۸۰۰۱۷
۵۰۰۲
۵۰۰۲
پ

قطبی، مربی‌ای که از بحران فرصت ساخت

سرمربی ایرانی تیم فوتبال شیمیزو در شرایطی در این تیم یک سال دیگر حضور خواهد داشت که در میانه‌های این فصل زمزمه‌های اخراج او از این تیم ژاپنی به گوش می‌رسید.

فارس: افشین قطبی سرمربی ایرانی تیم فوتبال شیمیزو اس پالس ژاپن یک فصل دیگر در این تیم خواهد ماند.

سرمربی سابق تیم ملی ایران و پرسپولیس که سابقه مربیگری در تیم ملی کره‌جنوبی در کنار بزرگانی نظیر گاس هیدینگ، دیک ادوکات و پیم وربیک را در کارنامه خود دارد در سال ۲۰۱۱ با عقد قراردادی سه ساله به این تیم ‍ژاپنی ملحق شد.



حضور قطبی در جی‌لیگ (لیگ ژاپن) که برای اولین بار در تاریخ مربیگری ایران رخ داد، بحث‌های مختلفی را در رابطه با اینکه آیا امپراتور (لقبی که هواداران پرسپولیس به قطبی داده بودند) می‌تواند عملکرد موفقی در این لیگ حرفه‌ای داشته باشد را بر زبان‌ها انداخت.

گروهی مدعی بودند که قطبی نمی‌تواند در لیگ حرفه‌ای ژاپن دوام آورد و گروهی معتقد بودند که سرمربی ایرانی خواهد توانست تفکرات تاکتیکی خود را در این تیم نه‌چندان مطرح ژاپنی پیاده کند.

قطبی در اولین فصل حضورش در جی‌لیگ، شیمیزو را که در سال ۲۰۱۰ عنوان ششمی جی‌لیگ را به دست آورده بود به مکان دهم تنزل داد، اما مسئولان تیم ژاپنی به دلیل قرارداد سه‌ساله‌ای که با این مربی ایرانی بسته بودند ترجیح دادند رای به ادامه حضور او در جی‌لیگ دهند.

دومین فصل حضور قطبی فراز و نشیب زیادی را برای این تیم به همراه داشت. شاید بتوان به نوعی نقطه عطف عملکرد مربی ایرانی را در این فصل دانست. اگر چه شیمیزو عنوان متوسط نهمی را در جی‌لیگ به دست آورد؛ اما این تیم در جام حذفی ژاپن (نابیسکو کاپ) موفق شد مدعیان قدرتمندی را از پیش‌رو بردارد و تا آستانه قهرمانی و کسب جواز لیگ قهرمانان آسیا پیش برود اما در فینال مغلوب کاشیما آنتلرز تیم قدرتمند و متمول جی‌لیگ شد تا عنوان نایب‌قهرمانی بهترین نتیجه شیمیزو در دومین فصل حضور افشین قطبی در لیگ ژاپن باشد.



سومین سال حضور قطبی که در حال حاضر هم ادامه دارد در ابتدا چندان وفق مراد سرمربی ایرانی نبود.

شیمیزو که از نظر میانگین سنی بازیکنانش در جی‌لیگ یک و جی‌لیگ دو، عنوان جوانترین تیم را یدک می‌کشید و در میان سایر قدرت‌های جی‌لیگ از نظر پرداخت دستمزد شانزدهمین تیم لیگ هیجده تیمی ژاپن است، فصل را با شکست‌های متوالی به رهبری قطبی آغاز کرد.

باخت‌های متعدد شیمیزو باعث شد که حتی طرفداران این تیم نسبت به مربی ایرانی موضع بگیرند و خواهان اخراج او از تیم شوند اما حمایت مدیران شیمیزو در کنار کوشش و تلاش بازیکنان این تیم باعث شد تیم قطبی تا حدودی از بحران خارج شود و به نوعی به پیکارهای جی‌لیگ باز گردد.

کسب ۱۵ پیروزی، ۵ باخت و ۱۳ شکست باعث شد امتیازات شیمیزو به عدد ۵۰ برسد که در سه سال حضور قطبی در این تیم بی‌سابقه بود و عملاً سرمربی ایرانی توانست بیشترین امتیاز را از زمان حضورش در جی‌لیگ، آن هم در شرایطی که یک هفته به پایان این مسابقات باقی مانده است به ثبت برساند.



شیمیزو در فصل ۲۰۱۱، ۴۵ امتیاز و در فصل ۲۰۱۲، ۴۹ امتیاز به دست آورده بود.

در نهایت عملکرد قطبی در این فصل که در حال حاضر رتبه نهم جی‌لیگ را در اختیار دارد و امکان صعود در هفته پایانی هم برای این تیم وجود دارد با اتکا به حضور بازیکنان جوان، در نهایت مدیران شیمیزو را بر آن داشت تا با مربی ایرانی یک سال دیگر به توافق برسند و فصل ۲۰۱۴ هم قطبی با بازیکنان جوانی که حالا به مرز پختگی رسیده‌اند می‌تواند به نوعی پاسخ اعتماد مدیران باشگاه را بدهد.

باید دید سرمربی ایرانی که توانست در آخرین فصل حضورش (پیش از تمدید قرارداد) از بحران و اخراج شدن، فرصت بسازد می‌تواند موفقیت بالاتری را برای تیمش به ارمغان آورد؟
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج