افراد کتابخوان دو سال بیشتر عمر می کنند
مطالعات جدید نشان میدهد افرادی که در هر روز حداقل به مدت ۳۰ دقیقه کتاب میخوانند، از زندگی طولانیتری بهره خواهند برد.
براساس مطالعهای که بر روی ۳۶۳۵ نفر انجام شد، افرادی که ۵۰ سال یا بیشتر داشتند و در طول زندگی خود عادت به کتاب خواندن داشتهاند طولعمر حدود دو سال بیشتر از افرادی که کتاب نمیخوانند، خواهند داشت. به عبارت دیگر آنها از ۲۳ ماه زندگی بیشتر بهره میبرند.
این یافتهها در دانشکده سلامت عمومی دانشگاه ییل به دست آمده است. این پژوهش نشان میدهد که هرچه افراد مطالعه بیشتری داشته باشند، عمری طولانیتر خواهند داشت. تنها ۳.۵ ساعت مطالعه در طول هفته میتواند تفاوت قابل توجهی ایجاد کند. این تحقیق تنها رابطهی بین مطالعه و طول عمر را نشان میدهد اما از علت و نحوه اثر آن چیزی نمیگوید. این پژوهش، تحقیقات موجود که نشان میدادند مطالعه باعث میشود که مغز فعال و سلامت باقی بماند را اثبات میکند.
تحقیقات نشان میدهد که فرآیند آهسته مطالعه عمیق یک کتاب اثر درگیری شناختی خواهد داشت. این نتیجه قبلا در دانشگاه اموری آنتالیا به دست آمده بود و نشان میداد خواندن یک رمان باعث تحریک و تقویت قسمتهای پردازش زبان در مغز میشود. به عبارتی دیگر مطالعه کردن میتواند تمرینی برای تقویت مغز باشد، کاری شبیه به تمرینی که در باشگاه برای تقویت بدن انجام میدهیم.
مطالعات همچنین نشان میدهد که خواندن کتابهای داستانی باعث افزایش احساس همدلی و قویتر شدن ارتباط با دیگران و جهان اطراف میشود ، به ما کمک میکند که شادتر باشیم و بنابراین زندگی طولانیتری داشته باشیم.
نکته جالب در این پژوهش اینجا است که یافتهها نشان میدهد که خواندن کتاب تاثیر بییشتری بر افزایش طول عمر نسبت به خواندن مجلات و روزنامهها دارد.
آلیسون سیل میگوید که علت این اتفاق این است که کتاب خواندن مغز انسان را بیشتر درگیر میکند و فواید شناختی بالایی دارد به همین دلیل طول عمر انسان افزایش مییابد.
افراد نمونه برای این مطالعه به سه گروه تقسیم شده بودند؛ گروهی که هیچ مطالعهای نداشتند، گروهی که در هفته ۳.۵ ساعت مطالعه میکردند و گروهی که زمان مطالعهای بیش از ۳.۵ ساعت در هفته داشتند.
با در نظر گرفتن عوامی چون جنیست، نژاد و تحصیلات، پس از گذشت ۱۲ سال، افرادی که در هفته بیش از ۳.۵ ساعت مطالعه داشتند، دارای ۲۳ درصد مرگ و میر کمتر بودند.احتمال مرگ کسانی که ۳.۵ ساعت در هفته را به مطالعه اختصاص میدادند نیز ۱۷ درصد نسبت به اشخاصی که اصلا مطالعه نمیکردند، کمتر بوده است.
محققان در حال حاضر به بررسی این سوالات میپردازند که آیا تفاوتی بین تاثیر خواندن کتابهای داستان و افسانهای و کتابهای غیرداستانی وجود دارد یا خیر و اینکه آیا کتابهای صوتی و کتابهای الکترونیکی هم به اندازه کتابهای کاغذی مفید و تاثیرگذار هستند.
در هر حال این یافتهها مهر تاییدی بود بر اینکه چقدر مطالعه میتواند برای سلامت انسان مفید باشد. در سال ۲۰۰۹ محققان دریافتند که مطالعه مرتب باعث افزایش فعالیت مغز و جلوگیری از زوال عقل میشود. در سال ۲۰۰۹ هم تحقیقی به عمل آمد که نشان میداد مطالعه باعث میشود که سطح استرس انسان کاهش یابد.
در حالیکه تحقیقات بیشتری نیاز است تا به طور قطع ثابت شود علاقه ما به کتاب باعث میشود که طول عمری بیشتر و ذهنی قویتر و سالم داشته باشیم، مطمئنا هیچ ضرری ندارد اگر شروع به مطالعه کتابهایی که در اطرافمان وجود دارد، کنیم.
نظر کاربران
پس از این به بعد بیش تر مطالعه می کنم البته با گوشی نه کتاب.حوصلم سر می ره.خخخخخخخخ