۴۷۹۲۱
۱ نظر
۵۰۰۵
۱ نظر
۵۰۰۵
پ

مزار حضرت زهرا (س) کجاست؟

بر اساس روايات، قبر نوراني دخت گرامي رسول‌ الله(ص) در يکي از سه مکان روضه پيامبر، خانه حضرت زهرا(س) و قبرستان بقيع قرار دارد. اما احتمال کداميک قوي‌تر است؟ وجود مقدس امام علي‌بن موسي‌الرضا(ع) پاسخ اين پرسش را بيان مي‌کنند.

روزنامه ابتکار: بر اساس روايات، قبر نوراني دخت گرامي رسول‌ الله(ص) در يکي از سه مکان روضه پيامبر، خانه حضرت زهرا(س) و قبرستان بقيع قرار دارد. اما احتمال کداميک قوي‌تر است؟ وجود مقدس امام علي‌بن موسي‌الرضا(ع) پاسخ اين پرسش را بيان مي‌کنند.

مرحوم علامه شيخ محمدعلي العمري، رهبر فقيد شيعيان عربستان است که اسفندماه سال ۱۳۸۹ از دنيا رحلت کرد. اين عالم نستوه با وجود تحمل ۴۵ سال زندان آل سعود، يک قرن از خدا عمر گرفت و وجودش براي اهل تشيع در عربستان مايه خير و برکت بود، تا جايي که حسينيه العمري واقع در شهر مدينه، تنها محلي در سرزمين حجاز است که شيعيان در آن احساس آرامش مي‌کنند.

علامه العمري يکي از رموز موفقيت خود را داشتن توکل قوي و توسل به مادر ائمه عصمت و طهارت عليهم السلام مي‌دانست. اين عالم رباني توسل ويژه‌اي به حضرت زهرا(س)‌ داشته که باعث نجات وي از اعدام شده است. علامه العمري به دليل فعاليت در راستاي احقاق حقوق شيعيان عربستاني، توسط وهابي‌ها به زندان افتاد و دادگاه سعودي وي را به اعدام محکوم کرد اما توسل به حضرت زهرا(س) مانع از موفقيت وهابي‌ها شد.

اين عالم رباني خاطره آن حادثه را چنين تعريف کرده است: «پس از چند ماه زنداني شدن به دليل انتشار اعلاميه‌هايي در دفاع از شيعيان روز اجراي حکم اعدام فرا رسيد. عاملان حکومت، مرا مقابل ديدگان هزاران شيعه پاي چوبه دار بردند و طناب را به گردنم انداختند؛ به حضرت زهرا سلام الله عليها توسل کردم و زير لب گفتم: يا حضرت زهرا! من فقط براي دفاع از شما و آبروي شما پاي چوبه دار آمده‌ام، ياري‌ام کنيد! وقتي طناب دار را کشيدند، پس از حدود ۳۰ ثانيه طناب پاره شد ومن بيهوش شدم وقتي به هوش آمدم ۳۵ روز گذشته بود و در يکي از بيمارستان‌هاي مدينه بستري بودم و فهميدم نجات يافته‌ام.»مرحوم علامه العمري خاطره ديگري هم از خانه مادر سادات دارد.

آيت‌الله محمدصادق نجمي، عضوهيات علمي بعثه مقام معظم رهبري در اين باره مي‌گويد: « در ماه رمضان ۱۴۲۶ قمري(حدود هشت سال پيش) در مدينه با شيخ العمري ديدار کردم. وي گفت: زماني که ما کودک بوديم، قبر حضرت زهرا(س) در خانه‌اش مشخص بود وارتفاع آن به يک متر مي‌رسيد.»

با اندکي تحقيق در جوامع روايي نيز اين نتيجه حاصل مي‌شود که از ميان سه قول تدفين حضرت زهرا(س) در يکي ازسه مکان «قبرستان بقيع»، «روضه پيامبر» و «خانه حضرت زهرا»، احتمال خاکسپاري ايشان در منزل خودشان از اقوال ديگري قوي‌تر است. در بيشتر کتاب‌هاي معتبر شيعه از جمله «کافي»، «تهذيب» و «من لايحضره الفقيه» - که جزو کتب اربعه شيعه هستند - اين قول با طرق روايي مختلف از اميرالمؤمنين، امام باقر، امام صادق و امام رضاعليهم‌السلام نقل شده است.

شيخ صدوق(ره) نقل کرده است که احمد بن محمد بن ابي نصر مي‌گويد:

از حضرت ابوالحسن، علي بن موسي الرضا عليه السلام درباره‌ قبر حضرت فاطمه عليهاالسلام پرسش کردم، حضرت فرمود: «دفنت في بيتها فلما زادت بنواميه في المسجد صار تفي المسجد»؛ آن حضرت در خانه خود به خاک رفت، پس چون بني اميه مسجد را توسعه دادند، آن خانه هم جزء مسجد شد. (عيون اخبارالرضا،ج ۱، ص ۳۱۱)
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • کاربر

    اگر این روایت از حضرت رضا انقدر قوی هست پس چرا تا الان به ما گفتند قبر حضر زهرا (س) نا معلوم هست ؟!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج