پرسپولیس به کدام غول اقتصادی میرسد؟
همزمان با اوجگیری فعالیتهای اقتصادی کلان پرسپولیس، واگذاری ۵۱ درصد سهام باشگاه در غیاب سردار رویانیان خبرساز شده است.
روزنامه هفت صبح: همزمان با اوجگیری فعالیتهای اقتصادی کلان پرسپولیس، واگذاری 51 درصد سهام باشگاه در غیاب سردار رویانیان خبرساز شده است.
راهاندازی شبکه ماهوارهای پرسپولیس، اختصاص یک فروند هواپیمای ایرباس به پرسپولیس و راهاندازی یک اپراتور ارتباطی برای پرسپولیس، همه این اخبار در یکی دو هفته گذشته منتشر شده است. همزمانی این پروژههای بزرگ اقتصادی باعث شده همه از هم بپرسند چه اتفاقی در باشگاه پرسپولیس افتاده؟ کدام منبع مالی در پشت پرده این اتفاقات است؟
ظاهرا در کانون این اتفاقات «بابک زنجانی» مالک باشگاه راهآهن قرار دارد که کلید آشنایی او با رویانیان در ماجرای انتقال علی دایی به پرسپولیس زده شد. در عین حال اخیرا زمزمههایی مطرح شده که محمد رویانیان از مدیر عاملی پرسپولیس برکنار خواهد شد و این اتفاق ماجرا را پیچیدهتر میکند، چون در تمام این قراردادهای اقتصادی شخص رویانیان نقش محوری داشت.
برکناری او، آن هم در زمانی که تا چهارشنبه در سفر روسیه به سر میبرد، این شائبه را تقویت میکند که واگذاری 51 درصدی سهام پرسپولیس به یک شرکت هلدینگ که دیروز بحث آن مطرح شد، بدون اطلاع رویانیان قرار است انجام شود..
حالا سوال اینجاست این شرکت همان «صدرا سیستم پاسارگاد» اسپانسر قبلی پرسپولیس است یا یکی از شرکتهای مرتبط با بابک زنجانی؟ که طرف حساب هر کدام از این دو باشد به نوعی انگار سردار رویانیان بازی خورده است. چون خود او مقدمات فعالیتهای اقتصادی این شرکتها در پرسپولیس را فراهم کرده اما حالا درست زمانی که قرار است سهام باشگاه واگذار شود از پروژه کنار گذاشته میشود.
دیروز خبرگزاری مهر نوشت «از هفتهها قبل مذاکراتی بین تصمیمگیرندگان برای پرسپولیس و مسئولان یک هلدینگ اقتصادی برگزار شده و توافقات ابتدایی برای واگذاری ۵۱ درصد سهام این باشگاه صورت گرفته است.» خبرگزاری مهر انتشار خبر هواپیمای اختصاصی باشگاه پرسپولیس که البته مالکیتش متعلق به این باشگاه نبود و همچنین شبکه ماهوارهای پرسپولیس را چشمههایی از کارهای اقتصادی مالکان جدید پرسپولیس ارزیابی کرده است. این خبرگزاری در ادامه توضیح داده :«این هلدینگ ارتباط نزدیکی با فوتبال دارد و براساس توافقاتی که صورت گرفته، به زودی سهام اصلی باشگاه پرسپولیس را خریداری خواهد کرد.»
از کدهایی که در این خبر داده شده و ارتباط موضوع هواپیما با قشم ایر و هلدینگ سورینت اینطور برمیآید که منظور از مالک آینده پرسپولیس بابک زنجانی است. این در حالی است که از سال پیش شرکت هلدینگ صدرا سیستم پاسارگاد هم از مدعیان به عهده گرفتن مالکیت باشگاه پرسپولیس بود. شرکتی که گفته میشود نایب رئیس هيات مدیره آن سعید شیرینی، سرپرست تیم فوتبال پرسپولیس است. به این ترتیب اگر سناریوی اول درست از آب در بیاید یعنی شرکت هلدینگ صدرا سیستم پاسارگاد رقابت را به سورینت باخته است.
