تکنولوژی فضایی جام جهانی!
تنها یک راه برای به اشتراک گذاشتن شور و هیجان جام جهانی در سرتاسر جهان وجود دارد و آن استفاده از تکنولوژی فضایی است.
برترین ها: اغراق نیست اگر گفته شود جام جهانی فوتبال یک رویداد جهانی است. هزاران نفر از طرفداران فوتبال شخصا از آن لذت می برند. برآورد می شود که بیش از سه میلیارد و دویست میلیون نفر، بخشی از پوشش زنده تلویزیونی آنرا تماشا کنند. این بدان معنی است که تقریبا نیمی از جمعیت کره زمین رویدادهای دوازده استادیوم در برزیل را می بینند.
اما تنها یک راه برای به اشتراک گذاشتن شور و هیجان جام جهانی در سرتاسر جهان وجود دارد و آن استفاده از تکنولوژی فضایی است.
به گزارش برترین ها به نقل از یورو نیوز جام جهانی فوتبال برای اپراتورهای ماهواره یک رویداد بسیار بزرگ است. اگزویه لوبااو مدیر پروژه های ارتباطات آینده آژانس فضایی اروپا می گوید: «مهم نیست که چه تکنولوژی تلویزیونی ای در خانه ها مورد استفاده قرار می گیرد، در هر حال باید از ماهواره ها استفاده کرد.»
جام جهانی فوتبال بوسیله اپراتورهای ماهواره ای شبیه فراهم کننده خدمات جهانی ماهواره (SES) در لوکزامبورگ پخش می شود. «مخابره موردی» نامی است برای پهنای باندی که به طور منظم برای پوشش رویدادهای خاص مورد استفاده قرار می گیرد.
ریچارد لم مدیر عملیات انتقال پیام شرکت فراهم کننده خدمات جهانی ماهواره می گوید: «جام جهانی تمام فضای پهنای مخابره موردی در کشوری مانند برزیل را به خود اختصاص می دهد. با یک برنامه ریزی خوب که از دو سال پیش شروع شده ما می توانیم بوسیله جابجایی دیگر ماهواره ها، ظرفیتمان را افزایش دهیم، اما در واقع محدودیت هایی هم هست، با این حال تقریبا تمام ظرفیت ماهواره ها در روز مورد استفاده قرار می گیرد.»
در واقع بعضی از استادیوم هایی که در مناطق دور افتاده برزیل هستند، تقاضا برای تکنولوژی ماهواره ای را افزایش می دهند.
ریچارد لم می افزاید: «برزیل کمی متفاوت از موارد گذشته است، فقط به خاطر اینکه اتصالات بین استادیوم ها و زیر ساخت های فیبری به اندازه نیازهای پخش تلویزیونی وجود ندارد بنابراین ماهواره ها کار بزرگتری را برعهده دارند.»
برای اینکه یک ایده اولیه از مراحل اصلی پخش یک گل از برزیل تا خانه شما ارائه کنیم، با کار تیمی میان این چند بازیکن شروع می کنیم. در این تیم هر بازیکن نماینده یک مرحله خاص از فرایند انتقال تصاویر از استادیوم به خانه شماست. ابتدا سیگنال ها از دوربین به استودیو و سپس به ماهواره و آنگاه از ماهواره به زمین و در آخر به تلویزیون شما فرستاده می شود. یعنی زمانی که بازیکنان از گل زدن خوشحالند، شما هم می توانید در آن شادمانی سهیم باشید.
مارتین هالیول مدیر تکنولوژی شرکت فراهم کننده خدمات جهانی ماهواره (SES) می گوید: «به طور معمول هر کدام از این مراحل حدود نیم ثانیه طول می کشد. همچنین کمی زمان هم در ارتباط با پردازش سینگال ها به این فرایند اضافه می شود. بنابراین کسانی که در شمال سیبری زندگی می کنند می توانند تصاویر مربوط به گل زدن در ریو را با یک تا یک و نیم ثانیه تاخیر ببینند.»
