۱۰۰ روز حضور در سیاره سرخ به روایت تصویر
مریخنورد استقامت ناسا چندین ماه پیش به مریخ رسید و به دنبال نشانهای از حیات و همچنین بررسی آب و هوای گذشته این سیاره سرخ است. در این مطلب میخواهیم نگاهی به ۱۰۰ روز حضوری در این سیاره داشته باشیم.
دیجیاتو: مریخنورد استقامت ناسا چندین ماه پیش به مریخ رسید و به دنبال نشانهای از حیات و همچنین بررسی آب و هوای گذشته این سیاره سرخ است. در این مطلب میخواهیم نگاهی به ۱۰۰ روز حضوری در این سیاره داشته باشیم.
از زمانی که مریخنورد استقامت پا روی سیاره سرخ گذاشته، تصاویر جذابی از آن ثبت کرده و به زمین فرستاده است. محل فرود این کاوشگر در دهانه «جیزرو» بود و با خودش یک هلیکوپتر کوچک به نام «نبوغ» هم برده است که تصاویری هوایی از مریخ برای علاقهمندان و البته دانشمندان فضایی ارسال کرده است.
نبوغ اولین دستاورد بشر برای پرواز در سیاره دیگری به حساب میآید و این هلیکوپتر توانسته چندین بار روی این سیاره پرواز کند.
در ادامه نگاهی به برخی تصاویر جذاب از ۱۰۰ روز حضور این کاوشگر ناسا روی مریخ خواهیم داشت.
در تاریخ ۱۷ فروردین، مریخنورد استقامت از دوربین واتسون برای ثبت این سلفی در کنار هلیکوپتر نبوغ استفاده کرد. تصویری که میبینید، در حقیقت ترکیبی از ۶۲ عکس جداگانه است که به یکدیگر متصل شدهاند.
چند روز قبل، نبوغ زیر استقامت مستقر شده بود.
این هلیکوپتر ۱.۸ کیلوگرمی نشاندهنده فناوری برای حمل و نقل هوایی در اتمسفر رقیق مریخ است.
در تاریخ ۳۰ فروردین، نبوغ اولین پروازش را روی مریخ انجام داد و انسان توانست روی سیاره دیگری پرواز کند. نبوغ که در مرکز این تصویر به چشم میخورد، ۳ متر از سطح فاصله گرفت و برای چندین ثانیه در هوا شناور بود.
نبوغ اولین تصویر هوایی رنگیاش را در دومین پرواز گرفت. این هلیکوپتر ۵ متر از سطح فاصله داشت.
نبوغ در سومین پروازش، تصویری از استقامت گرفت. این هلیکوپتر کوچک در فاصله ۸۵ سانتیمتری این کاوشگر قرار داشت و در حال پرواز در ارتفاع ۵ متری بود. یکی از پاهای نبوغ هم در گوشه تصویر به چشم میخورد.
در تاریخ ۱۷ اردیبهشت، نبوغ به بالاترین ارتفاعش یعنی ۱۰ متر رسید و ۱۲۹ متر برای رسیدن به نقطه فرود جدید پرواز کرد.
دو ماه پیش از آن، مریخنورد استقامت اولین حرکتش را در دهانه جیزرو تجربه کرد. این کاوشگر ۱ تنی تجهیزات پیشرفته زیادی برای جمعآوری اطلاعات از وضعیت مریخ دارد.
استقامت به یک لیزر برای جمعآوری داده از ژئولوژی مریخ مجهز شده و زمانی که در حال بررسی این سنگ ۱۵ سانتیمتری، چندین حفره روی آن بجا گذاشته است.
این مریخنورد به چندین دوربین مجهز شده که تصویر بالا، توسط چشم راست دوربین Mastcam-Z گرفته شده که یکی از جفت دوربین برای ارائه دید استریو مشابه چشم انسان است.
این تصویر که توسط دوربین سمت چپ Mastcam-Z گرفته شده، با رای عمومی به عنوان بهترین تصویر هفته ششم ماموریت استقامت انتخاب شد.
این تصویر، تپه سانتا کروز را نشان میدهد که ۲.۵ کیلومتر با مریخنورد فاصله دارد. کل این صحنه در دهانه جیزرو قرار دارد.
نظر کاربران
همش الکیه . و این تصاویر مربوط به بخش بیابونی کره زمین است. که امریکایی های جهانخوار با این شیوه دارند مردم زمین را گول میزنند
پاسخ ها
ازمغزهای کوچک زنگ زده غیراز این اظهار نظرها انتظاردیگری نمی توان داشت
ازمغزهای کوچک زنگ زده انتظار دیگری نمی توان داشت.
تو همون جهلت بمون دنیا داره با سرعت پیشرفت میکنه تو هم بدبین و خوابی و منتظری که امریکایی ها گوشی بهتر ماشین بهتر زندگی بهتر بسازن و تو مصرف کننده استفاده کنی
نه بابا مریخن آسمون رنگ قهوه ایه اصلا همچین صحرایی وجود نداره
احتمالش هست ساختگی باشه
منظورش کنایه بود ، بهش منفی دادید
جهانخوار رو خوب اومدی
گاهی اگر سر بی اطلاعی و بی دانشی حرف نزنیم نمیگویند لال هستیم!!!
مطلب خوبی هس ،مرسی برترین ها
از کارهای این، نفرات انسان بیشتر به ذات وجودی خداوند پی میبرد
تکنولوژی وعلم در خدمت بشریت
دقت کنید : سنگها عمدتا از نوع رسوبی هستن ؛ این یعنی که دوره ای در سطح مریخ آب بصورت مایع وجود داشته ؛بنابراین مریخ دارای جو بوده و تشکیل حیات در اینصورت کاملا محتمل میباشد . ناسا هم بدنبال بقایای حیات روی این سیاره است .
به ناسا هیچ اطمینانی نیست
حیرت انگیز و جذاب