برای پاسخ به این ابهامات با مسئول روابط عمومیباشگاه پرسپولیس تماس گرفتیم. او با تکذیب واگذاری پرسپولیس در روزهای آینده میگوید: «توافقات اخیر برای راهاندازی شبکه ماهوارهای و هواپیما و ... هرچند در دو سه روز اخیر رسانهای شده است اما از یک ماه پیش مذاکرات آن صورت گرفته است. اصلا مگر قرار است پرسپولیس حتی تا یک ماه آینده واگذار شود که برکناری رویانیان به آن مرتبط باشد؟»
حسین قدوسی در ادامه توضیح میدهد: «اصلا مدیرعامل باشگاه در خصوصی سازی نمیتواند تصمیم گیرنده باشد. سردار رویانیان در دو سال اخیر فقط تلاش کرده موانع خصوصی سازی را برطرف کند و ایدهآل او این بوده که سهام پرسپولیس به پیشکسوتان و هواداران برسد و بقیه شرکتهای بزرگ اقتصادی سهامدار شوند. به طور کلی مدیر عامل اصلا تصمیم گیرنده نیست که بخواهد سهام باشگاه را به دوستان خودش بدهد یا عدهای برای واگذاری به افراد دیگر بخواهند او را برکنار کنند.»
آخرین پروژه اقتصادی رویانیان
آخرین خبری که از فعالیتهای اقتصادی اخیر پرسپولیس منتشر شده است ارائه درخواست راهاندازی یک اپراتور ارتباطی و شهری الکترونیک است. دیروز رئیس سازمان تنظیم مقررات از ارائه این درخواست خبر داده و توضیحات مبهمی درباره آن ارائه داده است. برای شفافسازی این موضوع ابتدا صحبتهای رئیس سازمان مقررات را مرور میکنیم و بعد به واکاوی آن خواهیم پرداخت.رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفتوگو با ایسنا با تائید درخواست پرسپولیس گفته: «از آنجا که مجوزی که ایشان [رویانیان] خواسته بودند در بعضی زمینهها به شبکه دسترسی فیبر نوری مربوط میشد و این مجوز قبلا به اپراتور چهارم یعنی شرکت ایرانیان نت واگذار شده بود، قرار شد در صورت موافقت اپراتور چهارم بخشی از کار که مربوط به قشم میشود به ایشان واگذار شود.» محمدعلی فرقانی در ادامه گفته: «اکنون درخواست ایشان باید با شرکت ایرانیان نت مطرح شود و در صورت موافقت اپراتور چهارم این موضوع در سازمان تنظیم مقررات دنبال خواهد شد.»
معاون وزیر ارتباطات در ادامه در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر سهم ۲۰ درصدی دولت از اپراتور چهارم و اینکه آیا قرار است سهم بخش دولتی به رویانیان واگذار شود و رویانیان در این قالب با شرکت ایرانیان نت مشارکت کند، توضیح داده: «بحث مشارکت مطرح نیست بلکه بحث، بحث کارگزاری است و در صورت موافقت شرکت ایرانیان نت بخشی از امور این شرکت در قشم بر عهده ایشان قرار خواهد گرفت.»
او در توضیح بیشتر درباره نحوه همکاری رویانیان با اپراتور چهارم گفته: «قرار بر آن است که در صورت موافقت شرکت ایرانیان نت سازمان تنظیم مقررات رادیویی این بحث را بررسی کند تا بخشی از کار این اپراتور در قشم به ایشان واگذار شود. در صورت موافقت شرکت ایرانیان نت رگولاتوری مخالفتی با این موضوع ندارد. رویانیان هم درخواست دیگری برای راهاندازی یک شهر الکترونیکی در قشم مطرح کرده که پس از بررسی کلیات آن در کمیسیون تنظیم مقررات نتایج آن مشخص خواهد شد.»
شركت ايرانيان نت از كجا آمده؟
حدود چهار سال پيش زمزمههايي مطرح شد مبني بر اينكه موازي با شبكه مسي كشور شبكه فيبر نوري نيز در كشور راهاندازي شود. در سال 90 شركت ايرانيان نت به عنوان مجري اين طرح و اپراتور چهارم انتخاب شد و قرار شد اين شركت از طريق خطوط فيبر نوري ديتا و ترافيك را به در منازل منتقل كند. همانطور كه ميدانيد منظور از انتقال ديتا و ترافيك تنها اينترنت نيست و از طريق اين خطوط ميتوان هرگونه فيلم، عكس و... را بدون استفاده از اينترنت با سرعت بالا انتقال داد.
در همان زمان شايعات زيادي در مورد وابستگي اين شركت به برخي سازمانها و نهادها منتشر شد كه البته هيچگاه تاييد نشد. در خود سايت ايرانيان نت هم درباره اين شركت اينگونه توضيح داده شده: «شرکت خدمات ارتباطی و الکترونیکی ایرانیــان نت، اولین و تنها دارنده مجوز ایجاد شبکه دسترسی پهن باند کشور مبتنی بر فیبر نوری درسال ۱۳۹۰ و با هدف ایجاد شبکه دسترسی فیبر نوری در سطح کشور و همچنین ارائه خدمات ارزش افزوده تشکیل شده است. این شرکت به عنوان چهارمین اپراتور ملی مخابراتی کشور بر مبنای پروانه صادر شده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی فعالیت میكند.
شیوه انتقال اطلاعات در اپراتور چهارم (شرکت ایرانیــان نت) براساس استفاده از فیبر نوری بوده و توان انتقال انبوهی از اطلاعات به شیوهای امنتر و با شکلی کارآمدتر در مقایسه با شیوههای سنتی خواهد داشت. ايرانيــان نت، بابهرهگیری از این شبکه پهن باند قادراست ضمن ارائه انواع سرویسهای متنوع و به روز، ارتبـاطی پايـدار و مطمئن و با سرعت حداقل ۲۰ مگابیت برثانیه را برای مشترکین به ارمغان آورد. این شبکه قادر است صدا و تصویر را با کیفیتی بسیار بالا برای مشترکین خود فراهم آورد.»
آيا پرسپوليس شبكه اجتماعي تاسيس ميكند؟
واكاوي در صحبتهاي رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ما را به كدهاي خاصي هدايت ميكند. اين مقام مسئول از «درخواست مجوز راهاندازی یک اپراتور ارتباطی و شهری الکترونیک در قشم» توسط رويانيان خبر داده است. از آن جايي كه تاكنون مجوزي براي تاسيس رگولاتوري پروانه جديدي صادر نشده و فقط صحبت از شراكت پرسپوليس و ايرانيان نت در ميان است به نظر نميرسد اين باشگاه قصد داشته باشد يك اپراتور همراه و خطوط موبايل عرضه كند.
با توجه به درخواست رويانيان مبني بر راهاندازی یک شهر الکترونیکی به نظر ميرسد پاي يك شبكه اجتماعي در ميان باشد. شبكه اجتماعي مشابه فيس بوك اما ويژه طرفداران پرسپوليس. سوالي كه ممكن است در اين جا مطرح شود اين است كه آيا پرسپوليس نميتواند بدون استفاده از يك اپراتور و تنها با استفاده از يك سايت اين شبكه اجتماعي را راهاندازي كند؟ گمانهزنيها حاكي از آن است كه باشگاه پرسپوليس در نظر دارد يك شبكه اجتماعي مبتني بر بازي آنلاين، خريد، ارتباطات اجتماعي و... در سرتاسر ايران راهاندازي كند و هواداران اين باشگاه بدون استفاده از اينترنت و با استفاده از خطوط فيبر نوري با يكديگر در ارتباط باشند.
چند سال قبل هم باشگاه استقلال در نظر داشت با مشاركت يك شركت ترك، بين هواداران خود سيمكارت تلفن همراه توزيع كند اما به علت عدم مجوز به اين طرح اجازه اجرايي شدن داده نشد. به نظر ميرسد باشگاه پرسپوليس از شراكت با ايرانيان نت قصد دارد علاوه بر سرمايهگذاري در بخش اقتصادي راه را براي راهاندازي شبكه اجتماعي خود هموار كند.
در تيمهاي مطرح دنيا چه ميگذرد؟
تيمهاي معروف دنيا روند متفاوتي را براي جذب هواداران خود از طريق خطوط ارتباطي و تلفن همراه در نظر گرفتهاند. هيچكدام از تيمهاي مطرح دنيا اقدام به خريداري اپراتورهاي تلفن همراه نميكنند، بلكه با همان اپراتورهاي معروف كشورشان براي توزيع سيمكارتهاي مخصوص هواداران قرارداد ميبندند. رويه قرارداد هم به اين صورت است كه شمارههايي خاص از آن اپراتور در اختيار باشگاهها قرار ميگيرد و آنها فروش و توزيع اين سيمكارتها بين هواداران را بر عهده ميگيرند. به اين ترتيب يك بازي دو سر سود بين اپراتورها و باشگاهها شكل ميگيرد.
شبکه ماهوارهای و هواپیمای اختصاصی
دو اتفاق ویژه دیگر که در روزهای اخیر در باشگاه پرسپولیس رخ داده است تاسیس شبکه ماهوارهای و گرفتن هواپیمای اختصاصی است. چند روز پیش تصویری از یک فروند هواپیمای ایرباس متعلق به شرکت هواپیمایی قشمایر منتشر شد که به رنگ قرمز درآمده بود و نام پرسپولیس روی آن حک شده بود. بعد گفته شد این هواپیما با قراردادی دو ساله و سه جانبه بین باشگاه پرسپولیس، شرکت هلدینگ سورینت و هواپیمایی قشم ایر از هفته آینده به پرواز در میآید.
این اقدام در راستای درآمدزایی برای باشگاه و ارائه خدمات ویژه به هواداران و ورزشکاران پرسپولیس انجام شد. چند روز پیش هم تصاویری از امضای این قرارداد در سایت رسمی شرکت هلدینگ توسعه سورینت قشم منتشر شد که رویانیان، بابک زنجانی و البته رضا رشیدپور در این جلسه حاضر بودند.
در خبر دیگری هم از زبان محمد رویانیان اعلام شد شبکه جهانی پرسپولیس با الگوبرداری از تیمهای بزرگ اروپایی و به منظور در آمدزایی راهاندازی شده است. رویانیان گفته بود: «راهاندازی این شبکه تلویزیونی به منظور ارائه خدمات ویژه به ایرانیان مقیم خارج از کشور و دوستداران پرسپولیس که از تیم محبوبشان فرسنگها فاصله دارند، انجام شده و برنامههای این شبکه صرفا ورزشی و مختص پرسپولیس خواهد بود.»
شبکه پرسپولیس روی ماهوارههاتبرد، فرکانس ۱۱۱۳۷، سیمبل ریت ۲۷۵۰۰، اف ای سی ۴/۳ قابل دریافت است و در حال حاضر لوگوی این شبکه نمایش داده میشود. قرار شده این شبکه در ابتدای کار روزانه ۲ ساعت برنامه با اجرای رضا رشیدپور داشته باشد و به مرور زمان برنامهها به ۹ساعت افزایش پیدا کند.
راهاندازی شبکه ماهوارهای پرسپولیس، اختصاص یک فروند هواپیمای ایرباس به پرسپولیس و راهاندازی یک اپراتور ارتباطی برای پرسپولیس، همه این اخبار در یکی دو هفته گذشته منتشر شده است. همزمانی این پروژههای بزرگ اقتصادی باعث شده همه از هم بپرسند چه اتفاقی در باشگاه پرسپولیس افتاده؟ کدام منبع مالی در پشت پرده این اتفاقات است؟
ظاهرا در کانون این اتفاقات «بابک زنجانی» مالک باشگاه راهآهن قرار دارد که کلید آشنایی او با رویانیان در ماجرای انتقال علی دایی به پرسپولیس زده شد. در عین حال اخیرا زمزمههایی مطرح شده که محمد رویانیان از مدیر عاملی پرسپولیس برکنار خواهد شد و این اتفاق ماجرا را پیچیدهتر میکند، چون در تمام این قراردادهای اقتصادی شخص رویانیان نقش محوری داشت.
برکناری او، آن هم در زمانی که تا چهارشنبه در سفر روسیه به سر میبرد، این شائبه را تقویت میکند که واگذاری 51 درصدی سهام پرسپولیس به یک شرکت هلدینگ که دیروز بحث آن مطرح شد، بدون اطلاع رویانیان قرار است انجام شود..
حالا سوال اینجاست این شرکت همان «صدرا سیستم پاسارگاد» اسپانسر قبلی پرسپولیس است یا یکی از شرکتهای مرتبط با بابک زنجانی؟ که طرف حساب هر کدام از این دو باشد به نوعی انگار سردار رویانیان بازی خورده است. چون خود او مقدمات فعالیتهای اقتصادی این شرکتها در پرسپولیس را فراهم کرده اما حالا درست زمانی که قرار است سهام باشگاه واگذار شود از پروژه کنار گذاشته میشود.
دیروز خبرگزاری مهر نوشت «از هفتهها قبل مذاکراتی بین تصمیمگیرندگان برای پرسپولیس و مسئولان یک هلدینگ اقتصادی برگزار شده و توافقات ابتدایی برای واگذاری ۵۱ درصد سهام این باشگاه صورت گرفته است.» خبرگزاری مهر انتشار خبر هواپیمای اختصاصی باشگاه پرسپولیس که البته مالکیتش متعلق به این باشگاه نبود و همچنین شبکه ماهوارهای پرسپولیس را چشمههایی از کارهای اقتصادی مالکان جدید پرسپولیس ارزیابی کرده است. این خبرگزاری در ادامه توضیح داده :«این هلدینگ ارتباط نزدیکی با فوتبال دارد و براساس توافقاتی که صورت گرفته، به زودی سهام اصلی باشگاه پرسپولیس را خریداری خواهد کرد.»
از کدهایی که در این خبر داده شده و ارتباط موضوع هواپیما با قشم ایر و هلدینگ سورینت اینطور برمیآید که منظور از مالک آینده پرسپولیس بابک زنجانی است. این در حالی است که از سال پیش شرکت هلدینگ صدرا سیستم پاسارگاد هم از مدعیان به عهده گرفتن مالکیت باشگاه پرسپولیس بود. شرکتی که گفته میشود نایب رئیس هيات مدیره آن سعید شیرینی، سرپرست تیم فوتبال پرسپولیس است. به این ترتیب اگر سناریوی اول درست از آب در بیاید یعنی شرکت هلدینگ صدرا سیستم پاسارگاد رقابت را به سورینت باخته است.
برای پاسخ به این ابهامات با مسئول روابط عمومیباشگاه پرسپولیس تماس گرفتیم. او با تکذیب واگذاری پرسپولیس در روزهای آینده میگوید: «توافقات اخیر برای راهاندازی شبکه ماهوارهای و هواپیما و ... هرچند در دو سه روز اخیر رسانهای شده است اما از یک ماه پیش مذاکرات آن صورت گرفته است. اصلا مگر قرار است پرسپولیس حتی تا یک ماه آینده واگذار شود که برکناری رویانیان به آن مرتبط باشد؟»
حسین قدوسی در ادامه توضیح میدهد: «اصلا مدیرعامل باشگاه در خصوصی سازی نمیتواند تصمیم گیرنده باشد. سردار رویانیان در دو سال اخیر فقط تلاش کرده موانع خصوصی سازی را برطرف کند و ایدهآل او این بوده که سهام پرسپولیس به پیشکسوتان و هواداران برسد و بقیه شرکتهای بزرگ اقتصادی سهامدار شوند. به طور کلی مدیر عامل اصلا تصمیم گیرنده نیست که بخواهد سهام باشگاه را به دوستان خودش بدهد یا عدهای برای واگذاری به افراد دیگر بخواهند او را برکنار کنند.»
آخرین پروژه اقتصادی رویانیان
آخرین خبری که از فعالیتهای اقتصادی اخیر پرسپولیس منتشر شده است ارائه درخواست راهاندازی یک اپراتور ارتباطی و شهری الکترونیک است. دیروز رئیس سازمان تنظیم مقررات از ارائه این درخواست خبر داده و توضیحات مبهمی درباره آن ارائه داده است. برای شفافسازی این موضوع ابتدا صحبتهای رئیس سازمان مقررات را مرور میکنیم و بعد به واکاوی آن خواهیم پرداخت.رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفتوگو با ایسنا با تائید درخواست پرسپولیس گفته: «از آنجا که مجوزی که ایشان [رویانیان] خواسته بودند در بعضی زمینهها به شبکه دسترسی فیبر نوری مربوط میشد و این مجوز قبلا به اپراتور چهارم یعنی شرکت ایرانیان نت واگذار شده بود، قرار شد در صورت موافقت اپراتور چهارم بخشی از کار که مربوط به قشم میشود به ایشان واگذار شود.» محمدعلی فرقانی در ادامه گفته: «اکنون درخواست ایشان باید با شرکت ایرانیان نت مطرح شود و در صورت موافقت اپراتور چهارم این موضوع در سازمان تنظیم مقررات دنبال خواهد شد.»
معاون وزیر ارتباطات در ادامه در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر سهم ۲۰ درصدی دولت از اپراتور چهارم و اینکه آیا قرار است سهم بخش دولتی به رویانیان واگذار شود و رویانیان در این قالب با شرکت ایرانیان نت مشارکت کند، توضیح داده: «بحث مشارکت مطرح نیست بلکه بحث، بحث کارگزاری است و در صورت موافقت شرکت ایرانیان نت بخشی از امور این شرکت در قشم بر عهده ایشان قرار خواهد گرفت.»
او در توضیح بیشتر درباره نحوه همکاری رویانیان با اپراتور چهارم گفته: «قرار بر آن است که در صورت موافقت شرکت ایرانیان نت سازمان تنظیم مقررات رادیویی این بحث را بررسی کند تا بخشی از کار این اپراتور در قشم به ایشان واگذار شود. در صورت موافقت شرکت ایرانیان نت رگولاتوری مخالفتی با این موضوع ندارد. رویانیان هم درخواست دیگری برای راهاندازی یک شهر الکترونیکی در قشم مطرح کرده که پس از بررسی کلیات آن در کمیسیون تنظیم مقررات نتایج آن مشخص خواهد شد.»
شركت ايرانيان نت از كجا آمده؟
حدود چهار سال پيش زمزمههايي مطرح شد مبني بر اينكه موازي با شبكه مسي كشور شبكه فيبر نوري نيز در كشور راهاندازي شود. در سال 90 شركت ايرانيان نت به عنوان مجري اين طرح و اپراتور چهارم انتخاب شد و قرار شد اين شركت از طريق خطوط فيبر نوري ديتا و ترافيك را به در منازل منتقل كند. همانطور كه ميدانيد منظور از انتقال ديتا و ترافيك تنها اينترنت نيست و از طريق اين خطوط ميتوان هرگونه فيلم، عكس و... را بدون استفاده از اينترنت با سرعت بالا انتقال داد.
در همان زمان شايعات زيادي در مورد وابستگي اين شركت به برخي سازمانها و نهادها منتشر شد كه البته هيچگاه تاييد نشد. در خود سايت ايرانيان نت هم درباره اين شركت اينگونه توضيح داده شده: «شرکت خدمات ارتباطی و الکترونیکی ایرانیــان نت، اولین و تنها دارنده مجوز ایجاد شبکه دسترسی پهن باند کشور مبتنی بر فیبر نوری درسال ۱۳۹۰ و با هدف ایجاد شبکه دسترسی فیبر نوری در سطح کشور و همچنین ارائه خدمات ارزش افزوده تشکیل شده است. این شرکت به عنوان چهارمین اپراتور ملی مخابراتی کشور بر مبنای پروانه صادر شده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی فعالیت میكند.
شیوه انتقال اطلاعات در اپراتور چهارم (شرکت ایرانیــان نت) براساس استفاده از فیبر نوری بوده و توان انتقال انبوهی از اطلاعات به شیوهای امنتر و با شکلی کارآمدتر در مقایسه با شیوههای سنتی خواهد داشت. ايرانيــان نت، بابهرهگیری از این شبکه پهن باند قادراست ضمن ارائه انواع سرویسهای متنوع و به روز، ارتبـاطی پايـدار و مطمئن و با سرعت حداقل ۲۰ مگابیت برثانیه را برای مشترکین به ارمغان آورد. این شبکه قادر است صدا و تصویر را با کیفیتی بسیار بالا برای مشترکین خود فراهم آورد.»
آيا پرسپوليس شبكه اجتماعي تاسيس ميكند؟
واكاوي در صحبتهاي رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ما را به كدهاي خاصي هدايت ميكند. اين مقام مسئول از «درخواست مجوز راهاندازی یک اپراتور ارتباطی و شهری الکترونیک در قشم» توسط رويانيان خبر داده است. از آن جايي كه تاكنون مجوزي براي تاسيس رگولاتوري پروانه جديدي صادر نشده و فقط صحبت از شراكت پرسپوليس و ايرانيان نت در ميان است به نظر نميرسد اين باشگاه قصد داشته باشد يك اپراتور همراه و خطوط موبايل عرضه كند.
با توجه به درخواست رويانيان مبني بر راهاندازی یک شهر الکترونیکی به نظر ميرسد پاي يك شبكه اجتماعي در ميان باشد. شبكه اجتماعي مشابه فيس بوك اما ويژه طرفداران پرسپوليس. سوالي كه ممكن است در اين جا مطرح شود اين است كه آيا پرسپوليس نميتواند بدون استفاده از يك اپراتور و تنها با استفاده از يك سايت اين شبكه اجتماعي را راهاندازي كند؟ گمانهزنيها حاكي از آن است كه باشگاه پرسپوليس در نظر دارد يك شبكه اجتماعي مبتني بر بازي آنلاين، خريد، ارتباطات اجتماعي و... در سرتاسر ايران راهاندازي كند و هواداران اين باشگاه بدون استفاده از اينترنت و با استفاده از خطوط فيبر نوري با يكديگر در ارتباط باشند.
چند سال قبل هم باشگاه استقلال در نظر داشت با مشاركت يك شركت ترك، بين هواداران خود سيمكارت تلفن همراه توزيع كند اما به علت عدم مجوز به اين طرح اجازه اجرايي شدن داده نشد. به نظر ميرسد باشگاه پرسپوليس از شراكت با ايرانيان نت قصد دارد علاوه بر سرمايهگذاري در بخش اقتصادي راه را براي راهاندازي شبكه اجتماعي خود هموار كند.
در تيمهاي مطرح دنيا چه ميگذرد؟
تيمهاي معروف دنيا روند متفاوتي را براي جذب هواداران خود از طريق خطوط ارتباطي و تلفن همراه در نظر گرفتهاند. هيچكدام از تيمهاي مطرح دنيا اقدام به خريداري اپراتورهاي تلفن همراه نميكنند، بلكه با همان اپراتورهاي معروف كشورشان براي توزيع سيمكارتهاي مخصوص هواداران قرارداد ميبندند. رويه قرارداد هم به اين صورت است كه شمارههايي خاص از آن اپراتور در اختيار باشگاهها قرار ميگيرد و آنها فروش و توزيع اين سيمكارتها بين هواداران را بر عهده ميگيرند. به اين ترتيب يك بازي دو سر سود بين اپراتورها و باشگاهها شكل ميگيرد.
شبکه ماهوارهای و هواپیمای اختصاصی
دو اتفاق ویژه دیگر که در روزهای اخیر در باشگاه پرسپولیس رخ داده است تاسیس شبکه ماهوارهای و گرفتن هواپیمای اختصاصی است. چند روز پیش تصویری از یک فروند هواپیمای ایرباس متعلق به شرکت هواپیمایی قشمایر منتشر شد که به رنگ قرمز درآمده بود و نام پرسپولیس روی آن حک شده بود. بعد گفته شد این هواپیما با قراردادی دو ساله و سه جانبه بین باشگاه پرسپولیس، شرکت هلدینگ سورینت و هواپیمایی قشم ایر از هفته آینده به پرواز در میآید.
این اقدام در راستای درآمدزایی برای باشگاه و ارائه خدمات ویژه به هواداران و ورزشکاران پرسپولیس انجام شد. چند روز پیش هم تصاویری از امضای این قرارداد در سایت رسمی شرکت هلدینگ توسعه سورینت قشم منتشر شد که رویانیان، بابک زنجانی و البته رضا رشیدپور در این جلسه حاضر بودند.
در خبر دیگری هم از زبان محمد رویانیان اعلام شد شبکه جهانی پرسپولیس با الگوبرداری از تیمهای بزرگ اروپایی و به منظور در آمدزایی راهاندازی شده است. رویانیان گفته بود: «راهاندازی این شبکه تلویزیونی به منظور ارائه خدمات ویژه به ایرانیان مقیم خارج از کشور و دوستداران پرسپولیس که از تیم محبوبشان فرسنگها فاصله دارند، انجام شده و برنامههای این شبکه صرفا ورزشی و مختص پرسپولیس خواهد بود.»
شبکه پرسپولیس روی ماهوارههاتبرد، فرکانس ۱۱۱۳۷، سیمبل ریت ۲۷۵۰۰، اف ای سی ۴/۳ قابل دریافت است و در حال حاضر لوگوی این شبکه نمایش داده میشود. قرار شده این شبکه در ابتدای کار روزانه ۲ ساعت برنامه با اجرای رضا رشیدپور داشته باشد و به مرور زمان برنامهها به ۹ساعت افزایش پیدا کند.
پ
نظر کاربران
1)بازی آنلاین بیش از یکساله که در سایت پرسپولیس راه اندازی شده
2)صدرا سیستم پاسارگاد به هیچوجه در حد یک غول اقتصادی نیست بلکه صرفا یک شرکت وارد کننده خودروست که لیزینگ هم انجام میده
3)بابک زنجانی جزو افرادیه که حرف و حدیث بسیاری پشت سرشه و جزو بزرگترین بدهکاران شبکه بانکی کشور(در حد زنوزی،هدایتی و انصاری و...)است
یا خدا...
چه خبره؟
LONG TV
پاسخ ها
لطفا تو کاری که بهت مربوط نیست فضولی نکن
که طبق خبرها رشیدپور کناره گیری کردن :|
1)بازی آنلاین بیش از یکساله که در سایت پرسپولیس راه اندازی شده
2)صدرا سیستم پاسارگاد به هیچوجه در حد یک غول اقتصادی نیست بلکه صرفا یک شرکت وارد کننده خودروست که لیزینگ هم انجام میده
3)بابک زنجانی جزو افرادیه که حرف و حدیث بسیاری پشت سرشه و جزو بزرگترین بدهکاران شبکه بانکی کشور(در حد زنوزی،هدایتی و انصاری و...)است