هشدار جهانی نسبت به گسترش زیکا
سازمان بهداشت جهانی با توجه به تشخیص صدها مورد ابتلا به زیکا در سنگاپور و همچنین دو کودک تایلندی مبتلا به میکروسفالی نسبت به شیوع این ویروس هشدار داد.
خبرگزاری ایرنا: سازمان بهداشت جهانی با توجه به تشخیص صدها مورد ابتلا به زیکا در سنگاپور و همچنین دو کودک تایلندی مبتلا به میکروسفالی نسبت به شیوع این ویروس هشدار داد.
'لی آیلان' مدیر سازمان بهداشت جهانی برای فوریت ها و امنیت سلامت روز دوشنبه در مانیل، گفت که تاکنون مبتلایان به این ویروس در ۷۰ کشور از جمله ۱۹ کشور منطقه آسیا و اقیانوسیه شناسایی شده اند.
به نوشته روز سه شنبه تارنمای روزنامه 'نیو استریت تایمز'، 'مارگارت چان' دبیر کل سازمان بهداشت جهانی نیز ضمن بیان این موضوع که رهبران منطقه، نگرانی خود را در ارتباط با شیوع این ویروس بیان کرده اند، افزود: متخصصان همچنان برای دست یابی به راه حلی برای این معضل در تلاش هستند.
به گفته این مقام عالی رتبه سازمان بهداشت جهانی، تاکنون بیش از ۴۰۰ مورد ابتلا به زیکا در سنگاپور تشخیص داده شده است، در حالی که در برخی از کشورهای منطقه از جمله مالزی و فیلیپین کمتر از ۲۰ مورد ابتلا به زیکا شناسایی شده اند.
ویروس زیکا نام یک گونه از ویروس فرمانرو است و از پشه به انسان منتقل می شود. این ویروس در سال ۱۹۴۷ در جنگل زیکا در اوگاندا شناسایی شد و به همین دلیل به آن زیکا گفته می شود.
دانشمندان با استناد به یک مطالعه اعلام کرده اند بیش از دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان از جمله آسیا و آفریقا در مناطقی زندگی می کنند که ممکن است در معرض خطر ابتلا به زیکا قرار گیرند.
تاکنون یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در ۵۵ کشور جهان، به بیماری زیکا که تاکنون روش درمان و یا واکسن خاصی برای مقابله با آن تولید نشده، مبتلا شده اند.
ویروس زیکا از طریق نیش پشه آئدس منتقل می شود. افراد مبتلا به ویروس زیکا معمولا دارای نشانه هایی مانند تب خفیف، خارش پوست، ورم ملتحمه، درد آعضلات و مفاصل، ضعف و سردرد می شوند.
شیوع ویروس زیکا در مادران باردار خطر بروز نقایص شدید مادرزادی (میکروسفالی) نوزادان و تولد کودکانی با رشد اندک مغز و جمجمه را در پی دارد و به همین دلیل بیشترین دستور منع سفر به کشورهای آلوده برای زنان در سن بارداری صادر می شود.
ارسال نظر