۱۱۰۸۰۵۳
۱۴ نظر
۶۳۶۰
۱۴ نظر
۶۳۶۰
پ

هواپیمای کنکورد؛ سفر با سرعت مافوق صوت

کنکورد اولین هواپیمای مسافربری بود که با سرعت دو هزار کیلومتر در ساعت، مسافران را از اروپا به آمریکا می‌رساند. با پرنده افسانه‌ای مورد علاقه ثروتمندان، گرچه سال‌هاست دیگر پرواز نمی‌کند، آشنا شوید.

دویچه‌وله فارسی: کنکورد اولین هواپیمای مسافربری بود که با سرعت دو هزار کیلومتر در ساعت، مسافران را از اروپا به آمریکا می‌رساند. با پرنده افسانه‌ای مورد علاقه ثروتمندان، گرچه سال‌هاست دیگر پرواز نمی‌کند، در این گزارش تصویری آشنا شوید:

ظرافت، قدرت و سرعت

هواپیمای مسافربری کنکورد، بخاطر فرم زیبای "دلتا" گونه بال‌هایش، دماغه هیدرولیکی و متحرک و ظرافت در طراحی بسرعت نظر‌ها را به خود جلب کرد. این هواپیما توانایی پرواز با سرعت ۲ هزار کیلومتر در ساعت (ماخ۲) را داشت.

هواپیمای کنکورد؛ سفر با سرعت مافوق صوت

پرنده افسانه‌ای، اما غیر اقتصادی

سفر با هواپیمای مافوق صوت کنکورد نمایشی از پیشرفت تکنیک و امکانات بشر و دریچه‌ای بسوی آینده بود. با این حال این هواپیمای افسانه‌ای با مصرف ۲۵ هزار و ۶۰۰ لیتر سوخت در ساعت و حمل تنها ۱۲۸ مسافر بشدت غیر اقتصادی بود. قرار بود ۱۳۷۰ فروند کنکورد ساخته شود، در نهایت، اما تنها ۲۰ فروند ساخته شد.

هواپیمای کنکورد؛ سفر با سرعت مافوق صوت

سه ساعت و نیم از پاریس به نیویورک

پرواز آزمایشی کنکورد تنها به مدت ۲۹ دقیقه در روز دوم ماه مارس سال ۱۹۶۹ صورت گرفت. خلبان این هواپیما آندره تورکت فرانسوی (عکس) بود. هشت سال بعد، ایر فرانس و بریتیش ایرویز پرواز به نیویورک را آغاز کردند. مدت این پرواز کمتر از نصف مدت پرواز با هواپیما‌های معمولی بود.

هواپیمای کنکورد؛ سفر با سرعت مافوق صوت

هواپیمایی برای مسافران لاکچری

کسی که با هواپیمای کنکورد مسافرت می‌کرد، از این شانس برخوردار بود که شاید در کنار سیندی کرافورد (سمت چپ) ستاره جهان مد، آندره آغاسی (نفر وسط) ستاره جهان تنیس و کلاودیا شیفر، زیبا روی جهان مد بنشیند. بلیط این هواپیما البته آنقدر گران بود که هر کسی از عهده خریدش برنمی‌آمد.

هواپیمای کنکورد؛ سفر با سرعت مافوق صوت

کابین خلبان

کابین خلبان در هواپیمای کنکورد با صد‌ها دکمه و عقربه و چراغ شاهکاری از پیشرفت صنعت هوانوردی را به نمایش می‌گذاشت. (عکسی از درون کابین هواپیمای کنکورد در موزه نیویورک)

هواپیمای کنکورد؛ سفر با سرعت مافوق صوت

جای تنگ

با نگاهی به درون هواپیمای کنکورد (سال ۱۹۶۸) مشخص می‌شود که جای مسافران چقدر تنگ بوده است. البته در زمان کوتاه سفر پاریس به نیویورک و در مقایسه با سایر امکانات سفر مشکل بزرگی به حساب نمی‌آمد.

هواپیمای کنکورد؛ سفر با سرعت مافوق صوت

روس‌ها جلو زدند

بریتانیا در سال ۱۹۵۴ ساعت هواپیمای مسافربری مافوق صوت را آغاز کرد. فرانسه، آمریکا و روسیه نیز در این راه گام برداشتند. روسیه، اما بسرعت در این رقابت جلو افتاد و در روز ۳۱ دسامبر سال ۱۹۶۸ توپولف ۱۴۴ را که بسیار شبیه کنکورد است به پرواز درآورد. سه ماه بعد کنکورد که محصول مشترک فرانسه و بریتانیا بود پرواز کرد. پرواز مسافران با توپولف ۱۴۴، اما در اواخر سال ۱۹۷۷ صورت گرفت.

هواپیمای کنکورد؛ سفر با سرعت مافوق صوت

ژوئن سال دو هزار: فاجعه

به هنگام استارت یک هواپیمای کنکورد در پاریس، لاستیک آن با قطعه فلزی یک هواپیمای دیگر که از آن جدا شده بود و در روی باند پرواز افتاده بود برخورد کرد و باعث آتش‌گرفتن هواپیما و سقوط آن شد.

هواپیمای کنکورد؛ سفر با سرعت مافوق صوت

سقوط کنکورد، آغاز یک پایان

آتش گرفتن هواپیما در روی باند فرودگاه شارل دوگل پاریس و سقوط آن بر روی یک هتل در حاشیه فرودگاه منجر به کشته شدن ۱۰۹ مسافر و ۴ کارمند هتل شد. سقوط هواپیما، غیر اقتصادی بودن پرواز با کنکورد و بحران پرواز با خطوط هوایی که ناشی از حملات تروریستی یازده سپتامبر سال ۲۰۰۱ بود باعث شد تا در سال ۲۰۰۳ پایان پرواز با کنکورد رقم بخورد.

هواپیمای کنکورد؛ سفر با سرعت مافوق صوت

ناسا و آغازی دوباره

پانزده سال بعد از آخرین پرواز کنکورد با سرعت مافوق صوت، اداره ملی هوا- فضای آمریکا (ناسا) به کمپانی لاکهید مارتین ماموریت ساخت هواپیمای مافوق صوت مسافربری جدیدی را داد. قرار است هواپیمای جدید هنگام شکستن دیوار صوتی صدای کمتری ایجاد کند.

هواپیمای کنکورد؛ سفر با سرعت مافوق صوت

رونمایی از اولین نمونه در سال ۲۰۲۱

از اولین نمونه هواپیمای مسافربری مافوق صوت قرار است تا پایان سال ۲۰۲۱ رونمایی شود. این هواپیما می‌تواند در ارتفاع ۱۶ کیلومتری با سرعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در ساعت پرواز کند. کمپانی لاکهید مارتین برای ساخت این هواپیما ۲۴۷ میلیون دلار دریافت کرده است. از سال ۲۰۲۲ ناسا پرواز‌های آزمایشی و جمع‌آوری اطلاعات را آغاز می‌کند.

هواپیمای کنکورد؛ سفر با سرعت مافوق صوت

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    زیاد نمی خواد ژست بگیری ماهم پراید ساخته ایم بیا وببین.

    پاسخ ها

    • دکتر

      درآمدهای نفتی گذشته در زمان مموتی حدود 800 میلیارد دلار بوده که می‌شد باهاش 3000 تا ازینا سفارش داد ولی یدونشم نیست

    • بدون نام

      لطفا صف نوبت را رعایت بفرمائید .

  • محمد

    خط ایران مریخ بزنه ایشالله

  • بدون نام

    و ما همچنان تو صف مرغ هستیم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ایول

    • بدون نام

      توهمچنان بیسواد هستی که یک مقاله زیبا را بامرغ اشتباه میگیری

    • م م

      و تو چه میدانی مقاله علمی هیچ ربطی به صف مرغ ندارد.

  • بدون نام

    کنکورد به هیچ دردی نمیخوره
    چون طراحی انگلیسی و به درد نخور هستش

    پاسخ ها

    • بدون نام

      مستعان 110 به درد میخوره

  • بدون نام

    من باهاش رانندگی کردم . خیلی باحاله. فقط یه مقدار آینه بغل هاش دید خوبی ندارم. موتورش هم زود به خرج میفته

    پاسخ ها

    • بدون نام

      توچقدر باهوشی

  • بدون نام

    جای افسوس دارد که دیگر کشورهای جهان درحال پیشرفت در حوزه های علم و تکنولوژی هستند در حالی که کشور ما روز به روز درحال سقوط و افسوس خوردن مردم از گذشته و امروز خود آینده هم که یک کابوس شده

  • بدون نام

    خیلی دلم میخواست یکدفعه باهاش مسافرت کنم! حیف که نشد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج