سیاره سرخ زیر آسمان آبی
کاوشگر فضایی کیوریاسیتی از ماه اوت سال مشغول انجام ماموریتش بر سیاره سرخ است و پیوسته تصاویری از کره مریخ برای سازمان فضایی ناسا ارسال میکند. پژوهشگران این سازمان حال تصویری دیدنی از کوه معروف شارپ منتشر کردهاند.
برترین ها: کاوشگر فضایی کیوریاسیتی از ماه اوت سال مشغول انجام ماموریتش بر سیاره سرخ است و پیوسته تصاویری از کره مریخ برای سازمان فضایی ناسا ارسال میکند. پژوهشگران این سازمان حال تصویری دیدنی از کوه معروف شارپ منتشر کردهاند.
«تپهای» ۵ هزار متری
مریخنورد کیوریاسیتی در ماه سپتامبر سال گذشته میلادی، در چهل و پنجمین روز مأموریت خود، تصاویر متعددی از کوه شارپ در کره مریخ گرفت. پژوهشگران ناسا حال توانستهاند با ترکیب و به هم چسباندن این عکسها، تصویری تماشایی از این کوه تهیه و منتشر کنند. کوه شارپ که در این تصویر به تپهای در استرالیا بیشباهت نیست، بیش از ۵ هزار متر ارتفاع دارد.
«مامور»ی فعال
کاوشگر فضایی کیوریاسیتی از ماه اوت سال مشغول انجام ماموریتش بر سیاره سرخ است و پیوسته تصاویری از کره مریخ برای سازمان فضایی ناسا ارسال میکند. نمونهبرداری، آزمایش و بررسی نمونه و ارسال نتایج برای ناسا از دیگر وظایف این مریخنورد است. سازمان ناسا پیشتر نیز کاوشگرهای دیگری به مریخ فرستاده بود.
قدم به قدم
کیوریاسیتی تا کنون حدود ۵۰۰ متر از مسیرش را پشت سر گذاشته است. این کاوشر به تازگی به Glenelg، نخستین ایستگاه میانیاش رسید.
اولین حفاری
مریخنورد کیوریاسیتی در ماه فوریه نخستین حفاری خود را انجام داد و سوراخی به شعاع ۶ / ۱ سانتیمتر و عمق ۴ / ۶ سانتیمتر در خاک مریخ حفر کرد. پژوهشگران و مسوولان سازمان ناسا این گام را بزرگترین دستاورد این کاوشگر پس از فرودش بر سیاره سرخ عنوان کردند.
در جستجوی آب
محققان امیدوارند که از طریق نمونهبرداریهای کیوریاسیتی و همچنین آزمایش این نمونهها بتوانند با قاطعیت از وجود آب در کره مریخ در گذشتههای دور سخن بگویند. کیوریاسیتی در پی تجزیهی خاکهای نمونهبرداری شده موادی شیمیایی پیدا کرده که نشان میدهند، این سیاره در زمانهای دور از زمینه لازم برای پیدایش حیات برخوردار بوده است.
اکسیژن و شرکا
به گفتهی پژوهشگران ناسا سولفور، نیتروژن، هیدروژن، اکسیژن، فسفر و کربن موادی هستند که در این نمونه پیدا شدهاند. آنان معتقدند که ترکیب این عناصر میتوانسته منبعی احتمالی برای موجودات ذرهبینی (میکرواورگانیسمها) باشد.
سفر ادامه دارد
وزن مریخنورد کیوریاسیتی بر ۹۰۰ کیلوگرم بالغ میشود و قوه محرکه آن سلولهای خورشیدی و یک مولد گرما−الکتریکی ایزوتوپی که از طریق تجزیه مواد رادیواکتیو انرژی تولید میکند. کیوریاسیتی به شش چرخ پهن مجهز است.
پرتره از خود
کیوریاسیتی همچنین به وسایل گوناگون و رنگارنگی مجهز است؛ از رایانه، دستگاههای آزمایش، آنتن و فرستنده گرفته تا دستانی اهرمی و دوربین. این کاوشگر شماری از تعمیرات لازم را خود انجام میدهد و هر از گاهی نیز پرترهای از خود به کرهی زمین میفرستند.
چشمانی متحرک
یکی از دوربینهای کیوریاسیتی در نوک یکی از دستهای اهرمی این مریخنورد کارگذاری شده و نام آن Mars Hand Lens Imager است که به آن به اختصار MAHLI گفته میشود. این دوربین به میکروسکوپی میماند که میتواند ساختارهای ریز را تجزیه و بررسی کند.
خورشیدگرفتگی
یک دوربین دیگر که به یکی از دکلهای کاوشگر کیوریاسیتی نصب شده، در سپتامبر سال ۲۰۱۲ این تصاویر را به زمین ارسال کرد. سیاره مریخ دو مقر طبیعی کوچک به نامهای فوبوس و دیموس دارد. در این عکس قمر فوبوس گوشهای از خورشید را پوشانده و باعث خورشیدگرفتگی شده است.
پروژهای پرهزینه
ماموریت کیوریاسیتی در مریخ پروژهای است که هزینه آن بر حدود ۲ و نیم میلیارد دلار بالغ میشود و ۶۸۷ روز نیز طول میکشد. این زمان برابر یک سال مریخی است
ارسال نظر