کاهش سن ابتلا به یک نوع سرطان در ایران
سلمانیان رشد زیاد سرطان را یکی از نگرانیهای جدی جامعه جهانی دانست و گقت: در حال حاضر متوسط رشد سرطان به ویژه سرطان سینه در کشور و کشورهای منطقه رو به افزایش و سن ابتلا به این بیماری نیز به شدت رو به کاهش است.
این مرکز در حال حاضر سه مقر در سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا در کشورهای ایتالیا،هند و آفریقای جنوبی دارد.
طبق اساسنامه این مرکز حمایت مالی برای اجرای پروژههای تحقیقاتی عضو، ارائه بودجه برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی کوتاه مدت و اعطای بورسهای دورههای دکتری و فوق دکتری کوتاه مدت از جمله وظایف IEGEB است.
ایران نیز به عنوان یکی از اعضای اصلی این مرکز از سال ۱۳۸۲ با تصویب مجلس شورای اسلامی به عضویب IEGEB درآمد.
به گفته معاون پژوهشی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، این پژوهشگاه با عضویت ایران در این مرکز تاکنون توانسته برای ۶ طرح کلان تحقیقاتی به میزان ۱۲۰ هزار یورو بودجه جذب کند ضمن آنکه موفق به پذیرش یک بورسیه دوره فوق دکتری بلند مدت و ۲ بورسیه فوق دکتری کوتاه مدت (Post- doc) با تامین کلیه هزینهها، پذیرش ۹ بورسیه دوره دکتری بلند مدت (PhD) و پذیرش یک بورسیه دوره کوتاه مدت ویژه دانشجویات دکتری شده است.
تحقیقات محققان ایرانی برای یک نگرانی جهانی
دکتر علی هاتف سلمانیان- معاون پژوهشی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در گفتگو خبرنگار مهر با اشاره به عضویت ایران در حکام بیوتکنولوژی (ICGEB) سازمان ملل،افزود: این مرکز یک مرکز بیوتکنولوژی بین المللی است و کشورهای عضو بر اساس مشکلات مبتلابه جامعه بشری میتوانند ۳ پروژههای تحقیقات کاربردی را به آن ارائه دهد.
معاون پژوهشی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری اظهار داشت: از سوی این پژوهشگاه نیز پروژه تحقیقاتی ارائه شد که با تایید و حمایت ۴۲ هزار یورویی مرکز ICGEB اجرایی شده است.
وی با اشاره به جزئیات این پروژه خاطر نشان کرد: این پروژه در زمینه سرطان است که در کشور و کشورهای منطقه اجرایی خواهد شد.
سلمانیان رشد زیاد سرطان را یکی از نگرانیهای جدی جامعه جهانی دانست و یادآور شد: در حال حاضر متوسط رشد سرطان به ویژه سرطان سینه در کشور و کشورهای منطقه رو به افزایش و سن ابتلا به این بیماری نیز به شدت رو به کاهش است.
وی با تاکید بر اینکه شیوع این بیماری در کشورهای اردن و عراق مشابه ایران است، خاطر نشان کرد: با توجه به این شیوع بالا نگرانیهایی ایجاد شده است از این رو در این پروژه تحقیقاتی به دنبال دلایل بروز این بیماری در ایران و کشورهای منطقه هستیم.
سلمانیان با بیان اینکه این پروژه با کمک مالی ICGB اجرایی میشود، یادآور شد: محققان دراین مطالعه به دنبال یافتن الگوی بروز سرطان سینه هستند.
ارسال نظر