سن شروع علائم ام اس
مطالعه جدید نشان می دهد شروع علائم اولیه بیماری ام اس در افرادی که دورتر از خط استوا زندگی می کنند زودتر اتفاق می افتد.
بیماری ام اس، یک بیماری تاثیرگذار بر سیستم اعصاب مرکزی است. اگرچه علائم آن متفاوت است اما غالبا شامل خستگی، سرگیجه، ضعف، بیحسی یا گزگز، مشکل در راه رفتن و مشکلات بینایی است.
تصور می شود علت بیماری ام اس، تداخل فاکتورهای ژنتیکی و محیطی از جمله عرض جغرافیایی و قرارگیری در معرض نور خورشید و میزان ویتامین D باشد.
اما کاملا مشخص نبود که آیا عرض جغرافیایی، یعنی فاصله شمال یا جنوب استوا، بر سن شروع علائم این بیماری تاثیر دارد.
بدین منظور دکتر بروس تیلور، محقق موسسه تحقیقات پزشکی منزیز از دانشگاه تاسمانیا استرالیا، داده های بیش از ۲۲ هزار بیمار مبتلا به ام اس را در استرالیا و ۲۰ کشور دیگر در اروپا، آمریکای شمالی و جنوبی و آسیا بررسی کرد.
طبق گزارش جدید، میانگین سنی شروع اولین علائم بیماری ام اس، در حدود ۳۲ سال است. اما به ازای هر ۱۰ درجه افزایش در عرض جغرافیایی شروع علائم اولیه هم ۱۰ ماه زودتر آغاز می شود.
یافته ها نشان می دهد علائم این بیماری در بیمارانی که در شمالی ترین یا جنوبی ترین مناطق زندگی می کنند در حدود ۲ سال زودتر از بیمارانی است که در مناطق نزدیک استوا زندگی می کردند.
همچنین محققان دریافتند علائم در بین بیمارانی که کمترین میزان قرارگیری در معرض نور ماوراءبنفش B خورشید در طول زمستان را داشتند (مثل دانمارک) حدود ۲ سال زودتر از کسانی شروع می شد که در معرض بیشترین اشعه UVB در طول زمستان بودند (مثل مکزیک).
ارسال نظر