کشف نشانگر اوتیسم در کانال سلولی مغز
پژوهشهای اخیر محققان حاکیست که نقص در کانال سلولی که وظیفه ترشح پروتئین در مغز را بر عهده دارد، با شکل قطعی بیماری اوتیسم در ارتباط است و هر دو به عنوان نشانگرهای ذاتی برای شناخت عیوب این اختلال مثل یک هدف درمانی بالقوه به خدمت گرفته میشوند.
کلسیم موجود در مغز برای تبادل اطلاعات بین نورونها استفاده میشود و عملکرد میزبانی دیگر سلولها از جمله تنظیم یادگیری و حافظه، تحریکپذیری عصبی و انتشار انتقال دهنده عصبی را فعال میکند که این مناطق به ناکارآمد بودن در اختلالات طیف اوتیسم (ASD) شناخته شدند.
جی.جی.گارگوس یکی از محققان دانشگاه کالیفرنیا در ایالات متحده گفت: ما بر این باوریم که این یافتهها تیر دیگری در کمان تشخیص زودهنگام و دقیق اختلالات اوتیسم است.
گارگوس افزود: همچنین این کار هدف از یک ردهبندی مولکولی را نشان میدهد که در حال حاضر به خوبی ثابت شده برای کشف دارو مفید است.
در حال حاضر نشانگرهای تشخیص عیوب دقیق و قابل اطمینانی برای اختلالات اوتیسم وجود ندارد. پژوهشهای ژنتیکی صدها ژن که با این بیماری در ارتباط هستند را شناسایی کردهاند.
در این پژوهش محققان دریافتند که نقص در کانال IP۳R که ترشح کلسیم از غشای سلولی را کنترل میکند میتواند کلیدی برای تشخیص ASD باشد.
یان پارکر، استاد دانشگاه کالیفرنیا نیز گفت: به تعبیر ما عملکرد مناسب این کانال و مسیر هشداردهنده آن برای کارایی طبیعی نورونها و مسیر هشداردهنده آنها که قطب کلیدی در پاتوژنهای ASD محسوب میشود، بحرانی است.
نتایج این پژوهش در مجله the journal Translational Psychiatry منتشر شده است.
ارسال نظر