شرط جدید واتساپ؛ اطلاعتتان را تقدیم فیسبوک کنید!
اینطور که به نظر میرسد، کاربران واتساپ تا تاریخ ۸ فوریهی ۲۰۲۱ (۲۰ بهمن ۱۳۹۹) فرصت دارند یا با شرایط جدید مبنی بر اشتراک اطلاعات خود با فیسبوک موافقت کنند و یا قید استفاده از واتساپ را بزنند.
برترینها: اینطور که به نظر میرسد، کاربران واتساپ تا تاریخ ۸ فوریهی ۲۰۲۱ (۲۰ بهمن ۱۳۹۹) فرصت دارند یا با شرایط جدید مبنی بر اشتراک اطلاعات خود با فیسبوک موافقت کنند و یا قید استفاده از واتساپ را بزنند.
واتساپ که در حال حاضر بیشترین کاربر را در بین دیگر پیامرسانها در سراسر جهان دارد، سیاست حریم خصوصی خود را بهتازگی تغییر داده به گونهای که اکنون تمام کاربران با پیغامی مواجه میشوند مبنی براینکه این اپلیکیشن اطلاعات شما را با فیسبوک که صاحب این سرویس نیز به حساب میآید، به اشتراک خواهد گذاشت. البته کاربر فعلا وقت دارد به مدت ۱ ماه از انجام چنین کاری صرف نظر کند، اما اگر این شرط را نپذیرد، نمیتواند از واتساپ استفاده کند و باید آن را پاک کند.
پیام واتساپ به کاربران
واتساپ در سال ۲۰۱۴ و زمانی که فیسبوک آن را خریداری کرده بود قول داد در رابطه با حریم خصوصی کاربران خود کمترین اطلاعات را داشته باشد. اما آنچه که اکنون میبینیم، کاملا با سیاست ۷ سال پیش شرکت در تضاد است و جالبتر اینکه کاربر در صورت عدم پذیرفتن شروط واتساپ، اجازهی استفاده از برنامه را هم نخواهد داشت.
در سالهای اخیر، کاربران بسیار بیشتر از قبل به مواردی همچون حریم خصوصی اهمیت میدهند و شرکتهای بزرگی هم به خاطر زیر پا گذاشتن قوانین مربوط به آن، جریمههای مالی سنگینی شدهاند. اما خب به نظر میرسد فیسبوک با این سیاست جدید، تعداد زیادی از کاربران خود را از دست بدهد و این میتواند به خودی خود یک ضرر بزرگ باشد.
اطلاعاتی که کاربر با پذیرفتن شرایط حریم خصوصی با فیسبوک به اشتراک میگذارد عبارتاند از: موقعیت مکانی، آدرس آیپی، مدل گوشی هوشمند، سیستمعامل، میزان باتری، قدرت آنتندهی، مرورگر، شبکه و شمارهی تلفن گوشی هوشمند، سرویسدهندهی اینترنت، زبان، منطقهی زمانی و حتی IMEI گوشی. علاوه بر اینها، اما اطلاعاتی نظیر نحوهی ارسال پیام، تماس، نوع گروهی که در آن عضو هستید، جایگاه اجتماعی، تصویر و نام پروفایل، آخرین زمان آنلاین بودن و مواردی از این قبیل هم با فیسبوک به اشتراک گذاشته خواهد شد.
جالب اینجاست که بخشی تحت عنوان معاملات و پرداختها (Transactions and Payments data) در نظر گرفته شده که حتی اطلاعات مربوط به پرداختیهای صورت گرفته از طریق این اپلیکیشن نیز برای فیسبوک ارسال میشود. دقیقا مشخص نیست چرا این همه اطلاعات باید با فیسبوک به اشتراک گذاشته شود، اما خود شرکت مدعی است آنها را برای اهداف تحقیقاتی نیاز دارد.
این در حالی است که در شرایط مربوطه آمده که فیسبوک میتواند آن را با دیگر شرکتهای خود نیز به اشتراک بگذارد. حتی در شرایطی که شخصی از واتساپ برای برقراری ارتباط با شرکتهای شخص ثالث استفاده میکند، اطلاعات دریافت شده ممکن است برای این شرکتها هم ارسال شود. البته این اقدام میتواند ریشه در درخواست اپل هم داشته باشد. شرکت کوپرتینویی یک ماه پیش به توسعهدهندگان خود اعلام کرد آنها هر اطلاعاتی که از کاربران دریافت میکنند باید با اپل به اشتراک بگذارند.
نکتهی جالب دیگر در این رابطه، اما زبان نوشتاری این شرایط است. ظاهرا سیاست حریم خصوصی واتساپ با در نظر گرفتن آنچه که به آن اضافه شده، ۸۰۰۰ کلمه دارد و در آن از لغتهای تخصصی حقوقی استفاده شده و بدین ترتیب کاربرانی که اطلاعات زیادی در این زمینه ندارند، به خوبی آن را متوجه نمیشوند. به نظر میرسد عدم انتشار خبری رسمی برای عموم کاربران، به نوعی یک بیاحترامی به تمام کاربرانی است که از این اپلیکیشن استفاده میکنند.
چنین خواستهای به خودی خود عجیب بود، ولی اینکه میبینیم به چه شکلی شرکت از کاربران همچین چیزی میخواهد، موضوع را عجیبتر هم میکند. با این حال همهی کاربران واتساپ ۱ ماه فرصت دارند یا شرایط ذکر شده در بالا را بپذیرند، یا به دنبال استفاده از پیامرسانی دیگر باشند.
این مسئله طی روزهای اخیر باعث شده تا هجوم کاربران به پیامرسانهای دیگر ازجمله تلگرام و سیگنال افزایش پیدا کند. این مسئله برای پیامرسانی مثل سیگنال آن قدر غیرمنتظره بود که باعث شد سرورهای آن برای مدتی دچار مشکل شوند و مثلا پیامکهای فعالسازی آن ارسال نشوند.
مهاجرت دستهجمعی
فیلترینگ تلگرام طی چند سال اخیر باعث شد تا بسیاری از مردم واتساپ را بهعنوان پیامرسان اصلی انتخاب کنند. به همینخاطر بسیاری از فعالیتهای خانوادگی و کاری ایرانیها اکنون روی این پیامرسان صورت میگیرد. حضور جمعی ایرانیها روی واتساپ و تلاش ممتد برای مسدودسازی فیلترشکنها بعید است باعث شود حتی با قوانین جدید ایرانیها این پیامرسان را که مشکلات فراوانی هم دارد فعلا رها کنند.
تلگرام از لحاظ امکانات، سرعت و حتی رمزگذاری اطلاعات بسیار بهتر از واتساپ بوده، اما با حکم قضایی بیشتر از دو سال است دسترسی کاربران ایرانی به آن بسته شده است. در همین زمینه «مایک بوچر» سردبیر تککرانچ در توییتی نوشت: اگر نگران حریم خصوصی خود هستید دو پیامرسان سیگنال و تلگرام اکنون گزینههای بهتری هستند. وی مقایسه دادههای واتساپ را در مقایسه با آنچه سیگنال و تلگرام جمع میکند به اشتراک گذاشت.
ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا که اخیرا نیز بالاتر از جف بزوس مالک سایت آمازون بهعنوان ثروتمندترین فرد دنیا معرفی شده است ازجمله کسانی بود که به کاربران توصیه کرد بهدلیل سیاستهای حریم شخصی جدید واتساپ به سمت استفاده از برنامه سیگنال روی بیاورند. با این حال واتساپ هنوز هم از رمزنگاری مبدأ به مقصد برای تمامی پیغامهای خود ازجمله پیام متنی، صوت و ویدئو استفاده میکند و همچنان امکان مشاهده یا استفاده از پیغامها و تماسهای کاربران برای فرد سوم وجود ندارد.
نظر کاربران
واتس اپ واسه فیسبوکه
اینستاگرام واسه فیسبوکه
بعد فیسبوک فیلتره !!! واتس اپ و اینستاگرام بازه !!!
همه جای دنیا هم دیگه میدونن فیسبوک اطلاعات رو میدزده
همه جای دنیا میدونن تلگرام امن ترین مسنجره
همه جای دنیا میدونن اینستاگرام بدترین و یوتوب بهترین شبکه مجازیه
ولی یوتیوب فیلتره !!!
ایران پاره تنم !!!
پاسخ ها
سلام علیکم روز به خیر.. حالا دسترسی داشته باشه.. حسابم که خدا را شکر میلیاردی نیست.. میلیونیه که از وسط برج خالی میشه و چند تا عکس خصوصی دارم که اون رو هم یا می تونم پاک کنم یا رمز گذاری.. اینا رو ول کن عزیزم دو ماه دیگه عیده تخم مرغ شانهای 50هزار تومان.. متشکرم.. مرسی
اون عزیزانی که به درستی از پیام رسان ایرانی استفاده نمیکردن چون نگران امنیتش بودن آیا الان نگران امنیتشون در واتس اپ نیستند؟ و این پیام رسان رو حذف میکنند؟
حداقل با صداقت گفته نه عین خیلی از پیام رسانهای ایرانی که دزدکی .....
می ریم از یکی دیگه استفاده می کنیم
پاسخ ها
برو سروش استفاده کن
هیچ گربه ای برای رضای خدا موش نمیگیره
ای بابا چقدر بزرگش میکنید کاری نداره که من که دسترسی ها کم کردم که ببینم بعداً چی میشه و البته ایران هم که پرداختی از طریق واتساپ نیست یعنی pay فیلتره و نهایت میخواد اطلاعات چیم لو بره منه معمولی، اینا نگران رده های بالای خودشون هستند.
ماکه ندیدیم تا ببینیم
معلوم شد اینا هم برخلاف ادعاشون آزادی اطلاعات ندارند. همون سروش خودمون و سایر پیامرسانهای ایرانی بهترینه، بهشرطی که حمایت شوند.
پاسخ ها
عمویی؛ تو برو سروش نصب کن کاری به ما مردم نداشته باش .ما حاضریم با واتساپ و فیسبوک اطلاعات خصوصیمون دزدیده بشه اما با سروش خوابیدنو بیدار شدنو دسشویی رفتنمون کنترل نشه
پیام رسان آشغال
روز به روز آشغال تر میشه
پاسخ ها
نزن این حرف رو
همین واتس آپ به خیلی از خونواده ها کمک میکنه با کمترین هزینه با عزیزانشون در ارتباط باشن
ما که چیزی نداریم
یه شماره تلفن و چهارتا چت
پاسخ ها
نه من دوست ندارم اسای من وعشقمو نامحرم بخونه
دقیقا مشخص نیست چرا این همه اطلاعات باید با فیسبوک به اشتراک گذاشته شود، اما خود شرکت مدعی است آنها را برای اهداف تحقیقاتی نیاز دارد.
خود شرکت چنین ادعایی کرده
مردم عادی مشکل ندارن
اقا اقازاده مسئولین قاطی کردند ترسیدن
متاسفانه ما ایرانی ها اگه اطلاعات شخصی مون توسط نیروهای اطلاعاتی خودی رسد بشه خون به پا میکنیم ولی اگه گوگل و فیسبوک و توییتر و مایکروسافت بدونند اشکال نداره
متاسفم برای همه مون که اینقدر نسبت به خودمون بد بین شدیم
پاسخ ها
برو دنبال دلیلش بگرد که چرا ما مردم اینجوری شدیم. تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها .
واتساپ دستش درد نکنه برای ما که فرزندان خارج از ایران داریم ارتباط مطمئنی فراهم کرده. و باز دستش درد نکنه که شرایط جدیدش رو اطلاع داده.
معلوم نیست که برخی از نرم افزارهای داخلی اینکارو انجام بدهند.همیشه قدردان کارهای خوب دیگران باشیم.
ما که فیسبوک نداریم خدا به داد کسایی که دارن برسه
پاسخ ها
واتساپم نداری ؟
ببین اینا کاری کردن که مردم حاضرن همه دنیا اطلاعاتمونو داشته باشن بجز اینا
واتساپ به درد نخور ترین شبکه اجتماعیه
واقعاً نمیدونم چرا توی دنیا انقدر کاربر داره
درحالی که تلگرام از هر نظر بهتره
الانم واتساپ میخواد اطلاعات شخصی کاربرا مثل شماره تلفن کاربر، شماره های ذخیره شده در دستگاه، اسم پروفایل، تصاویر پروفایل و... رو به فیسبوک میده که اونم به شرکتای دیگه میفروشه یا خودش برای تبلیغات محصولات ازشون استفاده میکنه