شایعترین بیماری مفصلی میان زنان و مردان
رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران، آرتروز را شایعترین بیماری مفصلی میان زنان و مردان خواند.
سیدمنصور رایگانی در آستانه برگزاری نوزدهمین کنگره سالانه انجمن طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران گفت: آرتروز یا سائیدگی مفاصل در کل دنیا شایعترین بیماری مفصلی میان زنان و مردان به شمار میرود. آرتروز در موارد زیادی علائم رادیولوژی و عکسبرداری دارد، اما برای بیمار علائم خاصی ایجاد نمیکند.
رایگانی گفت: آرتروز زمانی جدی است و نیاز به درمان دارد که برای بیمار علائم بالینی ایجاد کرده باشد. شایعترین علائم بالینی آرتروز درد مفاصل است. دردی که عمدتا در هنگام حرکت مفصل ایجاد میشود، نشان دهنده بروز آرتروز است.
رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران گفت: پس از درد، انحراف مفاصل و ایجاد محدودیتهای حرکتی برای بیمار جزو شایعترین علامت آرتروز به شمار میرود. دردهایی که در آرتروز ایجاد میشود معمولا در هنگام حرکت مفاصل بروز میکند. بنابراین اگر مفاصل در هنگام استراحت نیز دردناک باشند و این درد همراه با قرمزی و تورم و گرما باشد، ممکن است به دلیل درگیریهای خاص مفصلی مانند رماتیسم یا عفونت باشد که نیاز به درمان سریع دارد.
رایگانی تأکید کرد: هر دردی در مفاصل، ستون فقرات و اندامها به معنای آرتروز نیست. معمولا مفاصل زانو، لگن، بند انتهایی انگشتان دست، شست پا، مفاصل ستون فقرات و سوراخهای بین مهرهها در گردن و کمر در آرتروز درگیر میشوند.
او تأکید کرد: اگر ستون فقرات گردن یا کمر مبتلا به آرتروز شوند، علائم آن به صورت دردهای گردنی که به دست انتشار مییابد یا دردهای کمری که به پاها انتشار مییابد، خود را نشان میدهد.
رایگانی گفت: این نوع از آرتروز را تحت عنوان تنگی کانال کمر یا گردن مینامند که در موارد شدید نیاز به اعمال جراحی دارد که مفاصلی مانند مچ دست، بندهای میانی دست، مفصل مچ پا و مفصل شانه و آرنج معمولا در آرتروز کمتر درگیر میشوند، مگر اینکه نوع آرتروز، آرتروز ثانویه باشد که در اثر ضربه یا عفونت رخ داده باشد.
رئیس نوزدهمین کنگره سالانه انجمن طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران در مورد روشهای درمانی آرتروز گفت: رایجترین روش درمان آرتروز که به بیماران توصیه میشود شامل کاهش وزن اضافی و محدود کردن فعالیتهای بدنی مانند بالا و پائین رفتن از سطوح شیبدار و تعدیل فعالیتهای شغلی است.
رایگانی گفت: قدم بعدی در درمان آرتروز تجویز درمانهای ساده و موضعی مانند انجام برخی حرکات ورزشی و مصرف مسکنهای ساده مانند استامینوفن است. در مرحله بعد روشهای طب فیزیکی، داروهای خوراکی قویتر تجویز میشود و در صورت موثر نبودن از انواع تزریقات داخل مفصلی که رایجترین آن تزریق کورتون است، استفاده میشود.
بنابراعلام روابط عمومی انجمن طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران، او به حضور مهمانان خارجی در این کنگره اشاره کرد و گفت: مهمانانی از کشورهای سوئد، مالزی، فرانسه، آلمان، کره و آمریکا در این کنگره حضور یافته و به ایراد سخنرانی میپردازند.
به گفته رایگانی، نوزدهمین کنگره سالانه انجمن طب فیزیکی و توانبخشی به همت این انجمن و با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی و علوم بهزیستی، شورای اسلامی شهر تهران و پژوهشکده پزشکی و مهندسی جانبازان در روزهای ۱۴ تا ۱۶ بهمن ماه در هتل المپیک برگزار میشود برگزار میشود.
نظر کاربران
آیا درد زانوها هنگام بالا رفتن ازپله هم آرتروز است؟ دوستانی که مطلعند لطفا جواب بدهند . ممنونم.
زانوها با غضروف حجیمی که دارند هر لحظه به آب و اکسیژن نیاز دارند تا نرم بمانند و بتوانند کار خود را درست انجام دهند .وقتی این دو فاکتور در خون کم شود زانوها به درد دچار می شوند . تغذیۀ غلط در کم شدن رطوبت و اکسیژن بسیار مؤثر است . هم چنین نشستنهای طولانی ماهیچه های ران و ساق پا را شل می کند و موقع راه رفتن این دو ماهیچه نمی توانند با مفصل زانو هماهنگی داشته باشند در نتیجه فشار زیادی به زانوها وارد می شود که درد اولین نشانه است . اولاً طولانی ننشینید راه پیمائی حتماً داشته باشید . دوماً مواد نشاسته ای را کم کنید و اگر هم می خورید در مقابل موادی که ویتامین ث دارند بخورید بخصوص از آبلیمو غافل نشوید . در طب سنتی برای کاهش درد زانو خوردن زنجبیل همراه شیرۀ انگور توصیه می شود و یا عسل همرا آّب و آبلیمو و کمی زنجبیل .برای ترکیب شیره و زنجبیل - یک قاشق پر غذاخوری زنجبیل در یک لیوان شیرۀ انگور مخلوط کنید از این ترکیب هر روز سه مرتبه اما هر بار فقط یک قاشق غذاخوری میل کنید در عینی که ماساژ زانو با دست و ورزش بالاتنه را فراموش نفرمایید . ورزش بالاتنه قلب را به حرکت می اندازد و خون بیشتری به زانو ها می رسد .برای استفادۀ بهتر از زنجبیل - پودر آن را تهیه کنید .
پاسخ ها
از پاسخ ودستورالعمل شما دوست گرامی بسیار سپاسگزارم لطف فرمودید.