اسکار اینترنت: Webby Awards
هر ساله، بر اساس نظر کاربران و داوران، برترین پرتالهای اینترنت در دهها زمینه و موضوع مختلف، معرفی و انتخاب میشوند که میتوان این مراسم را به اسکار اینترنتی تشبیه کرد. در این گفتار، به بررسی مراسم وبی اواردز، میپردازیم.
به گزارش برترین ها؛ آکادمی علوم و هنرهای دیجیتالی آمریکا International Academy of Digital Arts and Sciences, به عنوان متولی این امر شناخته میشود. هر ساله از طریق سایت این آکادمی، کاربران از سراسر جهان نسبت به انتخاب و معرفی وب سایتهای مورد علاقه خود در زمینههای متنوع اقدام میکنند و پس از ارزیابی کیفی و کمی بر مبنای معیارهای مختلفی، فهرست سالانه برترین سایتهای وب اعلام میشود. در چند دوره ای که این مسابقات برگزار شده است، هیچ پایگاه متعلق به ایرانیان به عنوان برترین سایت انتخاب و معرفی نشده است و امیدواریم این مساله در سالهای آتی، رخ دهد.
اگر چه تنها حضور جدی ایران در جایزه اسکار برترین فیلمهای سال، فقط مخصوص به نامزدی یک فیلم از مجید مجیدی در دو سال پیش بود، اما هنوز هیچ یک از دهها هزار پایگاه متعلق به ایرانیان در وب، در فهرست نامزدهای دریافت تندیس اسکار اینترنت نیز جای نگرفته است. موضوعات مختلفی در این بررسی مد نظر است که در هر category، ۲ پرتال معرفی میشوند.
باید اذعان داشت که پایگاههایی که موفق به دریافت جایزه موسوم به اسکار اینترنتی میشوند، در زمینه منتخب خود، دارای برجستگیهای کارکردی و اطلاع رسانی و ارتباطی قوی و بین المللی بودهاند که این امر را با مشاهده پایگاههای انتخاب شده در صفحات بعدی، میتوان مشاهده نمود. به دلیل گستردگی مؤلفههای کاربردی وب در دنیای امروزی و حضور بیش از 2 میلیارد کاربر اینترنت در این رسانه عظیم دیجیتالی، آگاهی و استفاده از برترین سایتهای اینترنت، میتواند در وقت و هزینه کاربران صرفه جویی کرده و آن ها را با بهترین پایگاههای وب آشنا کند.
به هر حال باید پذیرفت که در میان دهها میلیون سایت اینترنت، شاید زیر یک درصد این پایگاهها برای شمار گسترده ای از علاقمندان وب در اقصی نقاط جهان، کاملاً کاربردی و ارزنده باشد و ما بقی، بیش تر جنبه تبلیغاتی یا سرگرمی محلی دارد
درباره اسکار اینترنت
وبی اواردز، از سال 1996 میلادی آغاز به کار کرده است. آکادمی علوم و هنرهای دیجیتال هر ساله براساس رأی داورانی که از کارشناسان فناوری اطلاعات تشکیل شدهاند برگزیدگان حوزه مختلف دنیای دیجیتال را مشخص میکند. کاربران اینترنتی هم در بخشهای مختلف به برگزیدگانشان رأی میدهند تا در هر حوزه برگزیده کارشناسان و برگزیده مردم انتخاب شود. جوایز وبی که به اسکار اینترنتی هم معروف است از جمله معتبرترین جوایز برگزیدگان حوزه اینترنت محسوب میشود. بیش از ۶۰۰ برنده، پیشگامان صنعت اینترنت و شخصیتهای مشهور در این مراسم حضور خواهند داشت. برندگان، طبق سنت مراسم هنگام دریافت جایزه تنها میتوانند در پنج کلمه سخنانی ایراد کنند!
جوایز وبی در هفتاد رشته مختلف تجاری، مصرفی و فرهنگی اهدا شده است. امسال در کنار رشتههای شناخته شده ای چون اجتماعات اینترنتی، مد، فیلم و سیاست، رشتههای تازه ای نیز به این جوایز افزوده شدهاند. پادکست، بهترین طراحی دیداری، وبلاگ تجاری و یا بهترین استفاده از ویدئو یا تصاویر متحرک از جمله رشتههای تازه این جوایز هستند. جوایز وبی سال 2008 به رکورد ۵۵۰۰ شرکت کننده از ۴۰ کشور جهان دست یافته است.
بیش از سی هزار رأی دهنده از گوشه و کنار جهان سایتهای مورد علاقهشان را معرفی کردند تا برندگان جایزه صدای مردم (Award Voice Peoples) را تعیین کنند. گروه موسیقی گوریلاز (The Gorillaz) جایزه هنرمند وبی سال را دریافت کرده است.
گوریلاز به عنوان موفقترین گروه مجازی موسیقی در جهان و پیشگام ترکیب موسیقی و انیمیشن معرفی شده است. از دیگر برندگان جوایز دستاوردهای ویژه میتوان به توماس فریدمن، ستون نویس روزنامه نیویورک تایمز اشاره کرد که جایزه شخصیت وبی سال را از آن خود کرده است. جایزه وبی یک عمر دستاورد نیز به دکتر رابرت کان (Robert Kahn) یکی از بانیان اینترنت تعلق گرفته است. برندگان از سوی اعضای آکادمی بین المللی علوم و هنرهای دیجیتال مورد گزینش قرار گرفتند.
در این سازمان بین المللی که بیش از ۵۰۰ عضو دارد کسانی چون دیوید بویی آهنگساز و خواننده، ریچارد برانسون بنیانگذار گروه ویرجین، مت گروینگ خالق شخصیتهای کارتونی سیمپسون و ماکس آزریا، طراح لباس از جمله اعضای این آکادمی هستند.
پیشینه جوایز وبی به دوران نوباوگی اینترنت برمیگردد؛ یعنی زمانی که وب تنها خوشایند گروه خاصی از افراد بود. جوایز وبی به دو نوع جایزه وبی و جایزه مردمی تقسیم میشود که بهترین وبسایتها در بیش از صد گروه از جمله تبلیغات تعاملی، فیلم و تصاویر ویدیویی آنلاین و موبایل انتخاب میشوند.
دیوید مایکل - دیویس، مدیر اجرایی جوایز وبی میگوید: وقتی ما شروع به کار کردیم، اینترنت یک فضای دنج و خلوت بود اما الان شرایط کمی فرق کرده است، در دنیای امروزی ما، حدود یک میلیارد و نیم کاربر آنلایناند.
یک هیات 550 نفر متشکل از متولیان و کارشناسان فناوری وب و همچنین افراد جامعه خلاق، برندگان وبی را انتخاب میکنند.
دیویس میگوید: به خاطر محدود بودن موارد کیفی، داوری در مورد تصاویر ویدیویی و تبلیغات، مخصوصاً در وب سایتها کار بسیار سختی است و به همین جهت این انتخاب به عهده مردم میافتد و در این صورت آنهایی انتخاب میشوند که تأثیر گذارتر بودهاند.
وی میافزاید: مطمئناً تاثیرگذاری یکی از عواملی اساسی است و افرادی که بتوانند اینترنت را در روشهای نوآورانه خود راه بدهند و به نوعی این دو مقوله را با هم ترکیب کنند برنده هستند.
دیویس میگوید: به طور مثال کلیپ ویدیویی بله ما میتوانیم Yes We Can) )، Will.i.am تأثیر بسیار ژرفی در انتخاب مبارزاتی باراک اوباما داشت.
وی میافزاید: همان طور که میدانید Will.i.am یک فرد عادی است و عضو گروه خاص یا حزب سیاسی خاصی نبود ولی حالا به هر دلیلی، در این مسیر افتاده است.
وی خاطر نشان میکند: این مثال نشان میدهد که هر کسی که تواناییهایی در زمینه هنری دارد و میتواند آن را به صورت آنلاین دربیاورد و تاثیرگذار هم باشد، میتواند برنده شود.
جایزه وبی هدف نهایی بسیاری از افراد و شرکتها به شمار میآید. این سازمان برای جوایز وبی امسال حدود ۱۰ هزار شرکت کننده از ۶۰ کشور مختلف جهان داشت که این تعداد در مقابل شرکتکنندگان جوایزی نظیر اسکار، Golden Globes و ESPY بسیار قابل توجه است.
علاوه بر این نیز حدود نیم میلیون نفر در جوایز مردمی شرکت کردهاند و در آن یک نفر به عنوان بهترین برگزیده میشود و رایدهندگان باید به سایت Webby Awards وارد شده و ثبتنام کنند. دیویس میگوید: به نظر من آگاهی مردم دراین مورد بسیار بالا است و افراد از جنبههای مختلفی، وب سایتها را ارزیابی میکنند و برنده شدن در این مراسم به کلی شغل شما را متحول خواهد کرد. برنده شدن در وبی، یک وجه تمایز در کارتان ایجاد میکند، به نحوی که یک ترافیک سنگین برای وب سایتتان ایجاد میکند و مخاطبان جدیدی به آن میپیوندند.
تصاویر مراسم اعطای جوایز سالانه به برندگان در سایت: www.flickr.com/photos/webbys در دسترس است. در سال ۲۰۱۵ میلادی، بیش از ۱۳ هزار پرتال از امریکا و شصت کشور جهان، در مراسم وبی اواردز شرکت کردهاند.
برای اطلاع از این مراسم، به نشانی اینترنتی http://www.webbyawards.com مراجعه کنید. نوزدهمین مراسم وبی اواردز، در پرتال این مراسم، قابل مشاهده میباشد.
گفتنی است، سرویس باشگاه کارآفرینی دیجیتالی پرتال برترینها، بزودی به معرفی برترین پرتالهای منتخب جایزه سالانه وبی اواردز خواهد پرداخت تا مخاطبان عزیز این پرتال، با صدها پرتال موفق اینترنت در عرصههای گوناگون که موفق با کسب جایزه اسکار اینترنت شدهاند، آشنا شوند.
ارسال نظر