فناوری بر فوتبال چیره شد
پس از اعتراضات فراوان، فیفا راضی شد از فناوری تشخیص گل در بازی های جهانی استفاده کند
به انگلیسی ها و طرفدارانشان حق می دهیم. در هر صورت آنها بهترین لیگ فوتبال دنیا را دارند، از آن مهمتر که خالق فوتبال هستندو همگی ما به نوعی این ورزش محبوب را مدیون آنها هستیم؛ اما هیچ کدام از اینها مانعی نمی شود در مقابل بخت بدشان!
انگلیسی ها تنها یک بار آن هم در سال 1966 میلادی قهرمان جهان شدند و دفعات دیگر از رسیدن به مراحل نهایی بازماندند. از آن ضربه هند مارادونا که بعدها به دست خدا معروف شد تا آن گل لمپارد به آلمان که در نهایت مقدمات حذف بریتانیایی ها از جام جهانی را رقم زد؛ همگی نشان می دهند که آنها تا چه اندازه بدشانس هستند.
بدشانسی هایی که در صورت بودن فناوری مدرن هیچگاه اتفاق نمی افتادند. اکنون پس از سال ها به نظر می رسد «شیرها» به خواسته خود رسیده اند زیرا فیفا در نهایت راضی شده تا از فناوری تشخیص گل در بازی ها استفاده کند، آن هم در تورنمنتی که خود انگلیسی ها در آن حضور ندارند!
مقصد ما: برزیل
جام کنفدراسیون ها هر چهار سال یک بار و پیش از شروع جام جهانی در کشور میزبان برگزار می شود. رقابت های این دوره جام کنفدراسیون ها با بازی برزیل و ژاپن آغاز شد. بازی که طی آن برزیل با سه گل حریفش را در هم کوبید اما نکته جالب این بازی نه تحقیر شدن رقیب آسیایی بلکه استفاده از فناوری بود که فیفا برای نخستین بار تصمیم به استفاده از آن گرفته.
فناوری که «گل لاین» نام دارد و مشخص می کند توپ از خط رد شده یا خیر. مدت زیادی است که دوستداران فوتبال برای استفاده از فناوری های متفاوت فشار می آورند؛ اما مخالفت های سپ بلاتر رئیس این مجموعه باعث شده بود که اجرای این قوانین تا همین چنند روز پیش به تعویق بیفتد.
این دوربین های هوشمند
سیستمی که فیفا در جام کنفدراسیون ها استفاده کرده، «گل کنترل» نام دارد. سیستم مورد نظر که با همکاری فدراسیون فوتبال آلمان و شرکتی با همین نام ساخته شده به داوران کمک می کندتا سریعا متوجه شوندتوپی از خط دروازه ها گذشته است یا خیر. در گل کنترل با ۱۴ دوربین قدرتمند سر و کار داریم که هفت تای آن در یک طرف ورزشگاه نصب شده اند.
این دوربین ها که در بالای ورزشگاه قرار دارند می توانند بیش از ۵۰۰ عکس در هر ثانیه بگیرند. فناوری مورد نظر طوری طراحی شده که در صورت به ثمر رساندن گل، داروها سریعا متوجه شوند. اگر توپی از خط عبور کند دوربین ها سیگنال مخصوصی را به ساعت تمامی داوران ارسال کرده تا آنها بدون ذره ای تاخیر حکم نهایی را صادر کنند. با این شیوه پیش از اینکه تماشاگران توانایی دیدن تصاویر را داشته باشند، داور تصمیم درست را اتخاذ کرده است.
فناوری اینجاست
سال هاست که دوستداران فوتبال خواهان استفاده از فناوری های مدرن هستند؛ هر چند این امر تا به امروز و با حضور سپ بلاتر در بالاترین مقام اجرایی این ورزش محقق نشده بود. بلاتر ۷۷ ساله به همراه تعدادی از افسانه های فوتبال همچون پله به سیستم داوری انسانی معتقد بودند.
سیستمی که در نهایت به دلیل اعتراضات فراوان جای خود را به دوربین های مدرن می دهد. این در حالیست که در بسیاری از ورزش های محبوب دنیا فناوری نقش اساسی دارد. به طور مثال در فوتبال آمریکایی و راگبی، فناوری مهمترین نقش را داشته و دوران بر اساس قضاوت آنها محل کاشت توپ را مشخص می کنند.
Zoom
گل کنترل تنها فناوری موجود برای تشخیص گل نیست و پیش از این شرکت آلمانی تعدادی دیگر از کمپانی های بزرگ طرح های خود را به فیفا ارائه کرده اند.
هاک آی یکی دیگر از فناوری های موجود است که به دستان مهندسان سونی ساخته شده. این فناوری کم و بیش به گل کنترل شباهت دارد و سونی سعی داشت تا طی قراردادی بزرگ فیفا را به استفاده از آن در جام جهانی ۲۰۱۴ میلادی راضی کند.
دیگر تکنولوژی موجود به یک شرکت آلمانی دیگر تعلق دارد. فناوری که Coal Ref نام گرفته ودر آن دیگر خبری از دوربین های هوشمند نیست. در این شیوه که احتمالا خبر ساخت نمونه های اولیه آن را شنیده اید، یک سنسور مخصوص درون توپ قرار داشته و هنگام رد شدن از خط، توپ به رنگ قرمز درمی آید. در حال حاضر ایده دوم رد شده و به نظر می رسد فیفا و تمامی مربیان و بازیکنان جهان به استفاده از فناوری همراه با دوربین رای داده باشند.
ارسال نظر