طراحی، راه اندازی و عملیات ارتباطات ماهواره ای تجارتی بسیار رقابتی است. برخی از بزرگترین بازیگران این تجارت، اروپایی هستند مانند یوتلست با ۳۷ ماهواره و فراهم کننده خدمات جهانی ماهواره(SES) با ۵۵ ماهواره. ماهواره هیسپاست آمازون یک، حلقه کلیدی در زنجیره پخش جام جهانی برزیل است. در همین حال، آژانس فضایی اروپا در حال کار بر روی تکنولوژی های جدید در این صنعت است.
اگزویه لوبااو می افزاید: «ما الآن بر روی ماهواره های سبک تر و کارآمدتر کار می کنیم که به ما اجازه تجهیز بیشتر، آنتن های زیادتر و بزرگ تر را می دهد. یعنی با تجهیزات مشابهی که در خانه ها وجود دارد و حداقل یک آنتن و تغییر تنها یک جعبه تنظیم کننده ما قادر خواهیم بود تصاویر بیشتری، آنهم با کیفیت بهتر دریافت کنیم.»
در جام جهانی امسال برای نخستین بار ،برخی از مسابقات با کیفیت فرا اچ دی ضبط می شوند.
توماس وردا مدیر سیستم دریافت داده ها می گوید: «در اینجا ما گیرنده های جدید ماهواره ای که نوعی فن آوری رسانه ای جدید هستند را تست می کنیم و تلاش می کنیم راهنمای برنامه الکترونیکی جدیدی ارائه کنیم. آخرین مرحله کارمان در اتاق نمایش، تست کیفیت و انتقال سیگنال های فرا اچ دی است. پروژه دیگر ما توسعه تکنولوژیی است به نام پروتکل «ماهواره به اینترن» (SAT IP) است که بوسیله آن می توانید پخش زنده تلویزیونی را روی لوح رایانه یا نوت بوک با اتصال به اینترنت خانگی تان ببینید.»
با هر دستگاهی که جام جهانی برزیل را تماشا کنید، شما متکی به دستگاه هایی هستند که در فاصله سی و شش هزار کیلومتری در فضا قرار دارند. آنها در یک مدار ثابت می چرخند و با استفاده از انرژی خورشیدی سیگنال ها را تقویت می کنند.
مارتین هالیول می افزاید: «حیات یک ماهواره در مدار بسیار دشوار است. ماهواره در محیط بسیار سختی کار می کند. هوا در فضا خیلی سرد است و پرتوهای زیادی آنجا وجود دارد. همچنین اثرات گرانشی زیادی بر روی ماهواره ها اعمال می شود. بنابراین همه این مسائل باید بدقت در طراحی ها محاسبه شود. پس اگر مثلا سراسر اروپا را در نظر بگیرید، ماهواره ها بخاطر اثر گرانشی ماه به سمت شمال و بخاطر غلظت توده ای هیمالیا به سمت شرق کشیده می شوند.»
با وجود این شرایط دشوار، ماهواره را می توان بمدت بیش از پانزده سال فعال نگه داشت. آنها هر نوع تصویر تلویزیونی را منتقل می کنند و این امکان وجود دارد که بزودی چیزهای بیشتری را هم انتقال دهند.
اگزویه لوبااو می افزاید: «فکر می کنم با پیشرفت در فن آوری های قابل حمل در آینده، بازیکنان فوتبال بتوانند با خودشان دوربین حمل کنند. در این حالت می توانیم انتخاب کنیم که کدام مهاجم را تماشا کنیم و مهاجمی را که در حال حمله است، از چه زاویه ای ببینیم، یا وقتی پنالتی یا ضربه آزاد داریم می توانیم از زاویه دروازبان، بازی را تماشا کنیم.»
ارسال نظر