تصاویر تکان دهنده از تغییرات محیطی کره زمین
در این مطلب تصاویر منتشر شده ناسا از تغییرات محیطی زمین را می بینید که نشان می دهد چطور زمین به سرعت در حال نابودی است. تصاویر تکان دهنده ای از ذوب شدن یخ های قطبی و انفجار جمعیت گرفته تا خشک شدن دریاچه ارومیه که همگی نشئت گرفته از فعالیت های انسانی است.
ناسا این تصاویر را در قالب مقایسه وضعیت قبل و پس از تغییر منتشر کرده است که تغییرات طبیعی را در طول ماه ها و سال ها نشان می دهد که همه به دلیل مداخلات زیست محیطی انسان ها بوده است.
این تصاویر نشان می دهند که زمین با وضعیت فاجعه باری از نظر دگرگونی های منفی مواجه شده است. یکی از تصاویر نشانگر این موضوع است که توسعه شهری در دهلی نو در هندوستان چگونه روی داده است.
هم چنین عکس های گرفته شده در فاصله سال های ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۶ میلادی نشان دهنده رشد سریع جمعیت در طول دو دهه گذشته در هند است و حاکی از افزایش جمعیت آن جا از ۹.۴ میلیون نفر به ۲۵ میلیون نفر است.
در یکی دیگر از عکس ها می توان دید که تنها در فاصله دو سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ میلادی یخ های گرینلند به شدت در حال ذوب شدن در فصل بهار و اوایل تابستان بوده اند.
در تصویر دیگری از ناسا که فوق العاده برای ما غم انگیز است تغییر رنگ دریاچه ارومیه در فاصله دو ماه اوریل تا جولای ۲۰۱۶ نشان داده شده است که در نتیجه فعالیت ارگانیسم های زنده در بستر آب های این دریاچه بوده است. عکس های ناسا نشان می دهند که نزدیک به ۷۰ درصد از سطح دریاچه ارومیه در طول ۱۴ سال اخیر از بین رفته است.
در یکی دیگر از تصاویر دریاچه واقع شده در ۱۳۰ مایلی لس آنجلس کالیفرنیا دیده می شود که در طول چندین سال انباشته از مواد شیمیایی سمی و گرد و غبار شده و سبب فرار پرندگانی شده که زیستگاهشان آن منطقه بوده است.
مجموعه عکس های دیگری نیز از مسیر آب در رودخانه کلرادو در فاصله سال های ۱۹۸۵ تا ۲۰۰۷ میلادی گرفته شده است که حاکی از سپری کردن خشک ترین دوران این رودخانه در سال ۲۰۰۷ میلادی است.
تصاویر دیگر مربوط به آب شدن یخ های قطبی در ناحیه گرینلند هستند.
یکی دیگر از تصاویر نشان می دهد که دریاچه پوپ دومین دریاچه بزرگ بولیوی تنها ظرف مدت سه سال در فاصله سال های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ میلادی کاملا خشک شده است و کشاورزی در مناطق اطراف آن با بحرانی جدی مواجه شده است.
در تصویر منتشر شده دیگری رودخانه گنگ هندوستان را نشان می دهد که در فاصله سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ میلادی با جاری شدن سیل و بادهای موسمی مواجه بوده است و منجر به کشته شدن ۳۰۰ نفر و تاثیرگذاری منفی بر زندگی بیش از شش میلیون نفر دیگر شده است.
۲. Balbina Dam impact, Brazil (۱۹۸۴/۸۵-۲۰۰۷)
۳. Ice avalanche in Tibet's Aru range (June ۲۰۱۶-July ۲۰۱۶)
۴. Fire and recovery in Yellowstone National Park, US (۱۹۸۸-۲۰۱۶)
۵. Exceptionally early ice melt, Greenland (۲۰۱۴-۲۰۱۶)
۶. Iran's lake Urmia changes colour (April ۲۰۱۶-July ۲۰۱۶)
۷. Urban expansion in New Delhi, India (۱۹۹۱-۲۰۱۶)
۸. Fort Mcmurray wildfire aftermath in Alberta, Canada (۲۰۱۵-۲۰۱۶)
۹. Flooding, Sri Lanka (March ۲۰۱۶-May ۲۰۱۶)
۱۰. Light Pollution, Milan (۲۰۱۲-۲۰۱۵)
۱۱. Huang He(Yellow) delta growth, China (۱۹۸۵-۲۰۱۴)
۱۲. New island appears, Red Sea (۲۰۰۷-۲۰۱۱)
۱۳. Imja Glacier melt, Himalayas (۱۹۵۶-۲۰۰۷)
۱۴. Topaz solar farm installation, California (۲۰۱۱-۲۰۱۵)
۱۵. Shrinking Aral Sea, Central Asia (۲۰۰۰-۲۰۱۴)
۱۶. Artificial islands, United Arab Emirates (۲۰۰۱-۲۰۱۲)
۱۷. Pedersen Glacier melt, Alaska (۱۹۲۰/۴۰-۲۰۰۵)
۱۸. Omo delta growth, Kenya (۱۹۷۳-۲۰۰۵/۰۶)
۱۹. Lake Meredith shrinkage, Texas (۱۹۹۰-۲۰۱۱)
۲۰. Flood in Hamburg, Iowa (۲۰۱۰-۲۰۱۱)
نظر کاربران
کی که به فکرباشه
برای درمان این خرابی ها سالهای درازی نیاز است همین آن همبر خیزیم و بسازیم دیه ....ما رو ببین نشستیم و نگاه م یکنیم و افسوس م یخوریم و فراموش می کنیم