۳۰۴۴۶
۵۰۰۵
۵۰۰۵
پ

توليد برق از حركات تصادفی!

پژوهشگران روش جديدي براي توليد جريان الکتريسيته از حرکت‌هاي پيرامون ما ارائه کردند.

خبرگزاری ایسنا: پژوهشگران روش جديدي براي توليد جريان الکتريسيته از حرکت‌هاي پيرامون ما ارائه کردند.

براي مثال زماني که دو لاستيک با هم تماس مي‌گيرند، جريان الکتريکي بسيار کمي توليد مي‌شود که مي‌توان آن را به‌ صورت کنترل شده‌اي استخراج کرد.

با استفاده از مواد پليمري انعطاف‌پذير که به آنها مولد‌هاي تريبوالکتريک گفته مي‌شود، مي‌توان از حرکت‌هايي نظير راه رفتن، جريان الکتريکي متناوب گرفت.

مولدهاي تريبوالکتريک مي‌توانند براي نانومولدهايي که با اثر پيزوالکتريک جريان توليد مي‌کنند، به‌ عنوان منبع توليد الکتريسيته عمل کنند.

اين دسته از مواد را مي‌توان از نانوسيم‌هاي اکسيد روي توليد کرد که در نهايت محصولي شفاف ايجاد مي‌شود.

حسگرهاي توليد شده با اين فناوري مي‌تواند جايگزين فناوري‌هاي فعلي به‌ کار رفته در نمايشگرها باشد.

«ژونگ لين وانگ» از پژوهشگران اين پروژه مي‌گويد: مکانيسمي که با استفاده از آن جريان الکتريکي توليد مي‌شود، براي پژوهشگران شناخته شده است.



چيزي که ما دريافتيم اين بود که با استفاده از نانوشکاف مي‌توان افت ولتاژ، ايجاد و در نهايت جريان الکتريکي توليد کرد.بنابراين حرکت‌هاي تصادفي اطراف ما مي‌تواند به جريان الکتريکي تبديل شود.

در صورتي که يک ورقه پلي استر روي يک ورقه پلي‌دي‌متيل‌سيلوکسان کشيده شود، مولد تريبو الکتريک عمل مي‌کند. پلي‌استر تمايل به اهداي الکترون دارد، در حالي که پلي‌دي‌متيل‌سيلوکسان گيرنده الکترون است.

با کشيده شدن اين دو سطح، يک جدايي مکانيکي ميان دو سطح ايجاد شده و در نتيجه بارها در سطح پلي‌دي‌متيل‌سيلوکسان جمع مي‌شوند، اين موجب تشکيل يک ممنتوم دو قطبي مي‌شود.

اگر بين دو سطح ارتباطي برقرار شود، جريان بسيار کوچکي در آن ايجاد مي‌شود. اگر مالش دو سطح ادامه پيدا کند، جريان متناوب کوچکي پديد مي‌آيد.

«وانگ» مي‌گويد: در اين سيستم بايد از دو نوع ماده مختلف استفاده کرد تا دو الکترود متفاوت پديد آيد. اگر شما دو سطح همجنس را روي هم بماليد، تفاوت بار ايجاد نمي‌شود.

از اين روش مي‌توان براي توليد حسگرهاي فشاري که خود تامين كننده انرژي خود هستند، استفاده کرد. در اين حسگرها تماس جسم خارجي موجب توليد جريان الکتريکي بسيار کوچکي مي‌شود که اين جريان توسط دستگاه شناسايي مي‌شود. با اين حسگر مي‌‌توان فشاري در حد ۱۳ ميلي‌پاسکال را شناسايي کرد.

از آنجايي که اين دستگاه مي‌تواند تا ۷۵ درصد شفاف باشد، از آنها مي‌توان در صفحات لمسي استفاده کرد. چنين حسگرهايي به باتري دستگاه نياز ندارند.

اين گروه تحقيقاتي از سه نوع الگوي مختلف در سطح استفاده کردند، نتايج نشان داد که شکل هرمي نسبت به شکل‌هاي خطي و مکعبي جريان الکتريکي بيشتري توليد مي‌کند، به‌ طوري که اين شکل ۱۸ ولت و ۰.۱۳ ميکروآمپر در هر سانتي‌متر مربع ايجاد مي‌کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج