۷۳۱۷۴
۵۰۰۲
۵۰۰۲
پ

دادگان: هنوز در ورزش انقلاب نشده است

اولین برنامه تلویزیونی نیمه سوم با حضور محمدرضا یزدانی‌خرم و محمد دادگان روئسای پیشین فدراسیون‌های کشتی و فوتبال به بررسی چالش‌های پیش‌رو در دوره جدید وزارت ورزش و جوانان پرداخت.

ایسنا: اولین برنامه تلویزیونی نیمه سوم با حضور محمدرضا یزدانی‌خرم و محمد دادگان روئسای پیشین فدراسیون‌های کشتی و فوتبال به بررسی چالش‌های پیش‌رو در دوره جدید وزارت ورزش و جوانان پرداخت.

در این برنامه که شامگاه یکشنبه ۲۸ مهر ماه پخش شد، محمدرضا یزدانی‌خرم رییس اسبق فدراسیون‌های والیبال و کشتی، با تاکید بر این که وزیر ورزش و جوانان آینده باید از برخی اصول مطلع و آگاه باشد، خاطر نشان کرد: وزیر ورزش و جوانان نیاز به برنامه‌ریزی، بودجه ، اجرا و نظارت در کارهای خود دارد و باید راجع به همکارانی که انتخاب می‌کند مطالعه جامعی داشته باشد.

او ادامه داد: متاسفانه در سال‌های اخیر هر وزیری که به کابینه آمد تیمی را به همراه خود آورد. در طول این سال‌ها دیدیم که چندین رییس سازمان تربیت بدنی عوض شد و این آگاه نبودن نسبت به مسائل سبب ایجاد از هم گسستگی در این مجموعه شد. در سال‌های اخیر از افراد تحصیلکرده در ورزش کمتر بهره برده شد. مطمئنا اگر کسی توانایی لازم را دارد، باید از او استفاده شود که مانند گذشته برخی بیایند و فقط عکس و یادگاری خود را بگیرند و بروند.

رییس سابق فدراسیون والیبال تصریح کرد: مقام معظم رهبری، چندین سال پیش فرموده بودند که تعداد فدراسیون‌ها باید بر اساس اهداف بودجه تنظیم شود. واقعا لازم نیست ما این تعداد فدراسیون در کشور داشته باشیم. کشورهای اروپایی به این میزانی که ما فدراسیون داریم، ندارند و پول خود را در کارهای دیگر خرج می‌کنند.

یزدانی‌خرم با بیان این که در طول سال چندین هزار دانشجو در رشته‌های تربیت بدنی فارغ‌ التحصیل می‌شوند، اظهار کرد: چرا از این فارغ‌ التحصیلان بهره لازم برده نمی‌شود؟ اگر روی آنها سرمایه‌گذاری شود، مطمئن باشید که جواب خواهیم گرفت.

در ادامه برنامه نیز دکتر محمد دادگان با تاکید بر این که با نظرات یزدانی‌خرم موافق است،‌ خاطر نشان کرد: البته این را هم باید گفت که هر تحصیلکرده‌ای لزوماً نمی‌تواند مدیر خوبی باشد. بسیاری از افراد هستند که می‌توانند به ورزش کشور کمک کنند، ولی این که صرفا افراد باید تحصیلکرده ورزشی باشند، شاید چندان درست نباشد. اولین امر مهم در ورزش نظم و انضباط است و اگر در کنار این نظم و انضباط منابع مالی موجود نباشد، قطعا مجموعه به مشکل بر خواهد خورد. امر مهم دیگر در ورزش اخلاق است، اخلاق در ورزش به معنی رعایت کردن عدالت است.

رییس سابق فدراسیون فوتبال ادامه داد: منابع مالی در کنار حضور افراد شایسته می‌تواند به موفقیت بینجامد، ‌اما در سال‌های اخیر دیدیم که ملاک انتخاب افراد این شعر بود که "تا یار که را خواهد و میلش به که باشد" البته ناگفته نماند که پیش از انقلاب هم شرایط به این شکل بود و باید در اینجا گفت که در تنها جایی که در آن انقلاب نشده ورزش است.

دادگان با اشاره به حضور افراد غیر مرتبط در ورزش کشور، اظهار کرد: در چند سال اخیر شاهد این مساله بودیم که کسی فرد دیگری را دوست دارد و او را سر کار می‌آورد بدون اینکه آن شخص چندان ارتباطی به ورزش داشته باشد. حداقل این که اگر یک فرد ورزشی در مجموعه قرار بگیرد وضعیت از این که بدتر نمی‌شود.

او خاطر نشان کرد: می بینیم که باشگاه‌های ما می آیند تیم‌ها را با ۲۰ - ۳۰ میلیارد تومان هزینه دریافت می‌کنند و بر آن مدیریت می‌کنند و فقط می‌گویند که دولت هزینه کند و من خرج کنم. بیاییم فرصت را به افراد شایسته و تحصیلکرده بدهیم. مطمئن باشید که این افراد وضعیت را از این شکلی که هست بدتر نمی‌کنند.

دادگان افزود: یکی از دلایلی که سبب ایجاد فساد مجموعه‌ها می‌شود، سکوت انسان‌های خوب است. اگر انسان‌های خوب را وادار به سکوت کردید، جامعه به فساد و تباهی کشیده خواهد شد. باید از افراد انتقاد کرد. تنها خط قرمز ما هم باید رهبری باشد.

رییس سابق فدراسیون فوتبال با بیان این که خود من تحریم صدا و سیما بودم، گفت: شما بروید و انعکاس حرف‌های من را در جامعه ببینید، من وابسته به هیچ دار و دسته ای نیستم. در سال‌های اخیر فضا برای کار کردن مهیا نبود و فقط می‌خواستند که افراد نوکر باشند. حرف من این است که افراد شایسته را در جایگاه‌های ورزشی قرار دهید و اگر موفق نبودند ظرف سه ماه آنها را بردارید. باید بپذیریم که این میزها ماندگار نیستند و نباید نوع محاوره ما با دیگران سفت و سخت باشد.

در ادامه نیز یزدانی‌خرم با بیان این که مظلوم‌ترین قشر جامعه ما مدیران هستند، گفت: فشارهایی که می‌آورند سبب برداشته شدن مدیران می‌شود. وقتی یک رییس فدراسیون چندین سال به صورت موفق کار می‌کند و یک رشته ورزشی را رشد می‌دهد، ‌اما ناگهانی او را برمی‌دارند. این چه معنایی دارد؟ ما از وزیر ورزش و جوانان، مدیریت قاطع می‌خواهیم. ما می‌خواهیم افراد شایسته در سمت وزارت قرار گیرند و افرادی باشند که اولا با رییس‌جمهور هماهنگ باشند و بعد بتوانند بودجه‌ی لازم را دریافت کنند.

رییس سابق فدراسیون کشتی با تاکید بر این‌که تعداد فدراسیون‌های ورزشی باید کاهش یابد، تاکید کرد: به تعدادی از فدراسیون‌ها باید بودجه تخصیص یابد و بقیه باید بروند تحت نظر بخش خصوصی قرار گیرند. هیچ وزیری نمی‌تواند این تعداد فدراسیون را اداره کند. در کشورهایی مانند آمریکا فدراسیون‌ها فقط با اسپانسرها اداره می‌شوند. فدراسیون‌های ورزشی نباید سر سفره‌ی دولت باشند بلکه باید مستقل کار کنند.

در ادامه‌ی این برنامه نظرات تعدادی از فعالان در ورزش درباره‌ی موضوع برنامه در قالب گزارشی پخش شد.

در ادامه برنامه همچنین یزدانی‌خرم درباره‌ی دوران مدیریت خود در سایر بخش‌ها اظهار کرد: من در تمام دوران مدیریتم چه در دخانیات، چه در پارس خودرو و چه در بنیاد مستضعفان تلاش کردم تا ورزش را گسترش دهم و بیشترین بودجه را به ورزش اختصاص دادم. زمانی که من در دخانیات حضور داشتم هشت تیم والیبال در لیگ شرکت داده بودم.

رییس سابق فدراسیون والیبال ادامه داد: در ۱۷ سالی که در والیبال حضور داشتم برای من عقده شده بود که می‌گفتند ایرانی‌ها در ورزش‌های گروهی موفق نیستند. ما آمدیم بودجه‌ی لازم به همراه افراد مجرب را وارد والیبال کردیم و با استعدادیابی‌هایی که داشتیم توانستیم شرایط ایرانیان در رشته‌ی والیبال را ارتقا دهیم و در حال حاضر می‌بینیم که والیبال در چه جایگاهی ایستاده است. در آن زمان ما از روسیه مربی آوردیم و از افراد کارکشته کمک گرفتیم که نتیجه‌ی آن را هم دیدید اما ناگهان و در اوج کار مرا برداشتند و گفتند که باید بروی به فدراسیون کشتی. در حقیقت من را به زور وارد کشتی کردند.

هم‌چنین در این برنامه صحبت‌هایی در مورد خصوصی‌سازی باشگاه‌ها گفته شد که دکتر محمد دادگان با تاکید بر امر خصوصی‌سازی در باشگاه‌ها خاطرنشان کرد: کسانی که به صورت مستقل و با هزینه‌ی شخصی باشگاه‌داری می‌کنند می‌توانند با هزینه‌های خود هر کاری را انجام دهند. اما باشگاه‌های دیگر که از پول مردم و دولت هزینه می‌کنند نباید در اختیار افراد غیرورزشی باشد.

یزدانی‌خرم نیز با تایید حرف‌های دادگان افزود: در حال حاضر تیم‌های استقلال و پرسپولیس امکانات وسیعی دارند که باید به آنها تحویل داده شود. اگر این امکانات به این تیم‌ها بازگردانده شود آن‌گاه آنها می‌توانند وارد بورس شوند و مسیر خصوصی‌سازی را طی کنند. حتی دیگر پس از آن این تیم‌ها نیاز نخواهند داشت که کسی به آنها کمک کند.

دادگان نیز تصریح کرد: در حال حاضر تیم‌ها استقلال و پرسپولیس مانند گذشته طرفدار ندارند. زمانی تهران حدود یک میلیون نفر جمعیت داشت و ۱۰۰ هزار نفر می‌آمدند استادیوم اما در حال حاضر در تهرانی که حدود ۱۴ میلیون جمعیت دارد ۱۰ هزار نفر هم برای بازی‌های استقلال و پرسپولیس نمی‌آیند. این مطلب درد است. حتی در بازی تیم ملی مقابل که آنقدر برای حضور تماشاگران تاکید کردند شاهد حضور اندک هواداران در استادیوم بودیم.

رییس سابق فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: اگر من و همکارانم این ساختمان‌ها را برای استقلال و پرسپولیس مهیا نمی‌کردیم در حال حاضر این باشگاه‌ها کجا می‌خواستند جلسه بگذارند؟ چرا زمانی که وسایل باشگاه پرسپولیس را از ساختمانش بیرون ریختند کسی فکری نکرد و چیزی نگفت؟ بخشی از فوتبال ما زیبا بازی نکردن است. چه کسی الان از فوتبال ما لذت می‌برد؟

او افزود: در فوتبالی که سالیانه ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه می‌شود شاهد بازخورد صفر هستیم. ما در این دوره به جام جهانی رفتیم ولی در این دوره شاهد آن عظمت دوره پیش جام جهانی نبودیم. حتی درباره المپیک نیز گفتیم ما در دوره‌ی پیشین نتایج درخشانی را گرفته‌ایم. در صورتی که از ۱۲ مدال ما در المپیک ۲۰۱۲ ، ۹ مدال آن مربوط به رشته‌های کشتی و وزنه‌برداری بود. خوب ما ۶۰ سال پیش هم در کشتی و وزنه‌برداری مدال گرفتیم.

یزدانی‌خرم نیز با اشاره به زمان حضورش در فدراسیون کشتی خاطرنشان کرد: ما در آن زمان ۳/۵ سال بر روی کشتی کار کردیم و انتظار گرفتن شش مدال طلا را داشتیم اما درست سه ماه پیش از المپیک من را برکنار کردند و سه طلای المپیک که حق مردم بود را با تغییراتی که انجام دادند از دست دادیم. در مورد کشتی فرنگی نیز این محمد بنا بود که با تمام سختی‌ها ماند و پس از دریافت سه مدال طلا از کشتی فرنگی کنار رفت؛ چون می‌گفت کسی باید بالای سرمان باشد که امکانات مورد نظر من را مهیا کند. رسول خادم هم در آن زمان فرصت کافی را نداشت و به همین دلیل نتوانست در المپیک آن نتایج مورد انتظار را کسب کند.

در ادامه‌ی برنامه نیمه سوم، هادی حسینی نماینده‌ی مجلس و سخنگوی فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتخاب وزیر ورزش و جوانان در هفته‌ی آینده اظهار کرد: باید فردی را انتخاب کنیم که دوباره هشت سال دیگر نگوییم که چرا این فرد را انتخاب کردیم. مهم‌ترین بحث در وزارت آینده استراتژی است. ما در تمام دوران‌ها چه در زمانی که سازمان تربیت بدنی وجود داشت و چه در حال حاضر که وزارت ورزش و جوانان تشکیل شده هیچ استراتژی خاصی را دنبال نکرده‌ایم. فقط آقای مهرعلیزاده طرح جامع ورزش را در این‌باره دنبال کرده بودند.

او ادامه داد: نظر من این است که ۵۰ فدراسیون ورزشی داشته باشیم ولی برای مثال برویم ببینیم در چند استان می‌خواهیم کشتی داشته باشیم و نبریم پول کشتی را در ۳۰ استان کشور هزینه کنیم. باید امکانات را جایی ببریم که به آن نیاز دارند. این‌که به وزارت به فدراسیون‌ها پول دهد خوب نیست. حتی این پول دولتی است که برخی جاها را فاسد می‌کند. ما باید ببینیم که از ورزش چه می‌خواهیم. وزارت باید بر فدراسیون نظارت داشته باشد، نه این‌که در کار آنها دخالت کند.

حسینی اظهار کرد: متاسفانه شاهد این بوده‌ایم که فدراسوین‌ها نیاز به پول وزارت دارند و به همین خاطر دنباله‌رو وزارت بوده‌اند و عملکرد مستقل خود را از دست داده‌اند.

او خاطرنشان کرد: باید ببینیم که در حال حاضر از ورزش چه می‌خواهیم. آیا اوقات فراغت از ورزش می‌خواهیم یا مدال؟ از ورزش انتظار داریم که همدلی و اخلاق را به وجود بیاورد یا مسائل دیگر را؟

در ادامه یزدانی‌خرم نیز با تایید حرف‌های هادی حسینی گفت: ایشان زحمات زیادی را برای کشتی کشیده‌اند و خیلی از قهرمانان محصول زحمات ایشان هستند. متاسفانه در اوج زحمت ایشان و در یک جلسه به خاطر یک انتقاد کوچک ایشان را از مدیرکلی تربیت بدنی مازندران برکنار کردند. اما انتقادی را نیز نسبت به آقای حسینی دارم. ما دو دفعه وزیر را برای استیضاح به مجلس فرستادیم اما مجلس او را استیضاح نکرد.

حسینی نیز در پاسخ به یزدانی‌خرم اظهار کرد: در شرایطی بحث استیضاح آقای عباسی مطرح شد که کاروان المپیک ما در حال راهی شدن به مسابقات بود و ما نمی‌خواستیم کاروان المپیک ما در آن مقطع دچار چالش شود. مجلس قوه‌ی عاقله‌ی کشور است و نباید اشتباه را با اشتباه پاسخ می‌دادیم.

یزدانی‌خرم هم در پایان صحبت‌های خود با اشاره به کشور روسیه که به قهرمانان طلایی خود در المپیک یک میلیون دلار جایزه می‌داد، اظهار کرد: من می‌گفتم که باید به کسانی که در المپیک مدال طلا کسب می‌کنند یک میلیارد تومان بدهیم تا بتوانند برای خود خانه، ماشین و کار مناسب تهیه کنند. اگر انگیزه‌ی مادی نباشد نمی‌توانیم نتیجه‌ی لازم را کسب کنیم و اگر از ورزشکاران خود که تلاش می‌کنند و مدال می‌آورند حمایت نکنیم باید در قیامت پاسخگو باشیم. کمک کنیم تا اهالی ورزش خودشان ورزش را اداره کنند.

دادگان نیز در جمع‌بندی صحبت‌های خود گفت: در هشت سال گذشته مدیریت ورزش سبب شده تا ناهنجاری‌ها به اوج خود برسد. ما امروز یک بی‌نظمی مالی در ورزش داریم. در این میان شاهد ۳۲۰۰ پروژه ناتمام هستیم که اتمام آنها در مدت کوتاهی نشدنی است. متاسفانه در سال‌های اخیر برخی پول‌های کلانی را برای بقای خود در ورزش خرج کرده‌اند و در این میان یک قهرمان ملی مانند محمد بنا را کنار گذاشته‌اند. سوال من این است که چرا این مدیران سیاسی کنار نمی‌روند و شخصی مثل محمد بنا را کنار می‌گذارند؟

در این برنامه هم‌چنین یک نظرسنجی درباره‌ی مهم‌ترین اقدامات وزارت ورزش و جوانان در دوره‌ی پیش رو صورت گرفت که در آن ۳۹ درصد به ساماندهی مدیریت فدراسیون‌ها، ۳۲ درصد به خصوصی‌سازی باشگاه‌ها، ۱۳ درصد به تکمیل و تجهیز اماکن و ورزشگاه‌ها و ۱۵ درصد به توجه ویژه به رشته‌ها و قهرمانان مدال‌آور رأی داده شد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج