كدام كشورها در چه چیزی ركورددار هستند؟
مناطق مختلف جهان از ويژگيهاي گوناگوني برخوردارند و قادر به پرورش استعدادهاي خود در زمينههاي بخصوصي هستند.
تلگراف در گزارشي به بررسي دليل برتري برخي كشورها بر برخي از حوزهها از پزشكي گرفته تا رياضيات و آشپزي پرداخته است؛ تحليلي كه البته تا حد زيادي، سليقهيي و بازتاب دهنده نظرات نويسندگان اين رسانه انگليسي است؛ با اين حال خواندن اين گزارش شايد چندان هم خالي از فايده نباشد.
آشپزی: نروژ و سوئد
طي ۱۰ سال گذشته كشور نروژ بر دو رقابت بسیار مورد توجه آشپزي جهان يعني «المپيك آشپزي» و «بوكيز دور» تسلط داشته است. با توجه به سه امتياز مدال طلا، دو امتياز نقره و يك امتياز برنز، نروژ تاكنون با ۱۴ امتياز در صدر جدول بوده و سوئد ۱۳ امتيازي و فرانسه ۱۱ امتيازي پس از آن قرار دارند.
آرايش مو و زيباييدرماني: فرانسه و كره
طبق آمار رقابت دوسالانه بينالمللي ورلدااسكيل(مهارت جهاني)، فرانسه در قرن گذشته توانسته جايگاه اول بهترين آرايش مو را به دست آورد كه در پي آن كشورهاي كره جنوبي و فنلاند قرار ميگيرند.
طيق اين گزارش در سالهاي اخير نيز درمانگران زيبايي انگليسي در ميان بهترينها قرار داشتهاند.
- سوادآموزی و توان محاسباتی: شانگهاي چين
نتايج بررسيهاي اخير در مورد سواد رياضياتي نوجوانان ۱۵ ساله شانگهاي توسط برنامه ارزیابی بینالمللی دانشآموزان نشاندهنده دستاوردهاي بسيار جالب و چشمگيري بوده است.
اين پژوهش كه در ۶۵ كشور و منطقه در سراسر جهان انجام شده بود، نشان داد كه بيش از ۲۵ درصد دانشآموزان چيني در سطح بالا بوده و قادر به حل مسائل پيچيده رياضياتي هستند. در بخش خوانش نيز ۱۹ درصد از دانشآموزان ۱۵ ساله شانگهاي توانستند به امتياز بالا دست يابند. در حاليكه ميانگين سايرين حدود هشت درصد بود.
اين دستاورد احتمالا به دليل نظم و انضباط بالاي مدارس چيني و استفاده از شيوه يادگيري طوطيوار است.
معماري: انگلستان
در قرن حاضر انگليس توانسته جوايز بيشتري را در رقابت «پریتزکر» و مدالهاي طلاي سلطنتي معماري نسبت به كشورهاي ديگر مانند سوئيس و هلند دريافت كند. «هري ريچ»، مدیر اجرایی موسسه سلطنتي معماران، دليل موفقيت انگليس را آموزش معماري اين كشور دانسته است كه به وسعت فكر دانشجويان كمك ميكند.
همچنين اين كشور از دانشجويان خارجي زيادي در اين رشته برخوردار بوده و حدود ۲۸ درصد از وروديهاي اين رشته غير انگليسي هستند.
رياضيات: فرانسه و روسيه
از سال ۱۹۹۰، ۲۲ تن برنده مدال «فیلدز» شدهاند كه در رشته رياضي مانند نوبل است. ۱۳ برنده از دو كشور روسيه و فرانسه بوده و با وجود تعداد برنده بيشتر روسها (هفت برنده)، به دليل نسبت جمعيت كشورها اين عنوان به فرانسه ميرسد.
«سدريك ويلاني»، برنده مدال فيلدز ۲۰۱۰، رياضي را يك راه انتزاعي مشاهده جهان دانسته كه با ذهنيت فرانسويها مطابق است. وي اظهار كرد: ما جبر را بر همه چيز اعمال ميكنيم.
در اين ميان موسسات نخبه نيز كمك زيادي كردهاند. فارغالتحصيلان برترين مدارس فرانسه به مدارس عاليه ميروند و به طور سنتي آنها را به صورت دانشمندان برتر، دولتمردان و روساي جمهور آموزش ميدهند.
فرانسويها استعداد رياضياتي خود را وارد بازارها نيز كردهاند. رتبههاي مدارس بازرگاني فاينشنال تايمز نشان داده كه فرانسه در توليد متخصصان مهندسي مالي در جهان پيشگام بوده و شش موسسه از ۱۰ موسسه برتر داراي رشتههاي مالي به اين كشور تعلق دارد. از اين رو اين كشور ميتواند مدعي حاكميت بيچون و چرا بر ماليه كمي باشد كه در حدود نيمي از تجارتهاي مالي دخالت دارد.
ساختمانسازي: كره جنوبي و سوئيس
بهترين ساختمانسازهاي جهان در كره جنوبي هستند. با تركيب تمام مهارتهاي ساختمانسازي در رقابت بينالمللي ورلداسكيلز از جمله لولهكشها، برقكارها، دكوراتورها و آجرچینها، كره جنوبي در جايگاه اول جهان قرار داشته و كشورهاي سوئيس، آلمان و اتريش در جايگاههاي بعدي قرار ميگيرند.
به گفته سيمون بارتلي، رئيس رقابت بينالمللي ورلداسكيلز، يك تغيير در جامعه باعث اين پيشگامي در كره جنوبي شده است. دولت كره، صنعت و حركت متحد باعث نيروي كار ماهر اين كشور شده است. اين توسعه تمركز در مهارتها باعث رشد كره از يك كشور فقير به يك اقتصاد روبهرشد شده است.
كشورهاي سوئيس، آلمان و اتريش نيز با آموزشهاي كاري مشابه نتايج خوبي كسب كردهاند. مراكز آموزشي مجهز براي تجربه عملي، آموزشگاههاي حرفهيي با پايه دانشگاهي، عوامل نظري و جايگاههاي كاري در اين كشورها وجود دارد.
همچنين كشورهايي مانند آلمان به وجهه كار احترام ميگذارند؛ بنابراين زماني كه سه سال زمان در كاري مانند آجرچيني صرف شده، براي آن اعتبار قائل ميشوند.
علوم رايانه: كاليفرنياي آمريكا
جاي تعجب نيست كه طبق يك ارزيابي در مورد يك سوم از ۱۰ دانشگاههاي برتر جهان در رشته علوم رايانه، كاليفرنيا بر رتبهبندي هر سه دانشگاه مورد نظر تسلط دارد.
اين در حالي است كه در خود كاليفرنيا در اين مورد ترديد وجود داشته و هند و چين را مقدمتر ميدانند! طبق ارزيابيها، چين و هند در حال گسترش بخش هاي خود بوده و از يك درصد نخبگان خود كه در چين به ميزان ۱۳ ميليون تن ميرسد براي دستيابي به جايگاههاي برتر استفاده ميكنند.
تحقيقات پزشكي:انگلستان، كانادا و استراليا
برندگان جوايز وولف، نوبل و لاسكر در زمينه پزشكي نشاندهنده بيشترين اكتشافات پزشكي بوده كه ۲۹ جايزه را از سال ۲۰۰ دربرميگيرد. اين در حالي است كه با به ميان آمدن نسبت جمعيت، اين آمار تغيير كرده و كشورهايي مانند انگليس، كانادا و استراليا قرار ميگيرد.
اين درحاليست كه انگليس نيز با منابع محدود خود بسيار زيركانه در اين زمينه عمل كرده است. دانشگاه آكسفورد در رتبهبنديهاي تايمز هاير اجوكيشن براي موضوعات باليني، پيشباليني و بهداشت رتبه نخست را دارد. در علوم زيستپزشكي نيز از ميان ۱۳ دانشمند برنده جايزه نوبل، ۹ نفر انگليسي بودهاند.
نظر کاربران
pas IRAN...
پاسخ ها
are abji jonam iran nist
فدای خودمون که اینجا حرفی واسه گفتن نداشتیم. حالا اگه عنوان تیتر"فقط یه ایرانی میتونه " بود چه غوغایی میشد
ایران : ....... و ........و ........و ...... الی آخر !!
iran chie?
rekorde bikariii
پس ایران چی؟
ای بابا ایران هم توی گرونی اوله دیگه عزیزان من بیشتر دقت کنید:0)