امارات با امید در مریخ، تاریخساز شد
فضاپیمای «امید» متعلق به امارات متحده عربی، بالاخره پس از طی ۴۸۲ میلیون کیلومتر مسافت که تقریبا هفت ماه بهطول انجامید دیشب در تاریخ ۲۱ بهمن در مدار مریخ قرار گرفت.
برترینها: فضاپیمای «امید» متعلق به امارات متحده عربی، بالاخره پس از طی ۴۸۲ میلیون کیلومتر مسافت که تقریبا هفت ماه بهطول انجامید دیشب در تاریخ ۲۱ بهمن در مدار مریخ قرار گرفت.
این اولین ماموریت از این نوع توسط امارات متحده عربی است و امارات پنجمین کشوری است که پس از ایالات متحده، اتحاد جماهیر شوروی، اروپا و هند این کار را انجام داد. دانشمندان امارات متحده عربی اکنون میتوانند به دنبال مطالعه جو این سیاره سرخ باشند. چند روز گذشته شور و شوق عظیمی برای امید و مأموریت بزرگ آن در امارات وجود داشته و بناهای تاریخی، ساختمانها از جمله برج خلیفه و میراث فرهنگی در سراسر این کشور همه با نور قرمز روشن شدهاند.
ورود ماهواره به مدار مریخ همزمان با پنجاهمین سال تاسیس کشور امارات عربی متحده اتفاق افتاد، امری که مقامات اماراتی از آن به عنوان فرصتی برای مطرح ساختن «غرور ملی» بهره بردهاند.
موفقیت ماهواره اماراتی در ورود به مدار مریخ یک پیشرفت قابل توجه در جاهطلبیهای فضایی این کشور بهشمار میرود. امارات عربی متحده پیشتر در سال ۲۰۱۹ نخستین فضانورد خود را با همراهی روسها به ایستگاه فضایی بینالمللی رساند.
دولت امارات که متکی بر اقتصاد نفتی است طی سالهای اخیر سرمایهگذاری بالایی در بخش علم و فناوری کرده است. این کشور پروژه اعزام کاوشگر به جو مریخ را هفت سال قبل در سال ۲۰۱۴ میلادی کلید زد.
در طراحی و ساخت این ماهواره، که در مرکز فضایی محمد بن راشد امارات انجام شده است، ۱۵۰ دانشمند اماراتی با ۲۰۰ محقق از دانشگاههای آریزونا، برکلی و کلرادوی آمریکا همکاری داشتهاند.
امید، پیش از رقبا به مریخ رسید
مدارگرد امید دستکم به مدت یکسال مریخی (یا ۶۸۷ روز) به دور مریخ گردش خواهد کرد. طبق گزارشات دیجیاتو، چین و آمریکا، اما کاوشگرهای خود را بر سطح مریخ فرود خواهند آورد. امید که تیرماه امسال از ژاپن به فضا پرتاب شد، به قول اماراتیها «حیاتیترین و پیچیدهترین» مانور را پشت سر گذاشت و ورودش به مدار مریخ یک موفقیت بزرگ است.
این فضاپیما هر شش رانشگر Delta-V خود را به مدت ۲۷ دقیقه خلاف جهت حرکت روشن کرده و برای به دام افتادن در گرانش مریخ سرعتش را از ۱۲۱ هزار کیلومتر بر ساعت به حدود ۱۸ هزار کیلومتر بر ساعت کاهش داد. این فرآیند روز سه شنبه ساعت ۱۹ به وقت ایران شروع شد و سیگنال موفقیت آمیز بودن آن ۱۱ دقیقه بعد به زمین رسید.
کمتر از ۲۴ ساعت بعد نیز مریخ نورد چینیها موسوم به «تیان ون-۱» به سیاره سرخ خواهد رسید. مریخ نورد ناسا موسوم به «استقامت» نیز طی هفته آینده و در تاریخ ۱۸ فوریه به مریخ خواهد رسید و یک گام اساسی در پاسخ به این سوال که آیا در مریخ حیات وجود دارد یا خیر خواهد برداشت. این ربات پیشرفته ۱ تنی در کنار اهداف دیگر به دنبال نشانههای حیات در گذشته مریخ گشته و با به پرواز درآوردن یک هلیکوپتر کوچک ۱.۸ کیلوگرمی برای اولین بار فناوری پرواز را در سیارهای دیگر آزمایش خواهد کرد.
«امید» به محققان سراسر جهان کمک خواهد کرد تغییرات هوایی در سیاره سرخ طی یک روز و بین فصول مریخی را بهتر درک کنند. مدارگرد امید برای تصویربرداری جامع از سطح مریخ طراحی شده، اما در حقیقت گامی مهم در مسیر دستیابی به دیگر هدف بلندپروازانه اماراتی هاست: برپایی یک کلونی انسانی ظرف ۱۰۰ سال آینده.
فضاپیمای امید، دستیابی به ناممکنها
فضاپیمای امید سه ابزار را با خود به مریخ میبرد، یک تصویربردار، و دو طیفسنج. طبق گزارشات منتشره در ایسنا، طیف سنج ابزاری است که برای اندازهگیری خصوصیات نور بر پایهی تجزیه طیف الکترومغناطیسی کاربرد دارد. یکی از طیفسنجهای امید روی نور فرابنفش کار میکند و دیگری روی مادون قرمز. به این ترتیب این سه ابزار به امید این قابلیت را میدهند که جو نازک و غنی از دیاکسیدکربن مریخ را مورد مطالعه قرار دهد تا هوای سیاره سرخ را بهتر درک کند. البته امید مدار مریخی منحصر به فردی خواهد داشت.
در حالی که ابزارهای این ماموریت براساس فناوریهای موجود ساخته شدهاند، فضاپیمای امید از تاکتیکی منحصر به فرد استفاده خواهد کرد تا اطلاعات علمی خود را جمعآوری کند. این فضاپیما به مداری از مریخ سفر کرده که تاکنون هیچ کاوشگری نرفته است. فضاپیما هر ۵۵ ساعت یک بار یک دور در اطراف استوای سیاره مریخ را تکمیل خواهد کرد و بر فراز ۲۰ هزار تا ۴۳ هزار کیلومتری از سطح مریخ خواهد بود. این مسیر به کاوشگر این امکان را میدهد که در طول روز مریخی هوا را بررسی کند.
همیشه پای یک زن درمیان است
ساره الامیری مهندس۳۳ ساله، مدیر پروژهای است که کاوشگر امید را به مریخ فرستاده و ۳۴ درصد همکاران آن زنان هستند.
الامیری در دانشگاه آمریکایی شارجه تحصیل کرده و افزون بر پست وزیر «علوم پیشرفته»، رئیس تیم اکتشاف مریخ و رئیس شورای نخبگان علمی امارات نیز هست. او در سال ۲۰۱۵ از سوی «انجمن جهانی اقتصاد» جزء یکی از ۵۰ دانشمند برتر جوان دنیا انتخاب شد.
نکته قابل توجه این است که این خانم ایرانیالاصل میباشد و دولت امارات امید فراوانی به جاهطلبیهای او بسته و حالا این خانم موفقیت بزرگی را بهارمغان آورده است.
نظر کاربران
واقعا آفرین داره
پاسخ ها
همونطو که ماشین های آنچنانی می خریدند فضاپیما هم خریدند فقط ندیدبدیدها رو تحت تاثیر قرار میدن
چرا جفنگ میگین دانشمندان امارات متحده عربی خخخخ ممنون که موجبات خنده و شادی مارو فراهم کردید
اونا فقط پول دارین و دگیر هیچ
تمام کشورهای منطقه از ما جلو افتادن ...
پاسخ ها
چه جلو افتادنی؟ ماهواره رو ساختن؟ خودشون تونستن پرتابش کنن؟ چه استفاده ای به جز غرور ملی الکی براشون داره؟
جالبه امنیت هم دارن / چیزی که منتش رو سرمونه
باید بیشتردرباره خانم امیری اطلاعات میدادین،این که خانمها درایران برای رسیدن به جایی که حق آنهاست چقدرناکامی را تحمل میکنندوحتما برای رسیدن به آرزوها وتواناییهاشون باید ازکشورخارج بشن
پاسخ ها
این ویترین مسخره رو فقط افراد کم هوش باور می کنند
امارات؟ فضا؟ لااقل می نوشتی با پول امارات...
پاسخ ها
لا اقل مسوولانشون میفهمند پول کشورشون رو در چه راهی هزینه میکنند
العلم سلطان
ایرانی الاصل ! آفرین برتو
نجات پیدا کردی به خدا
هزاران افسوس واقعاً گریه داره نخبگان ما ازجمله همین خانم امیری دارن بهره برداری علمی میشن و تومملکت مافقط مدیران ومسئولان داغون وبی سواد ودزد پرورش میدن
مسعولانی که به ملتشون صادقانه خدمت میکنن همیشه تاریخ سازند زنده باد حاکمان امارات عربستان کویت بحرین وغیره
حالا اين مطالب رو بذار ما رو دق بده
حالا اینهم تعریف کردید آیا تمام تکنولوژی ساخت خود امارات یا وادراتی هست ؟
پاسخ ها
مهم اینه که راهشون درسته
وارداتی بوده.حالا که چی؟
شماها عادت کردید برای سرپوش گذاشتن به ناکامی این ملت که فقط و فقط مقصران اصلیش شماها بودید، پیشرفت کشورهای دیگر رو زیر سوال ببرید.
بله با پول تکنولوژی را خربدن، همان پولهایی که ما صرف برادران فلسطینی و لبنانی و یمنی کردیم، و الا ما هم میتوانستیم با پولهای هنگفت نفتی خودمان این تکنولوژی را خربداری کرده و در سالروز پیروزی انقلاب ماهواره خود را در مدار مریخ قرار داده و به آن افتخار کنیم.
امارات کجا و ما کجا ...
اماراتی ها بدون کمک امریکا یی ها و....
می توانند ، آب دماغشان را بالا بکشند،
خدایا امارات با پنجاه سال قدمت که یک صدم خاک ایران هم نمیشه به کجا رسیده ....
به خدا اگر از دانشمندان ایرانی حمایت میشد:ده سال پیش این کارها را میکردند.
●البته این راهم اروپا و آمریکا برای امارات کرد
پاسخ ها
دانشمندهای ایران رو که مدام مسخره می کنید شرم کنید اختیار مغزتون دست خودتون نیست
اندکی تعقل باید کرد بین شعار وعمل ....
کسی که این کار رو به نحو احسن انجام داده قادر است موشک تولید کنه پس به خودمون مغرور نشیم
اگرایران بود حق دوچرخه سواری هم نداشت.چه رسد به این جایگاه
کلا کشورشون پنجاه ساله پایه گذاری شده سطح پیشرفت رو ببین
هی خدا .....
واقعا اینقدر ذوق کردین که امارات ماهواره فرستاده.ماهواره تو آمریکاتوسط دانشگاه کالیفرنیا ساخته شده و توسط ماهواره بر میتسو بیشی ژاپن پرتاپ شده.امارات این وسط جز خرج کردن پول چه هنری وعلمی به خرج داده،؟
پاسخ ها
احسنت
بدونه هیاهو و شعار
گاهی اوقات با عمل به کامیابی دست
پیدا میکنی
اونوقت دنیا در برابر تعظیم میکنند
چرند نگو
آب بریزیم اونجامون که میسوزه خخخ
دمشون گرم اعراب همیشه مهد تمدن و فرهنگ هستن
فرار مغز ها یعنی این
الان باید ماهواره ایرانی را پرتاب میکرد داره ماهواره امارات را پرتاب میکند الا برکت الله
چنان با آبو تاب مطلب رو نوشتید که انگار واقعاً امارات اینکار رو انجام داده!, سه مرکز تحقیقاتی در سه دانشگاه معروف آمریکا از جمله برکلی و ....ططراحی و ساخت را انجام دادند و از سکوی پرتاب در ژاپن هم موشک پرتاب شده، امارات سرمایهگذاری نموده، اگر ایران هم روابطی چون امارات با کشورهای صاحب تکنولوژی داشت و قدرت سرمایهگذاری نیز وجود داشت،خیلی سالها پیش از این اینکار ها را انجام داده بود.
چه جالب مثه فضاپیماهای ما پشت هم منفجر میشن خخخخخ
وقتی قدر جوانان مملکت رو نمیدونن و واسه فرار مغزها کوچکترین دغدغه ای ندارن نتیجه اش میشه این. درود بر فهم و شعور بالای امیر امارات
مگه میشه با امریکا رابطه داشت و پیشرفت کرد نه این خبر دروغه پیشرفت فقط مال کشورهای مخالف امریکاست
همیشه دانشمندان، خواننده محبوب،داور بین الملل ایرانی الااصل میشن جلل الخالق خخخخخخخ اشکال نداره اگر این طور عقده گشایی میشه عیب نداره اینم ایرانی میشه هرچند از ظاهر وعربی فصیح صحبت کردنش معلومه که عرب اصله
اگر اين خانم اينجا بود الان مثل من بايد به فكر بچه و شوهر و جاري و خواهر شوهر ومادر زن مي بود
فقط پولش مال اماراته،وگرنه یه پیچش هم ساخت امارات نیست
فقط مسولان چسبیدن به چین وروسیه عملا ما را کردن نوکر روس
پس میشود با امریکا بود و پیشرفت کرد
بهتر بگید با سفارش امارات
بالاخره علت کمبود روغن خوراکی پیدا شد.
این کاوشگر صرفا با پول امارات توسط دانشگاه برکلی کالیفرنیا و دانشگاه بولدر کلورادو در خاک آمریکا ساخته شده و توسط شرکت میتسوبیشی با موشک ساخت ژاپن به فضا فرستاده شده و تمام شبکه مخابراتیش هم توسط DSN ناسا تامین میشه و قرار هم نیست روی مریخ فرود بیاد
پاسخ ها
کو گوش شنوا عزیزجان.مرغ همسایه همیشه غازه
این پروژه مال آمریکاییها هست تنها با هزینه امارات وبنام آن کشور ثبت و اجرا شده خود اماراتیها هم میدانند که اطلاعات بدست آمده بدرد آنها نمیخوره آنها را آمریکاییها استفاده خواهند کرد
فقط پولش از امارات بوده و تکنولوژی و فرستادن از کشورهای دیگر.
چقدر ما حسود هستیم آفرین بر امید
چرا نگفتین ایرانی و بلوچ از استان محروم سیستان و بلوچستان و شهر نیکشهر می باشد؟!!!!
این اندازه حسادت؟ مگه این موشک هایی که هر روز با افتخار نمایش میدیم ساخت کره شمالی و روسیه نیست؟ دنیا همینه و صنایع هم در عصر حاضر مشارکتی هست.