قاتلی که تا کنون ۸ ایرانی را کشته است!
آنفلوانزای خوکی امسال ۸قربانی گرفته است. ۸نفری که شاید آمار تلف شدنشان در مقایسه با ۴۱۴بیمار مبتلای بستری شده چندان چشمگیر نباشد، اما به گفته رئیس مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت، تعداد مبتلایانی که سرپایی درمان شده اند بسیار بیشتر از این رقم بوده است و آمار دقیقی از آنها به ثبت نرسیده.
دکتر محمدمهدی گویا می گوید که تعداد تلفات بیماری آنفلوانزا در کشور نسبت به سال های گذشته کمتر شده ولی با این حال استان های تهران، البرز، آذربایجان غربی، کردستان، مازندران، قم، زنجان و قزوین به شدت درگیر این بیماری هستند. بیماری ای که آخرین بار، در سال ۲۰۰۹ در جهان اپیدمی شد و در آن زمان ۲۰ درصد از جمعیت دنیا را مبتلا کرد و جان دست کم ۲۹۴هزار و ۵۰۰ نفر را گرفت.
آنفلوانزای خوکی که دستگاه تنفسی بیماران را درگیر می کند، نسخه ای به شدت مسری از ویروس آنفلوآنزای نوع A به حساب می آید که در زمستان امسال، ۳ویروس H۱N۱، آنفلوانزای نوع B و H۳N۲ بیش از بقیه انواع آن در دنیا شیوع پیدا کردند؛ سهم ایران از این شیوع نوع H۱N۱بود که تا امروز جان ۸نفر از مبتلایانش را گرفته است.
آنفلوانزای خوکی چیست؟
آنفلوانزای خوکی یا H۱N۱ یک بیماری حاد تنفسی به شدت واگیردار است که چند نوع ویروس آنفلوانزا در بروز آن نقش دارند. ویروس این بیماری که اولین بار در خوک ها مشخص شد، از طریق ذرات آلوده معلق در هوا و تماس با سطوح آلوده به ترشحات تنفسی منتقل میشود. این بیماری اگرچه می تواند در تمام طول سال دیده شود اما در پاییز و زمستان شیوع بیشتری دارد و نوعی جهش یافتگی در ویروس آنفلوانزای فصلی به حساب می آید.
علایم آنفلوانزای خوکی به آنفلوانزای انسانی شباهت زیادی دارد. تب، سرفه، گلودرد، خشکی مفصلها، سردرد، سرگیجه ناگهانی، کاهش هشیاری و گیجی، احساس سرما و خستگی مزمن و بدن درد اصلی ترین علامت های این بیماری هستند اما در آنفلوانزای خوکی، اسهال و استفراغ، و سینه درد و در موارد پیشرفته، بیهوشی هم دیده می شود. تشخیص این بیماری فقط از طریق تست های آزمایشگاهی که در بیمارستان ها انجام می شود، امکان پذیر است.
قبل از آن که بیماری سر برسد...
بعد از همه گیری آنفلوانزا در آسیا که در سال ۱۹۵۷ اتفاق افتاد، محققان توانستند واکسن این بیماری را تهیه کنند. واکسنی که توصیه می شود فقط کودکان، سالمندان، زنان باردار، بیماران قلبی و ریوی، کبدی، مزمن کلیوی، بیماران سرطانی و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف به عنوان گروه های پر خطر آنها را استفاده کنند.
این واکسن ویروس ضعیف شده بیماری است که احتمال ابتلا به هر نوع آنفلوانزا را در گروه های خطر به حداقل می رساند.
البته آن طور که رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت می گوید، داروهای مخصوص آنفلوانزا در بازار موجود نیست و فقط در اختیار وزارت بهداشت قرار دارد که مستقیما در بیمارستانها توزیع می شوند. بنابراین برای دریافت واکسن باید به بیمارستان ها مراجعه کنید.
پیشگیری قبل از ابتلا
آنفلوآنزای خوکی به دو شیوه مستقیم و غیر مستقیم منتقل می شود. مستقیم یعنی از طریق ویروس منتشر در هوا و غیر مستقیم از طریق ترشحات آلوده فرد مبتلا به بیماری.
بنابراین در فصل شیوع آنفلوانزا:
دستان خود را به طور مرتب با آب و صابون یا محلول های ضدعفونی کننده بشویید.
از تماس نزدیک با افراد مبتلا به بیماری خودداری کنید. حداقل فاصله با این افراد باید 2متر باشد.
در صورتی که خودتان مشکوک به ابتلا به آنفلوآنزا هستید، ماسک بزنید و در زمان عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی تان را بگیرید.
اگر علایمی شبیه آنفلوآنزا دارید، یعنی تب ناگهانی، سرفه و دردهای عضلانی، در خانه استراحت کنید و به مکان های عمومی نروید.
ارسال نظر