۱۴۷۴۱۴۴
۳ نظر
۲۹۸۹
۳ نظر
۲۹۸۹
پ

آمریکا برای اسرائیل چند هدیه ترسناک رو کرد!

در این مقاله قرار است به همین نکته بپردازیم و همراه هم ببینیم در آینده نزدیک در زمینه تکنولوژی‌های نظامی چه موضوعاتی توجه بیشتری به خود جلب خواهند کرد و جبهه نبرد در یکی دو سال آینده دستخوش چه تغییراتی خواهد شد.

برترین‌ها- آرمان رمضانی: وقتی وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا بودجه این وزارت‌خانه برای سال 2024 را منتشر کرد، یک نکته خیلی زود توجه خبرنگاران را به خود جلب کرد. این نکته افزایش قابل توجه و رکوردشکن بودجه بخش تحقیق و توسعه بود، افزایشی که بودجه این بخش مهم را به رقم قابل توجه 145 میلیارد دلار می‌رساند. بد نیست یک بار دیگر به عدد توجه کنید، 145 میلیارد دلار فقط برای تحقیق و توسعه نظامی.

VR-large

اندکی پس از آن بود که سخنگوی وزارت دفاع آمریکا درباره این رقم قابل توجه و افزایش چشمگیر نسبت به سال قبل گفت:"ما به این نتیجه رسیده‌ایم که باید سطح آمادگی خود را در زمینه تکنولوژی‌های پیشرفته‌، سایبری، تکنولوژی‌های مرتبط با فضا و هوش مصنوعی تقویت کنیم."

واکنش وزارت دفاع آمریکا اما یک واکنش حیرت‌آور و شوکه‌کننده نبود و زمینه‌های ذکرشده از طرف سخنگوی وزارت دفاع آمریکا حالا مدت‌هاست که ذهن و انرژی بسیاری از کشورهای قدرتمند را به خود مشغول کرده است. در این مقاله قرار است به همین نکته بپردازیم و همراه هم ببینیم در آینده نزدیک در زمینه تکنولوژی‌های نظامی چه موضوعاتی توجه بیشتری به خود جلب خواهند کرد و جبهه نبرد در یکی دو سال آینده دستخوش چه تغییراتی خواهد شد.

۱. تمرکز بر تکنولوژی ضد پهپاد(Counter-Drone Technology) 

Screenshot_20241130_024816_Chrome

بحران اکراین به سرعت یک حقیقت را برای همه آشکار کرد و آن تاثیر حیاتی و غیرقابل انکار درون‌ها یا همان پهپادها در جبهه نبرد است. درحقیقت این تاثیر تا جایی پیش رفته که ارتش اکراین یک شاخه نظامی جدید و مجزا به نام فرماندهی پهپاد ایجاد کرده است. اما با وجود تاثیر فراوان عینی، چرا پهپادها در سال‌های اخیر تا این حد مورد توجه قرار گرفته‌اند؟

Screenshot_20241130_024904_Chrome

لوجستیک و اطلاعات به روز از صحنه نبرد

پهپادها به فرماندهان و تصمیم‌گیران نظامی امکان دریافت ویدئوهایی با کیفیت و مهم‌تر از آن بدون تاخیر از صحنه نبرد می‌دهند و دیگر برای دستیابی به چنین اطلاعات باارزشی نیازی به دسترسی به ماهواره نیست.

دقت در حملات

برخلاف حملات توپحانه‌ها که در بهترین حالت و بالاترین دقت هم می‌توانند یک منطقه را مورد حمله قرار دهند، پهپادها در حال حاضر امکان حمله دقیق به یک ساختمان، خودرو و یا حتی نیروی پیاده را ممکن کرده‌اند.

دفع حملات

نباید از قدرت و تاثیر پهپادها در دفع کردن حملات موشکی و هوایی گذشت و در سال‌های اخیر پهپادها در این زمینه پیشرفت چشمگیری داشته‌اند.

هزینه پایین تولید پهپاد

هرچند سه عامل قبلی بسیار مهم و قابل توجه هستند اما در نهایت در بحث‌های نظامی هزینه بسیار مهم است و پهپادها به نسبت موشک‌ها و جنگنده‌ها بسیار ارزان هستند و به این ترتیب ارتش‌ها می‌توانند با پهپادهای ارزان، تجهیزات گران‌قیمت دشمن را نابود کنند.

Screenshot_20241130_024836_Chrome

برای نمونه بد نیست به گزارش پولیتیکو استناد کنیم که می‌نویسد ارتش آمریکا برای از بین بردن پهپادهای 2 هزار دلاری حوثی‌ها، از موشک‌های 2 میلیون دلاری استفاده کرده است. تفاوت ارقام واقعا شگفت‌آور است. 

البته این تاثیر فراوان پهپادها و در نتیجه تولید بیشتر آن‌ها یک جنبه منطقی دیگر هم دارد و آن افزایش توجه به تکنولوژی‌های ضد پهپاد است که بدون شک در آینده نزدیک و ظرف دو، سه سال آینده شاهد جهش‌های چشمگیری در زمینه تکنولوژی ضد پهپاد خواهیم بود.

۲. افزایش قابل توجه بودجه بخش روبوتیک

Screenshot_20241130_024733_Chrome

تقریبا تمام ارتش‌های قدرتمند دنیا در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به هوش مصنوعی و روبات‌ها داشته‌اند و برای نمونه بودجه این بخش در آمریکا در سال 2015 تنها 17 میلیون دلار بوده و در سال 2021 به 379 میلیون دلار رسیده است.

innovation-technology-1

هرچند که شاید مخاطب عادی هنوز ارتش‌های روباتی را چیزی مربوط به آینده بداند اما واقعیت نشان می‌دهد روبات‌های جنگجو در میدان نبرد امتیازهای واضحی برای شما به ارمغان می‌آورند. مهم‌ترین این امتیازها همان‌طور که می‌توانید حدس بزنید پایین آوردن شانس تلفات انسانی و پذیرفتن ریسک‌های بزرگ‌تر در میدان نبرد است.

hq720

علاوه بر این امتیاز بزرگ باید یادآوری کرد که روبات‌ها در بسیاری موارد سربازهای بهتری از انسان‌ها هستند. برای نمونه روبات‌ها احتیاجی به استراحت و مرخصی ندارند و می‌توانند 24 ساعت شبانه روز و هفت روز هفته به ماموریت مشغول باشند. روبات‌های همچنین توانایی مشاهده و ضبط تصاویر از زاویه‌های مختلف و متنوع را دارند و همچنین می‌توانند اطلاعات فراوانی را در لحظه پردازش و تفسیر کنند.

a-four-legged-black-and-grey-robot-moves-in-the-foreground-while-in-the-background-a-number-of-uniformed-people-watch-its-actio

حقیقت این است که بشر فاصله چندانی تا رسیدن به ارتش‌های روباتیک ندارد و همان‌طور که در تصویر می‌بینید در حال حاضر ارتش آمریکا در مرز مکزیک و همچنین برای نظارت بر گارد هوایی پورتلند از این سگ‌های روباتیک استفاده می‌کند. روبات‌هایی که توانایی بالا رفتن از پله، عبور از راه‌های آبی به عمق 3 متر و بلند شدن خودکار پس از زمین خوردن را دارند.

Screenshot_20241130_024723_Chrome

در نهایت بد نیست بدانید احتمال شکل گرفتن ارتش‌های روباتیک آن‌قدر نزدیک است که کشورهایی مانند استرالیا و نیوزلند خواستار وضع قوانینی اخلاقی در استفاده از این روبات‌ها شده‌اند، قوانینی که کشوری مانند آمریکا حاضر به پذیرفتن آن‌ها نیست.

۳. پیشرفت قابل توجه در زمینه سیستم‌های هایپرسونیک(مافوق صوت)

navy-hypersonic-cruise-missile-program

در ابتدا شاید بد نباشد درباره تفاوت دو عبارت سوپرسونیک و هایپرسونیک در مقالات نظامی که هردو در فارسی به مافوق صوت ترجمه می‌شوند، بنویسیم. به هر جسمی که دست‌کم با سرعتی 5 برابر سرعت صوت حرکت کند، هایپرسونیک گفته می‌شود. البته بشر حالا دهه‌هاست که به سیستم‌های هایپرسونیک دسترسی دارد اما در سال‌های اخیر پیشرفت‌های چشمگیری در این زمینه حاصل شده است.

توجه کنید که برای نمونه موشک‌های هایپرسونیک می‌توانند برخلاف موشک‌های عادی در ارتفاعی بسیار پایین پرواز کنند و قدرت مانور و هدایت آن‌ها هم افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد و به این ترتیب ردیابی و منهدم کردن این موشک‌ها تقریبا غیرممکن است.

در حال حاضر روسیه، چین و آمریکا در مسابقه‌ای هیجان‌انگیز در زمینه ساخت اولین سیستم‌های تسلیحاتی هایپرسونیک هستند و تمرکز هر سه کشور بیش از هر چیز دیگری بر روی ساخت موشک‌های هایپرسونیک برای حمله و ساخت سیستم‌های دفاعی هایپرسونیک برای دفاع می‌باشد.

Screenshot_20241130_024644_Chrome

در کشور آمریکا در سال‌های اخیر همراه با شرکت‌های دولتی، شرکت‌های خصوصی هم مشغول سرمایه‌گذاری در زمینه سیستم‌های هایپرسونیک هستند و برای نمونه شرکت هرمِئوس(Hermeus) طرح اولیه ساخت پرنده‌های نیمه خودرانی را به ارتش آمریکا داده که توانایی پرواز با سرعت هایپرسونیک را دارا هستند.

۴. رشد روزافزون تهدیدات سایبری

shutterstock_1074284264_1

در دنیای امروز مسئله امنیت سایبری برابر با امنیت ملی است و به همین دلیل کشورهای قدرتمند در دنیا روزبه‌روز توجه و انرژی بیشتری را صرف این زمینه تقریبا ناشناخته می‌کنند.

هکرها و تروریست‌های سایبری حالا بسیار سازمان‌یافته‌تر از گذشته هستند و بعضا با دسترسی به امکانات دولتی(در کشورهایی مثل روسیه، چین یا کره شمالی) با حمله به زیرساخت‌هایی چون نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها توانایی به خطر انداختن جان میلیاردها انسان را دارند. در سمت مقابل البته دولت‌ها هم بیکار ننشسته‌اند و با صرف هزینه و استخدام کارمندان ماهر سعی در مقابله با این حملات سایبری را دارند.

cyber-warfare

حملات سایبری هنوز پتانسیل عظیم مثبت یا منفی خود را برای انسان آشکار نکرده است و با این حال به سادگی می‌توان حدس زد که بخش قابل توجهی از بودجه نظامی کشورهای قدرتمند در سال‌های آینده صرف شناخت و کنترل همین حملات خواهد شد.

۵. تکنولوژی چاپ سه بعدی و فرصت‌های فراوان

How-3D-printing-is-a-game-changer-for-MILITARY-EQUIPMENT-PRODUCTION

نیروهای نظامی و ارتش‌ها در دنیا در چند سال گذشته توجه بیشتری به تکنولوژی پرینترهای سه بعدی داشته‌اند و بر  فرصت‌های فراوانی که این تکنولوژی می‌تواند در زمینه نظامی ایجاد کند، تمرکز کرده‌اند. وزارت دفاع آمریکا به عنوان یکی از کشورهای پیشگام در این زمینه در اولین قدم به تولید مهمات از طریق این پرینترها علاقه نشان داد و توضیح داد که از این طریق می‌توان حجم بیشتری مهمات با کیفیت بهتر(در زمینه برد و نفوذ در هدف) تولید کرد.

220405-O-D0439-002A

ارتش آمریکا همچنین برنامه‌هایی برای چاپ بدنه کامل کامیون‌های نظامی به صورت یکپارچه و در یک قطعه دارد و نیروی دریایی این کشور تولید قطعات گران قیمت زیردریایی از طریق این چاپگرها را بررسی می‌کند.

۶. "سلاح‌های انرژی هدایت‌شده" و عبور از فاز آزمایش

Future trends

شاید شما هم مانند من چندان با این سلاح‌ها آشنا نباشید پس بد نیست بدانید سلاح‌های انرژی هدایت‌شده یا Directed energy weapons به سلاح‌هایی گفته می‌شود که شعاعی از انرژی بسیار متمرکز را شلیک می‌کنند. این انرژی متمرکز می‌تواند از انرژی الکترومغناطیسی، هسته‌ای یا ذرات زیراتمی ایجاد شده باشد. به بیان ساده‌تر این سلاح‌ها می‌توانند جریانی متمرکز از انرژی را به سمت هدف بفرستند و مانند سلاح‌های قدیمی نیازی به یک گلوله، پرتابه یا چیزی شبیه به این ندارند.

1709142909482

شاید بهترین مثال‌ها برای چنین سلاح‌هایی لیزرهای با انرژی بالا، دستگاه‌های میکروویو قدرتمند و یا اسلحه‌های اشعه ذره‌ای باشند. البته بشر هنوز در این زمینه بسیار تازه‌وارد است و تنها در دو دهه گذشته کشورهای مختلف به چنین موضوعی علاقه نشان داده‌اند.

Screenshot_20241130_024437_Chrome

توجه داشته باشید که چنین سلاح‌هایی در صورت رسیدن به فاز عملیاتی از مزایای فراوانی نسبت به سلاح‌های قدیمی‌تر برخوردار هستند. اسلحه‌های انرژی هدایت‌شده یا متمرکز می‌توانند با دقتی مثال‌زدنی یک یا چند هدف را منهدم کنند بدون اینکه دیده با شنیده شوند چرا که این سلاح‌ها کاملا نامرئی و بدون صدا هستند.

Screenshot_20241130_024459_Chrome

در حال حاضر ارزش بازار کلی سلاح‌های انرژی متمرکز در دنیا 4.3 میلیارد دلار است و کارشناسان پیشبینی می‌کنند این رقم تا سال 2026 به بیش از 10 میلیارد دلار برسد. اگر برای چنین سلاح‌هایی به دنبال مثال ملموس‌تری هستید باید به ناو Lockheed Martin اشاره کنیم. نیروی دریایی آمریکا در سال 2022 یک اسلحه لیزری متمرکز را بر روی این ناو سوار کرد.

۷. و در نهایت توجه دوباره به جنگ الکترونیک و مختل کردن وسایل ارتباطی

EW_jammer_5_Sept._2019.5d70f4ad42060

ارتش آمریکا تا مدت‌ها زیرِ شاخه کلی جنگ الکترونیک روی وسایل مختلفی که می‌توانستند وسایل ارتباطی را مختل کنند، کار می‌کرد و با این حال تا سال‌ها اطلاعات چندانی در این مورد به رسانه‌ها نمی‌داد. در سال‌های اخیر اما این رویه تغییر کرده و برای نمونه ما از یک سیستم اختلال دستگاه‌های ارتباطی به نام "سیستم ضد ارتباطات"(Counter Communications System) یا CCS اطلاعاتی در دست داریم.

Screenshot_20241130_024419_Chrome

این سیستم قابل جابجایی جنگ الکترونیک از طریق فضا کار می‌کند و توانایی مختل کردن تمامی ارتباطات ماهواره‌ای دشمن را دارد. ارتش آمریکا قصد دارد طی یک قرارداد 120 میلیون دلاری با L3Harris Technologies تا سال 2025 همین سیستم ضد ارتباطی یا CCS را به روز کند.

Screenshot_20241130_024351_Chrome

در مثالی دیگر در ژانویه سال 2022 بود که نیروی دریایی آمریکا از قرارداد با یک شرکت خصوصی برای ساخت 5 "مختل‌کننده پیشرفته الکترونیک" خبر داد. ارزش این قرارداد 226 میلیون دلار اعلام شده است. این مختل‌کننده‌های پیشرفته که بر روی جت‌های EA-18G Growler EW سوار می‌شوند توانایی مختل کردن تمام سیستم‌های راداری، کامپیوتری و ارتباطی دشمن را دارند.

Screenshot_20241130_024330_Chrome

ارتش آمریکا همچنین در حال تست کردن یک سیستم 150 کیلوگرمی مختل‌کننده ارتباطات است که می‌تواند روی پهپادهای MQ-1C از مدل عقاب خاکستری سوار شوند. تحرکات ارتش آمریکا و دیگر کشورهای قدرتمند دنیا نشان می‌دهد در آینده نزدیک بودجه‌های بیشتری صرف جنگ الکترونیک خواهد شد و ارتش‌ها برای مختل کردن سیستم‌های ارتباطی دشمن مجهزتر خواهند شد.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

می‌خواید یکبار برای همیشه از «بی‌پولی» خلاص شید؟ این وبینار رایگان برای شماست 👇

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    گقتن چهره خاورمیانه رو تغییر میدن دارن میدن

  • ناشناس

    هدیه رو همه دوست دارند

  • ناشناس

    سلاح لیزرشون خیلی خطریه وحشتناکه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج