جزییات جدید از قابلیت «OK Google»
گوگل، غول جست وجوی اینترنت بار دیگر در معرض هجمه گسترده معترضان به حریم خصوصی قرار گرفت. این بار، نرم افزار مرور گر گوگل کروم این شرکت، در کانون توجه رسانههای جهان قرار گرفته است که عاملی برای استراق سمع گزارش شده است.

برترین ها: معتبرترین شرکت اینترنتی جهان، گوگل، بار دیگر در کانون انتقاد فعالان حریم خصوصی قرار گرفت. این بار، نرم افزار مرور گر گوگل کروم این شرکت که امکان استراق سمع را از میکروفون کاربران فراهم میکند، با اعتراض گسترده کاربران این شبکه و کارشناسان امنیت سایبر قرار گرفته است.
بیش از 30 میلیون صفحه وب، در اعتراض به این قابلیت استراق سمع گوگل، تحلیل و محتوا ارائه کردند و از این اشتباه سهوی یا غیر سهوی گوگل، انتقاد کردهاند. طبق آمار ارائه شده توسط StatCounter، 49.2 درصد بازار مرورگرها، در اختیار Google's Chrome است و مرور گر مشهور مایکروسافت، Internet Explorer تنها 18.3 درصد بازار را در اختیار دارد.
به گزارش برترین ها؛ پرتال تحلیلی سیلیکون بیت در گزارشی درباره سامانه استراق سمع گوگل که توسط قابلیت Ok, Google فعال میشد نوشت: گوگل، پس از آنکه کارشناسان امنیت سایبر و توسعه دهندگان نرم افزارهای متن باز، به حفره امنیتی موجود در مرور گر کروم این شرکت، که امکان برقراری ارتباط با میکروفون کاربران را بدون اطلاع آنان ایجاد میکرد، پی بردند، نسبت به غیر فعال کردن این امکانات اقدام کردند.
این سایت تحلیل، در عکسی که در تکمیل خبر خود درباره استراق سمع گوگل ارائه کرده بود، ازجمله " اوکی گوگل، استراق سمع را متوقف کن" استفاده کرد که در واقع ترکیبی از قابلیت Ok, Google با کلمه eavesdropping بود که ابتکاری خلاقانه در ارائه گزارش تصویری به مخاطب میباشد.
این قابلیت که Chrome Hotword نام دارد، قابلیت Ok, Google را امکانپذیر میکند. بااینکه به صورت پیشفرض غیرفعال است، زمانی که هردو کروم و کرومیوم از گوگل به عنوان موتور جستوجوی اصلی استفاده میکردند، میتوانست به صورت دائمی به صداهای میکروفون گوش داده و در صورت شنیدن OK Google فوراً فعال شود و به پرسشها پاسخ دهد. نگرانی در مورد هدف و کار این افزونه از دو بخش، در روشی که مرورگر وجود یا عدم وجود این افزونه را فاش کرده، تشکیل میشود.
یکی لیست افزونهها که در chrome://extensions/ نشان داده شده Hotword را نشان نمیداد و برعکس این، در صفحه خود Hotword یعنی chrome://voicesearch/ گفته شده بود که این افزونه، به صورت پیشفرض فعال بوده و به میکروفون دسترسی دارد.
اینکه گوگل در خفا برنامهای را نصب کند و بتواند از میکروفون استفاده کند (و هر چیزی را که شنیده به خالق خود گزارش دهد) همچنین این کار را نهتنها در مرورگر کروم با متن نیمه بسته خود، بلکه در مرورگر رایگان و متنباز کرومیوم انجام دهد، به نظر عمل فاحشی برای نقض حریم خصوصی افراد بود.
گفته میشود، این موضوع بعد از نوشتن شدن دو مقاله یکی در وبسایت linux Weekly news، سروصدای زیادی به پا کرد.
در جدیدترین خبر در باره قابلیت جنجالی اوکی گوگل که به تازگی منتشر شده است، گوگل اعلام کرده است که این قابلیت را که تا کون در وضعیت آنلاین در اختیار کاربران قرار میداده است، در وضعیت آفلاین نیز ارائه میکند. اما تاریخ دقیقی درباره رونمایی از این سرویس جدید ارائه نکرد. پرتال اندروید پلیس Android Police، اخیراً اعلام کرد که این سرویس، به زودی در اختیار کاربران محصولات گوگل قرار خواهد گرفت.
این به روز رسانی جدید گوگل، قابلیت خوبی برای سیستم عامل اندروید گوگل میباشد که به نظر میرسد قابلیت دستورات آفلاین OK Google را ارائه میکند. به تازگی رشته کدهای بررسی شده از آخرین فایل APK نرم افزار گوگل نشان میدهد که کاربران میتوانند از دستور OK Google به صورت آفلاین استفاده کنند.
برخی از قابلیتها همچون: make a call," "send a text," "play some music," and "turn on Wi-Fi در وضعیت، آفلاین نیز کاربرد خواهند داشت و گوگل امیدوار است که سرویسهای دیگری نیز در آینده به سرویس OK Google آفلاین ارائه کند. اطلاعات تکمیلی در این حوزه را در سایت اندروید پلیس به نشانی androidpolice.com دریافت کنید.
اطلاعات دقیق درباره اوکی گوگل در کروم را در نشانی code.google.com/p/chromium قابل دسترس میباشد. در ویدئو زیر، درباره قابلیت OK Google اطلاعات خوبی ارائه شده است.
بررسیها نشان میدهد که اندروید گوگل نیز، در زمینه حریم خصوصی کاربران، با انتقاداتی رو به رو است. یکی از نکات منفی و مورد انتقاد سیستم عامل اندروید، عدم کنترل صحیح حریم خصوصی بود و اپلیکیشن ها میتوانستند اطلاعات لحظه ای از موقعیت و شرایط کاربر را دریافت کنند.
کاربران در چنین شرایطی قادر به کنترل اپلیکیشن ها نبوده و در برخی مواقع، رفتار کنترل نشده آنها سبب بروز دردسر میگردید. این در حالی است که سیستم عامل iOS با در اختیار داشتن دسترسی بیشتر به بخش کنترل حریم خصوصی، امکانات مناسبی برای مقابله با اپلیکیشن های مزاحم در نظر گرفته است. گوگل قصد دارد تا رفتار اپلیکیشن ها را توسط کاربر کنترل کند تا مسئولیت هرگونه تداخل با حریم خصوصی، بر عهده کاربران باشد. ویدئو زیر، درباره امنیت فعالیت در اندروید گوگل، توضیحاتی ارائه شده است.
این که تا چه اندازه کاربران، از اوکی گوگل جنجالی در گوشیهای موبایل استفاده خواهند کرد و درآینده چه چالشهایی به دنبال خواهد آورد، موضوعی است که آینده به آن پاسخ میدهد.
نظر کاربران
واقعٱ که ایولا دارید خسته نباشید خیلی خیلی متشکرم ؛ اینقدر تنوع داره که یکی از یکی دیگه برتر و بهتره ممنونم از همتون !