتری شارژ بیشتری خواهد داشت.
بنچمارک
سونی اکسپریا Z۳ Compact تراشه اسنپدراگون ۸۰۱ از نوع MSM۸۹۷۴AC و چهار هسته Krait ۴۰۰ دارد که با سرعت ۲.۵ گیگاهرتز کار میکنند. پردازنده گرافیکی این گوشی، Adreno ۳۳۰ است. صرفنظر از دو گیگابایت رم (نسبت به ۳ گیگابایت)، این گوشی مشخصات مشابه اکسپریا Z۳ دارد. سیستمعامل آن نیز جدیدترین نسخه کیتکت اندروید یعنی ۴.۴.۴ است.
در تست Geekbench ۳، گوشی اکسپریا Z۳ کامپکت، پردازنده آن رتبه خیلی بالایی کسب نکرده است. در میان جدول قرار دارد. در تست Basemark OS ۲ نیز رتبههای متفاوتی در تست تکهستهای و چند هستهای دارد. تست Basemark ۲ که به طور عمومی و کلی گرافیک و پردازنده را مورد بررسی قرار میدهد، این گوشی در رده خوبی دستهبندی شده است.
کیفیت صدا
سونی اکسپریا Z۳ کامپکت، کیفیت صدای تقریبا خوبی دارد. با اتصال گوشی به آمپلیفایرهای خارجی، این گوشی رتبه خوبی کسب کرده است. میزان بلندی و کیفیت صدا خوب است. در مورد هدفون نیز کیفیت خوبی دارد. میزان بلندی صدا برای کاربر مناسب است. سیستم ضدنویز نیز دارد.
دوربین ۲۰.۷ مگاپیکسل با پشتیبانی از ISO ۱۲۸۰۰
سونی اکسپریا Z۳ کامپکت، دوربین ۲۰.۷ مگاپیکسل دارد. این همان دوربینی است که در گوشی موبایل اکسپریا Z۱ نیز شاهد آن بودیم. این دوربین بارزولوشن ۵۲۴۸×۳۹۳۶ پیکسل (۲۰.۷ مگاپیکسل) در حالت تنظیمات دستی و ۳۲۶۴×۲۴۴۸ پیکسل (۸ مگاپیکسل) عکاسی میکند. فلاش LED برای عکاسی در نور کم بسیار کاربردی است و این دوربین به آن مجهز شده است. خوشبختانه، گوشی جدید اکسپریا Z۳، حساسیت نوری ۱۲۸۰۰ دارد که کمک میکند تا کیفیت و وضوح عکسها در محیطهای کمنور و تاریک همچنان خوب باشد.
گوشی اکسپریا Z۳ Compact کلید سختافزاری شاتر دارد. البته این کلید کوچک است و احتمالا برای بسیاری از کاربران استفاده دشواری خواهد داشت. مساله خوب و ارزشمند در مورد این است که از همان صفحه قفل نمایشگر میتوانید با فشار این کلید به اپلیکیشن دوربین بروید و عکاسی کنید. همچنین میتوانید در کمترین زمان ممکن، فیلمبرداری را نیز آغاز کنید. این کلید برای عکاسی زیرآب نیز کاربردی است زیرا کلیدهای لمسی روی نمایشگر در این موقعیتها چندان مناسب نیستند.
رابطکاربری دوربین دو ستون برای تنظیمات دارد. تنظیمات هر دو حالت عکاسی و فیلمبرداری نیز یکی است. به این مفهوم که میتوانید بدونتغییر مود، از عکاسی به فیلمبرداری و برعکس سوئیچ کنید. در هر حالتی که باشید، کلید شاتر به گزینه دیگر تغییر فاز میدهد. یعن یدر حالت عکاسی، کلید شاتر حالت فیلمبرداری را نشان میدهد. با انتخاب گزینههای عکاسی در پایین رابطکاربری، میتوانید گزینه موردنظر را اعمال کنید. حتی برای داشتن گزینههای بیشتر، میتوانید مودهای ساختهشده توسط خود سونی را نیز دانلود کنید.
فیلمبرداری با کیفیت ۴K
گوشی موبایل سونی اکسپریا Z۳ Compact قابلیت فیلمبرداری با کیفیت ۲۱۶۰p و سرعت ۳۰ فریم در ثانیه را دارد. البته امکان فیلمبرداری با رزولوشن ۱۰۸۰p نیز وجود دارد که با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه برداشته میشود. حتی کاربر میتواند با این دوربین صحنه آهسته نیز فلیمبرداری کند. البته وضوح این تصاویر ۷۲۰p خواهد بود. فیلمبرداری HDR نیز در رزولوشن ۱۰۸۰p امکانپذیر است.
فیلمهایی که کیفیت ۴K (۲۱۶۰p) دارند با نرخ بیت ۵۵ مگابیت در هر ثانیه ضبط میشوند. نرخ بیت صدای ویدئوها نیز ۱۵۶ کیلوبیت در هر ثانیه است. در ضمن، میکروفونهای آن قابلیت حذف نویز دارند که موجب میشود تا صداها واضحتر ضبط شوند.
کیفیت و وضوح ویدئوها بسیار عالی هستند و شاید بتوان گفت در مواردی حتی از عکسها نیز بهتر هستند. البته تعادل نور سفید در این ویدئوها کمی به سمت قرمز کشش دارد که چندان خوب نیست.
کلام آخر
آخرین گوشی کامپکتی که سونی عرضه کرده بود، اکسپریا Z۱ Compact بود و اکنون این کمپانی ژاپنی نسخه جدید از این گوشیهای جمعوجور را روانه بازار کرده است. گوشی Z۳ Compact با نسخه Z۱ فرق چندانی ندارد. تغییرات خاص یا امکانات ویژهای در این گوشی مشاهده نمیشود. فقط میتوان به وضوح صفحهنمایش و عمر باتری آن اشاره کرد که بسیار بهتر از نسخه قبلی است.
سونی نه تنها رزولوشن نمایشگر را بیشتر کرده است، بلکه کنتراست و زاویه دید آن را نیز اصلاح کرده است و در زیر نور خورشید نیز خوانایی و وضوح بهتری پیدا کرده است.
ارسال نظر