بایدها و نبایدهای کنکوری ها در شب کنکور
طبق گفته یک استاد دانشگاه و رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران، خانواده، استراحت در ساعات پیش از کنکور و نیز نحوه مطالعه قبل از آزمون،میتواند در نتیجه کنکور داوطلبان اثرگذار باشد.
سیدحسن موسوی چلک در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به عوامل کاهش دهنده اضطراب داوطلبان کنکور گفت: داوطلبان باید از هر عاملی که باعث افزایش میزان اضطراب میشود پرهیز کنند. این عوامل استرس زا می تواند درونی یا بیرونی باشد. افراد باید به اندازه تلاشی که کرده اند از خودشان انتظار داشته باشند زیرا چنانچه تلاششان کم باشد و توقع بالایی داشته باشند،میزان استرس افزایش می یابد.
وی با تاکید بر نقش خواب و استراحت داوطلبان در شب قبل از آزمون افزود: داوطلبان باید صبحانه را پیش از آزمون به طور کامل میل کنند و ساعات باقی مانده به آزمون را به فعالیتی اختصاص ندهند. اگر میخواهند مطالعهای داشته باشند، بهتر است مطالب را سریع مرور کنند اما انرژی خود را صرف حفظ کردن آنها نکنند.
این استاد دانشگاه درمورد نقش خانواده طی ساعات باقی مانده به کنکور اظهار کرد: خانواده ها نیز باید مراقب رفتارشان باشند و در مورد قبول شدن یا نشدن داوطلب بحثی به میان نیاورند. در این زمان بهتر است خانواده به فرزندان کنکوری خود آرامش بدهند و به آنها یادآوری کنند که تلاششان را کردهاند و مساله مهم تلاش و کوشش داوطلب است.
خانواده ها بیشترین نقش را در ایجاد آرامش برای کنکوریها دارند
همچنین طبق گفته یک روانشناس و استاد دانشگاه برای حفظ آرامش داوطلبان در روزهای باقی مانده،برخی عوامل مانند خواب کافی، خوردن غذاهای مناسب، خواندن خلاصههای از پیش آماده شده و... ضروری است و باید مورد توجه قرار بگیرد.
امین نجاتی روانشناس و استاد دانشگاه در گفتگو با ایسنا با تاکید بر نقش خانواده در آرامش داوطلبان کنکوری گفت: از آنجایی که اعضای خانواده در دسترسترین افراد هستند میتوانند بیشترین حمایت و آرامش را برای داوطلب ایجاد کنند.صحبت نکردن در مورد امتحان، یادآوری نکردن شکستهای سال های گذشته، یادآوری کردن موفقیتهایی که افراد داشتهاند و... می تواند در ایجاد آرامش برای داوطلبان موثر باشد.
وی با بیان اینکه نقش خواب در ایجاد آرامش برای داوطلبان بسیار حائز اهمیت است،افزود: به دلیل تشدید استرس در این روزها، ممکن است اختلال در خواب افزایش یابد و برای مقابله با آن بهتر است به جای استفاده از داروهای خواب آور،از نوشیدنی های گرم استفاده کنند.داوطلبان می توانند برای تقویت حافظه و نیز افزایش قدرت بازیابی اطلاعات، هشت تا ۱۰ ساعت خواب کافی قبل از جلسه ی کنکور داشته باشند.
این روانشناس و استاد دانشگاه با تاکید بر نقش تغذیه اظهار کرد: استفاده از غذاهایی که از نظر قندی مقوی هستند، در این روزها توصیه می شود. بهتر است از غذاهایی که تحریک کننده هستند و ممکن است بیقراری ایجاد کنند، مانند سس کچاپ و سوسیس و کالباس و انواع کنسروها و تن ماهی و مواد غذایی نفخ دار، استفاده نشوند.
نجاتی با بیان اینکه نباید آزمون کنکور بیش از حد برای داوطلبان مهم نشان داده شود گفت:خواندن خلاصه دروس در روزهای آخر بسیار اثربخش است.همچنین کسب آرامش از طریق معنویت می تواد با داوطلبان کمک کند.
وی با اشاره به لحظات پیش از برگزاری آزمون افزود:داوطلبان با کشیدن نفس عمیق و انجام فعالیت های ذهنی مانند از عدد ۱۰۰ شمردن و سه عدد سه عدد کم کردن و همچنین فرستادن صلوات در لحظات قبل از کنکور می توانند آرامش خود را کسب کنند.
ارسال نظر