۸۴۱۴۷
۵۰۰۵
۵۰۰۵
پ

بسکتبال ایران یتیم است!

ملی پوش تیم بسکتبال ماهان با اشاره به بی‌توجهی‌ها به بسکتبال تاکید کرد که تیم ملی برای حضور موفق در جام جهانی و بازی‌های آسیایی به توجه نیاز دارد.

ایسنا: جواد داوری سومین فصل حضورش با ماهان اصفهان را سپری می‌کند اما تیمش در این فصل شرایط دو سال گذشته را ندارد و با محدودیت‌های زیادی مواجه است. با این حال او می‌گوید با توجه به ترکیب جوانی که ماهان دارد نتایج قابل قبول است.

کاپیتان تیم ماهان ابراز امیدواری کرد تا کیفیت لیگ در نیم‌فصل دوم بیشتر شود. او هم چنین تاکید کرد تیم ملی برای حضور موفق در جام جهانی و بازی‌های آسیایی به توجه و حمایت نیاز دارد.

* وضعیت این فصل از لیگ برتر بسکتبال را چطور ارزیابی می‌کنید؟

میانگین سن این فصل از لیگ برتر بسکتبال پایین آمده که این نوید خوبی برای بسکتبال ایران است. با توجه به این‌که بحران‌های اقتصادی بر بسکتبال تاثیر زیادی گذاشته معتقدم رشد این جوانان در آینده به بسکتبال کمک بزرگی خواهد کرد. به هر حال در این فصل اکثر تیم‌ها زمان زیادی به مهره‌های جوان خود می‌دهند که این اتفاق خوبی در لیگ ایران است. به نظر من این نقطه‌ی مثبت لیگ اهمیت زیادی دارد و واقعا یک گام رو به جلو برای ما محسوب می‌شود.

* این موضوع کیفیت لیگ را پایین نیاورده است؟

خب طبیعی است. مطمئنا کیفیت لیگ پایین می‌آید. مشکلات اقتصادی، نبودن بازیکنان خارجی خوب و دیر شروع شدن برنامه تیم‌ها در کنار همین جوان شدن باعث اُفت کیفیت لیگ شده است. با این حال جوان بودن ترکیب تیم ها برای بسکتبال خوب است. مطمئنا دو سه سال دیگر بسکتبال تکان می‌خورد و این جوانان با تجربه‌ای که کسب کرده‌اند می‌توانند به بسکتبال و لیگ برتر کمک کنند. مطمئنا از این پس روند کیفی لیگ رو به رشد خواهد بود.

* وضعیت ماهان چطور است؟

خب مشکلات اقتصادی عرصه را برای باشگاه‌های خصوصی تنگ کرده است. هم‌اکنون تیم‌هایی که با قدرت کار می‌کنند اکثراً دولتی هستند و بخش خصوصی شرایط سخت‌تری دارد. درباره عملکرد تیم نیز جز بازی با دانشگاه که بسیار تلخ بود در دیگر دیدارها خوب جنگیدیم و عملکردمان خوب و قابل قبول بود. هم‌اکنون در ترکیب ما جز من و چند بازیکن دیگر اکثر ترکیب تیم را بازیکنان جوان تشکیل می‌دهند که سابقه زیادی در لیگ ندارند. با این‌که در ابتدای فصل ناراحت و ناامید بودم اما در ادامه رشد خوبی در تیم دیدم. کادر فنی هم تلاش می‌کند و وضعیت بازیکنان خیلی بهتر از ابتدای فصل شده است. جوان‌ها خوب کار کرده‌اند و با کسب تجربه بیشتری می‌توانند بهتر از این باشند.

* نقطه ضعف جوانان ایران در چیست؟

باید تاکتیک‌پذیری‌شان را بالا ببرند. باید در دفاع و حمله تاکتیکی‌تر باشند. شاید در بسیاری از بازی‌های نیم‌فصل از همین موضوع ضربه خوردیم. مطمئنا اگر جوانان به‌خصوص بازیکنان ما این نقطه ضعف خود را از بین ببرند خیلی بهتر می‌توانیم در لیگ بازی کنیم. از طرف دیگر کیفیت بازی‌ها نیز بالاتر می‌رود. به طور مثال ما در بازی برابر دانشگاه آزاد برد را دو دستی تقدیم حریف کردیم. واقعا بد بودیم و هیچ کاری نکردیم.

* در میان تیم‌ها و بازیکنان جوان این فصل کدام یک بیشتر به چشمت خورده است؟

تیم افرا که ترکیب جوان دارد خیلی خوب است. بازیکنان استقلال هم خوب هستند و عملکردشان واقعاً فنی و بسکتبالی است. اکثر تیم‌ها در این فصل جوان‌گرایی خوبی داشته‌اند. در بین بازیکنان نیز ایمان پاریاب رشد زیادی داشته و خوب کار کرده است. در تیم ماهان نیز چند بازیکن جوان داریم که واقعا رشد کرده‌اند. عماد سلمانی، محمد امجد و مهدی شیرچنگ نمایش خوبی در این فصل داشتند. به نظر من حضور آنها در بازی‌های مختلف باعث رشدشان شده و با توجه به طولانی بودن این فصل آنها می‌توانند بیشتر از همیشه خودشان را تقویت کنند.

* به تیم ملی برسیم. سال آینده دو رویداد مهم پیش روی بسکتبال است. نیازهای بسکتبال را چطور می‌بینی؟

نیازها که مشخص است اما توجه نمی‌شود. در حال حاضر بسکتبال یتیم است و کسی متوجه نیست چه نیازهایی وجود دارد. آقای مشحون هم هرچه صحبت کرده نتیجه نگرفته است. نمی‌دانم واقعا دلیل این عدم توجه چیست. مساله اقتصادی در ورزش وجود دارد اما این مشکلات مانع تقدیر از فوتبال و والیبال نشد اما کسی بسکتبال را ندید. به نظر من اگر نگاه به بسکتبال به همین شکل بماند واقعا برای جام جهانی به مشکل می‌خوریم. همان‌طور که فوتبال برای جام جهانی به تدارکات خوب نیاز دارد بسکتبال هم باید با برنامه‌های مناسب خود را برای جام جهانی آماده کند. از طرف دیگر بسکتبال همانند والیبال نیست که دو تیم برخورد فیزیکی نداشته باشند. در بسکتبال بازی رو در رو است و اگر آماده نباشی شکست سنگینی را تجربه خواهی کرد. به نظر من تیم ملی به برنامه‌ای همانند قبل المپیک پکن نیاز دارد تا با اردو و بازی‌های تدارکاتی قوی خودش را آماده کند. به هر حال ۱۴ بهمن همه چیز روشن می‌شود و باید از همان زمان برنامه‌ریزی‌ها آغاز شود. متاسفانه از سال ۲۰۰۷ که قهرمان آسیا شدیم هیچ اتفاقی برای بسکتبال نیفتاده اما امسال هم جام جهانی داریم و هم بازی‌های آسیایی که تیم ملی نیاز به توجه و حمایت ویژه دارد. بسکتبال با تمام این بی‌توجهی‌ها افتخار کسب کرد اما برای سال آینده واقعا به حمایت نیاز دارد.

* لیگ برتر چه تاثیری در رشد تیم ملی خواهد داشت؟

امیدوارم در پلی‌آف کیفیت بازی‌ها بالاتر برود و با آمدن حامد حدادی تیم‌ها قدرتمندتر شوند. مطمئنا کیفت بالای لیگ برای ملی‌پوشان موثر است و بازیکنان می‌توانند با آمادگی بیشتری وارد عرصه شوند.

* پیش از قهرمانی آسیا گفته بودید احتمال دارد از دنیای ملی خداحافظی کنید. هنوز این تصمیم را دارید؟

هنوز تصمیم قطعی نگرفته‌ام. فکر کنم جلسه‌ای با فدراسیون و سرمربی خواهم داشت و تصمیم می‌گیرم. در هر حال اگر برای تیم ملی مفید باشم در خدمت هستم.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج