خودروهای ایرانی در جادههای خارجی
به دلیل شرایط تحریمها و مشکلات در تامین قطعات و تولید خودرو، اولویت با تامین نیاز بازار داخلی است و صادرات خاصی وجود ندارد.
برترینها: به دلیل شرایط تحریمها و مشکلات در تامین قطعات و تولید خودرو، اولویت با تامین نیاز بازار داخلی است و صادرات خاصی وجود ندارد. حدود ۳ سال است که واردات خودرو به کشور ممنوع شده و امکان ورود هر گونه خودرو به داخل کشور به دلیل تغییر در ضوابط واردات خودرو و ممنوعیت ثبت سفارش وجود ندارد، اما در مقابل صادرات خودرو امکان پذیر است و خودروسازان میتوانند هم در کشورهای دیگر خودرو صادر کنند، هم در آنجا کارخانه بگذارند.
طبق اعلامی گمرک ایران در سال ۹۸، خودروسازان توانستند به کشورهای هنگ کنک، تایوان، سوریه، امارات، اسپانیا، چین، عراق و ترکیه صادرات خودرو داشته باشند.
صادرات خودرو آغاز شد
اما در سال ۹۹ آنطور که مشخص است، با اتفاقاتی که در صنعت خودرو رخ داد، میزان صادرات به میزان قابل توجهی کاهش یافت و خودروسازان داخلی بیشترین تمرکز را روی افزایش تولید خودروهای داخلی گذاشتند، اما با این حال صادرات قطع نشد و اکنون رو به افزایش است.
تازهترین اعلام مسئولان گمرک ایران از وضعیت صادرات خودرو از این حکایت دارد که در سال گذشته حدود ۱۳۰۰ دستگاه خودرو به ارزش پنج میلیون و ۷۲۲ هزار و هفت دلار به ۹ کشور صادر شده است. این در حالی است که بیشترین تنوع صادرات خودرویی با خودروهای تیبا، ساینا، کوئیک، وانتآریسان، پژو پارس، پراید۱۳۱و رهام به مقصد اسپانیا تعلق دارد.
صادرات خودرو از ایران و محصولات ایران خودرو و سایپا در حالی صورت میگیرد که مسئولان مربوطه به ویژه در شورای رقابت بارها تاکید کردهاند که از مهمترین دلایل نابهسامانی بازار خودرو کمبود عرضه در مقابل تقاضا است و تا هنگامی که تولید افزایش نیافته و عرضه بیشتر نشود وضعیت بازار چندان بهبود پیدا نخواهد کرد.
این در شرایطی است که حتی رییس شورای رقابت چندی پیش پیشنهاد واردات خودروهای وارداتی را مطرح کرد که بتوانند با واردات بدون انتقال ارز و خودروهایی که امکان خرید آن برای مردم وجود داشته باشد تا حدودی به وضعیت بازار سامان دهند.
بیشترین تمرکز خودروسازان، افزایش تولید داخل
در حال حاضر به دلیل شرایط تحریمها و مشکلات در تامین قطعات و تولید خودرو، اولویت با تامین نیاز بازار داخلی است و صادرات خاصی وجود ندارد اما بنابر اخباری که در رسانههای آفریقایی منتشر شده، سایپا در یک همکاری نزدیک با شرکت خودروسازی مورزا قصد دارد تا محصول جدید خود یعنی کوییک را به بازار آفریقا عرضه کند. شرکت خودروسازی مورزا در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی قرار دارد و خودروسازی مطرح در سطح قاره آفریقا محسوب میشود. بنابر اعلام این شرکت، خودرو کوییک با نام Mureza Prim ۸ به تولید خواهد رسید و در فاز اول در کشور زیمباوه به فروش خواهد رسید.
در گزارش تنظیم شده توسط رسانههای آفریقایی، به همکاری مورزا با سایپا و قدمت این خودروسازی اشاره شده که به نیم قرن میرسد. سایپا کوییک نیز هاچبکی مناسب استفاده در تمام شرایط و تمام کشورها توصیف شده است.
بازار خودرو در زیمباوه و بسیاری از کشورهای آفریقایی، در انحصار خودروهای دست دوم ژاپنی و اروپایی است و حال شرکتهای خودروسازی آفریقایی قصد دارند با عرضه خودروهای ارزان قیمت، مشتریان را به خرید خودروهای صفر کیلومتر ترغیب کنند.
عرضه خودرویی همچون کوییک میتواند مشتریان آفریقایی را وسوسه کند تا از خرید خودروهای دست دوم ژاپنی دست کشیده و با همان بودجه، یک خودرو صفر کیلومتر ارزان قیمت را خریداری کنند. البته مشخص نیست که سایپا کوییک در خودروسازی مورزا با چه کیفیتی به تولید میرسد و آیا قادر است با خودروهای ژاپنی دست دوم از نظر کیفی رقابت کند یا خیر.
کدام کشورها خریدار خودروی ایرانی هستند؟
عراق با سه میلیون و ۱۲۲هزار و ۹۰۰ دلار، آذربایجان با یک میلیون و ۱۵۹هزار و ۴۰۰ دلار، سوریه با ۹۸۱هزار و ۸۲۵ دلار سه مقصد اول خودروهای ایرانی بودند، همچنین هنگ کنگ با ۱۱۶هزار و ۸۶۲ دلار، اسپانیا با ۹۶هزار و ۳۶۲دلار، تایوان با ۷۹هزار و ۵۲۱دلار، چین با ۳۶هزار و ۶۰۰ دلار، ترکیه با هفت هزار دلار و امارات با چهار هزار و ۶۶۲دلار دیگر خریداران خودرو از کشورمان بودند.
خودروی ساینا بیش از ۹۰ درصد سبد صادرات خودرو در سال گذشته را به خود اختصاص داده است و پراید، تیبا، کوئیک، سمند، پارس،۲۰۷، هایما، دنا و ... مابقی سهمی کمتر از۱۰درصد را در بر میگیرند.
این در حالی است که بیشترین تنوع صادرات خودرویی با خودروهای تیبا، ساینا، کوئیک، وانتآریسان، پژو پارس، پراید۱۳۱و رهام به مقصد اسپانیا تعلق دارد.
صادرات خودرو از ایران و محصولات ایران خودرو و سایپا در حالی صورت میگیرد که مسئولان مربوطه به ویژه در شورای رقابت بارها تاکید کردهاند که از مهمترین دلایل نابهسامانی بازار خودرو کمبود عرضه در مقابل تقاضا است و تا هنگامی که تولید افزایش نیافته و عرضه بیشتر نشود وضعیت بازار چندان بهبود پیدا نخواهد کرد.
این در شرایطی است که حتی رییس شورای رقابت چندی پیش پیشنهاد واردات خودروهای وارداتی را مطرح کرد که بتوانند با واردات بدون انتقال ارز و خودروهایی که امکان خرید آن برای مردم وجود داشته باشد تا حدودی به وضعیت بازار سامان دهند.
نقاط قوت خودروی ایرانی
مهمترین نقاط قوت صادرات خودروی ایرانی بر اساس آنچه اعلام شده قیمت تمام شده مناسب و قابل رقابت این محصول در بازارهای جهانی، سرمایهگذاری در برندسازی، کسب سهم از بازارهای جهانی و ماندگاری در بازار، محصول باکیفیت رقابتی، ایجاد شبکه توزیع و فروش، انعطافپذیری در تنوع محصول، کسب فرصتهای ورود به بازارهای جهانی و رشد بازار و حفظ رقابتی محصول در بازار به شمار میرود.
نظر کاربران
آخه این اهن قراضه ها رو کی میخره.. چندتا واسه تست و ازمون و چندتا واسه کارمندای سفارت فرستادین خارج جزو صادرات حساب میکنید..!!!؟؟؟
خدا یه عقلی به شما بده یه پولیم به ما که بتونیم ماشین خارجی خوب سوار شیم..
پاسخ ها
همش دروغه من افغانستان بودم کشور به اون بدبختی یکدونه ماشین ایرانی نبود حالا هنگ کنگ و اسپانیا میخرن؟
دقیقا درست میگی
واقعا وقتی تو مملکت خودرو دو نرخی میشه میگن خودرو نیست خودرو هست ولی ...
دقیقا
بساط خنده امروزمون هم جور شد توی اینهمه بدبختی بخدا کلی خندیدم
مگه اینکه به قیمت مفت تومن بفروشید وگرنه هیچ عقل سلیمی قبول نمیکنه این ماشینا رو سوار شه
پاسخ ها
یک پیشنهاد. همه ی. ماشینهای خودمون رو صادر کنیم بعد با پولش ماشینهای با کیفیت خارجی بیاریم. خخخخخ
به اینا باید گفت خیانت کاران بزرگ
اسپانیا چقدر بدبخته که توی اروپا آشغالهای ایرانی را میخره
پاسخ ها
اندازه هزار دلار خریده اونم احتمالا کارمند سفارت بوده انعامشو داده خریده،چی خریده معلوم نیست
محصول با کیفیت رقابتی پاراگراف آخر رو که جدی نگفتی؟
دقیقاً 4000دلارقیمت چندتا خودرو صادراتی به امارات هست؟
پاسخ ها
۱ عدد .
حتما پراید می فرستی اسپانیا اناالله و انا الیه راجعون برای مردم اسپانیا
خیلی مسخره این صادرات
وقتی مدیرت نباشه مملکت بهتر از این نمیشه هیچ افتخاری هم نیست وقتی ملت تو رنج باشن
پاسخ ها
صادرات به امارات چهار هزار دلار . اگر دلار بیست و پنج هزار تومن هم حساب کنچهامیشه صد میلیون تومان . واقعا خجالت بکشید.
امارات 4000 دلار، یعنی یکی برای یادگاری شاید 2 تا پراید خریده (البته اگر پراید رو 2000 هزار دلار بفروشن !!) ؛ بعد میگن صادرات ، مسخره کردن ما رو
پاسخ ها
کدوم خارجی اینو 2000 دلار میخره اخه؟
البته خودشون مسخرن.
اگه امکانش هست قیمت محصولات صادر شده هم درج بشه. قطعا باید قیمتش از قیمت خودروی داخلی گرونتر باشه وگرنه . .
واقعا خجالت آوره این اعداد و ارقام
این کشورها حتما اینارو واسه کلکسیون میخرن .خخخ
آخه چه صادراتی. چهار هزار دلار در یک سال هم شد صادرات. بنظرم اگه کلا این طور موارد را ننویسید سنگین ترید.
اجازه بدید همان دست دوم سوار شن بهتره .خودرو صفر ميفرستين.من آماده هستم تمام قطعات ماشینمو با کارکرد اونا عوض کنم.
چند قیمت گذاشتین.......اگر حتی هفت هزار دلار باشه.....هنگ کنگ 15تادونه خریده......ملت خودمون شاکین......با چه گارانتی میفروشین که راضی به خرید هستن
چقد جالب
امارات تا جایی که من رفتم و اومدم جز ماشین های لوکس آمریکایی و اروپایی چیزی ندیدم شما فرض کن سمند و پژو توی امارات چقد مسخره
میگن رونالدو وقتی رئال بوده، دوتا پراید، دوتا ساینا، یک کوئیک و دوتا وانت آریسان جزو کلکسیون های بوده
تردید دارم کسی خریده باشه فروش چند هزار دلار پول یه خودروی خارجی است خوشحالید که چندتا فروش رفته واقعابا دست سوم اروپایی و ژاپنی هم نمیتوانید رقابت کنید تویوتا در هوای گرم افریقا مثل ساعت کار میکند حالا یه پراید یا یه سمند ببرید آنجا اگر ندیدید آمپر حرارت رفت بالا و موتور جام کرد
چرا دروغ یه خودرو وقتی میخواد وارد جاده های اروپا بشه باید چندین تست رو قبول بشه اونوقت مجوز فروش صادر میکنن
نه عزیزان اینا ماشین هارو میبرن مفتی یا به قیمت زایعات میدن به خریدارهای اسقاطی ولی درعوض با فروش ۳۰۰میلیون ماشین که میدن اسقاطی ها بالای چند میلیارد ماشین وارد میکنن
اینا فقط بلدن از مردم مظلوم بگیرن فقط بخاطر واردات خودرو خارجی که سود بیشتری داره
فعلا که نه از نظر قیمت نه از نظر کیفیت نتوانستن مردم را راضی کنند؟!
معلوم نیست داستان چیه!کی پول شویی کرده !صادرات پراید
من اسپانیا بودم یه پراید گرفته بودم برا مرغ دونیم چون اونجا چوب حلب گرون درمیاد خوب دیگه
این اخبار چرت چیه میگید شما . کی پول برای خودروهای ایران میده
خودروهایی که برای نمایشگاه یا هدیه به سفارت ایپانیا و امارات و وودادا را جزو صادرات حساب کردن اخه ۴۰۰۰ دلار با دلار آزاد هم میشه صد ملیون اگه قیمت پراید هم قیمت داخل باشه یعنی یه ماشین صادر کردید امارات
وای فکرشو کن مسی کوییک ار سوار شه وایی خدایا مگه داریم مگه میشه