گوشت نپخته، حامل انگل های خطرناک
متخصصان تغذيه و سلامت در آمريكا هشدار دادند: گوشت ارگانيك اگر خوب و كامل پخته نشود ميتواند حامل انگل خطرناكي باشد كه به فرآوردههاي غذايي انسانها منتقل ميشود.
اين متخصصان در آزمايشات اخير خود دريافتهاند نوعي بيماري ناشي از مصرف غذاي آلوده موسوم به توكسوپلاسموزيس از نوعي انگل با عنوان توكسوپلاسما ناشي ميشود كه عمدتا در گوشتهاي ارگانيك موجود است. به گفته متخصصان، اين بيماري انگلي به اندازه سالمونلا يا ايكولي شناخته شده نيست.
اين كارشناسان ميگويند: روند جديد براي توليد فراوان گوشتهاي ارگانيك كه اخيرا بيشتر شده ميتواند احتمال آلودگي اين گوشتها به انگل توكسوپلاسما را افزايش دهد.
به گزارش مجله آنلاين لايوساينس، اين متخصصان در عين حال تاكيد كردند: خوردن گوشتي كه كامل پخته نشده چه ارگانيك باشد و چه به روشهاي معمول صنعتي توليد شده باشد اعم از گوشت بره، مرغ و هر نوع گوشت شكار، يكي از عوامل اصلي آلوده شدن انسان به انگل توكسوپلاسما است.
انگل توكسوپلاسما گونهي يك انگل اجباري درون سلولي است كه ميزبان عمده آن گربه است اما در گوشت خام، ميوهها و سبزيجات نشسته آب و زباله آلوده و جعبههاي نگهداري از گربه و تمام نقاطي كه به مدفوع گربه آلوده شدهاند، وجود دارد.
اين انگل عامل بيماري خطرناكي موسوم به توكسوپلاسموزيس است. تشخيص اين بيماري معمول دشوار است اما علائم باليني آن معمولا شامل تورم غدد، تب، سردرد، درد عضلاني و خشكي پوست ميشود.
مطالعات نشان ميدهد كه علائم اوليه بيماري فقط در ۱۰ درصد افراد آلوده به اين انگل بروز ميكند به اين ترتيب فردي ممكن است با وجود داشتن انگل هيچگونه علائم باليني نداشته باشد.
برخي از متخصصان ميگويند در تمام دنيا آنتي بادي اين انگل در سرم خون يك سوم افراد بالغ يافت ميشود كه اين امر نمايانگر شيوع بالا و قدرت آلوده كنندگي اين انگل است. اين بيماري براي زنان باردار و افرادي كه سيستم ايمني بدنشان ضعيف است تهديد جدي تري محسوب ميشود.
نظر کاربران
خیلی خیلی خوب بود