۲۲۵۷
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

قطع ارتباط دانشگاه های ایران با دنیا!

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات از قطع دسترسی ۶۰ دانشگاه و پژوهشگاه به منابع علمی الکترونیکی بین‌المللی ۲۰۱۱ خبر داد و علت آن را مشکلات مالی و عدم پرداخت‌های لازم برای استفاده از این منابع اعلام کرد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات از قطع دسترسی ۶۰ دانشگاه و پژوهشگاه به منابع علمی الکترونیکی بین‌المللی ۲۰۱۱ خبر داد و علت آن را مشکلات مالی و عدم پرداخت‌های لازم برای استفاده از این منابع اعلام کرد.

سید امید فاطمی شب گذشته در حاشیه گردهمایی معاونان پژوهشی و فناوری دانشگاه‌های تهران در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر درباره دسترسی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها به پایگاه‌های اطلاعات علمی بین‌المللی گفت: حدود ۴۰ منبع علمی الکترونیکی بین‌المللی در وزارت علوم به صورت کنسرسیومی تهیه می‌شود.

وی افزود: خود دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها تعیین می‌کنند که به کدام منبع علمی دسترسی داشته باشند و خود موسسات نیز هزینه دسترسی به پایگاه مربوطه را تأمین می‌کنند. در این مدل برخی موسسات حاضر در کنسرسیوم ممکن است در پرداخت‌هایشان تأخیر داشته باشند. دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌هایی که در پرداخت‌هایشان تأخیر دارند ممکن است توسط ناشر در دسترسی‌هایشان محدودیت ایجاد شود و دسترسی‌شان قطع شود اما موسساتی که پرداخت‌شان را به موقع انجام می‌دهند به منابع دسترسی دارند.

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات با بیان اینکه مشکل دسترسی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها به منابع اطلاعات علمی بین‌المللی در سال جاری مقداری حاد شده است، خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته کلیه اعضای کنسرسیوم پرداخت‌هایشان به موقع بود و همه نیز دسترسی داشتند. چهار یا پنج سال است که دسترسی به منابع الکترونیکی بدون خدشه و بدون وقفه همیشه بوده و پژوهشگران استفاده می‌کردند اما امسال تعدادی از دانشگاه‌ها در تأمین منابع مالی مشکل داشتند که امیدواریم به زودی حل شود.

فاطمی میزان هزینه دسترسی دانشگاهها و پژوهشگاه‌های وزارت علوم به منابع اطلاعات علمی بین‌المللی را ۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و درباره میزان بدهی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در زمینه پرداخت‌های مربوط به این حوزه گفت: حدود ۵/۲ میلیارد تومان برای سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ بدهی داریم و برای برخی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها که پرداخت نکرده‌اند قطعی در دسترسی به منابع علمی الکترونیکی بین‌المللی ایجاد شده است.

وی با ابراز امیدواری نسبت به حل مشکلات مالی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها گفت: نیمی از ۱۲۰ دانشگاه و پژوهشگاه زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منابع علمی الکترونیکی بین‌المللی ۲۰۱۱ دسترسی دارند و بقیه بخاطر پرداخت‌هایی که در سال ۲۰۱۱ نداشتند قطع هستند.

سید امید فاطمی از دانشگاه تهران به عنوان یکی از بدهکارترین دانشگاه‌ها در زمینه پرداخت هزینه لازم جهت دسترسی به منابع علمی بین‌المللی نام برد و گفت: دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه مادر با وجود تعداد زیاد هیئت علمی و دانشجوی تحصیلات تکمیلی که دارد همیشه در تهیه منابع پیشتاز بوده اما در حال حاضر به دلایلی که باید بررسی شود در تأمین منابع ۲۰۱۱ به مشکل برخورده که امیدواریم به زودی برطرف شود.

وی میزان بدهی دانشگاه تهران در زمینه پرداخت‌های مربوط به دسترسی به منابع علمی بین‌المللی را حدود ۲ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: دانشگاه تهران در کنسرسیوم از نظر حجم منبع و پرداخت همیشه پیشتاز بوده اما امسال مشکل قطعی دسترسی به منابع علمی برای این دانشگاه ایجاد شده و در حال حاضر به منابع علمی بین المللی ۲۰۱۱ دسترسی ندارند.

منبع: خبرگزاری مهر
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج