نارضایتی از زندگی، عامل خستگی مزمن
سومین سمینار طب سنتی از ساعت ۸:۳۰ سه شنبه ۵ اسفند ۹۳ با برگزاری مراسم افتتاح در سالن رازی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران فعالیت خود را آغاز کرد. این سمینار تا پنجشنبه ۷ اسفند ۹۳ ادامه دارد.
رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اغلب نارضایتی ها و بیماری های ما در چند مرحله خلاصه می شود. مرحله اول افسردگی، اضطراب، بی حالی، بی قراری و ... است که مرد و زن، پیر و جوان و حتی کودکان با آن درگیر هستند. مرحله بعد اعتیاد و وابستگی به مواد مخدر، مشروبات الکلی، فیلم های تخیلی و ... است که توأم با احساس خستگی و نداشتن نشاط است.
او گفت: مرحله بعد سندروم خستگی مزمن است که در هر ۱۰۰ هزار نفر، ۱۰۰ تا ۳۰۰ نفر به آن دچار هستند. این موضوع در کشور های درحال توسعه بیشتر دیده می شود. این نوع از بیماری هیچ متولی خاصی ندارد و فرد بیمار نمی داند به چه کسی باید مراجعه کند. مرحله آخر اختلالات اضطرابی است که جزو شایع ترین بیماری های روانپزشکی به شمار می رود که در ۱۵ تا ۲۰ درصد از مراجعات بالینی مشاهده می شود.
رضایی زاده گفت: حال با این اوصاف برای درمان این نوع از بیماری ها چه باید کرد. در پاسخ به این پرسش باید بگویم که قسمتی از آن دست ما نیست مثل آب و هوا اما قسمت دیگر آن به زندگی ما مربوط می شود و باید با اصلاح شیوه زندگی آن را به وضعیت نرمال بازگردانیم. خودمراقبتی یکی از مصادیقی است که می تواند جلوی گسترش اینگونه بیماری ها را بگیرد.
نفخ در بانوان شایع تر از آقایان
همچنین فاطمه نجات بخش عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست طب سنتی و کاربرد آن در بیماری های دستگاه گوارش سومین سمینار تخصصی طب سنتی گفت: نفخ یکی از شایع ترین علایم گوارشی است که در بانوان شایع تر از آقایان است و علت آن این است که به طور کلی بانوان مزاج سردتری نسبت به آقایان دارند. در دیدگاه طب سنتی اگر حرارت لازم دستگاه گوارش کمتر از حد لازم باشد باعث نفخ می شود.
او گفت: طب سنتی بر 4 کیفیت حرارت، برودت، تری و خشکی تاکید دارد. اگر حرارت زیاد شود یا سردی بیش از حد باشد نفخ از بین می رود. برطرف شدن نفخ بیماری که قبلا نفخ داشته ممکن است نشانه سردتر شدن دستگاه گوارش و در واقع بدتر شدن نفخ باشد. علل ایجاد نفخ، سردی مزاج و معده، مسایل مربوط به غذا و اخلاط است.
عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: از علایم سردی مزاج می توان به هضم ناقص غذا و ترش کردن، هضم غذاهای سبک و تمایل به غذاهای سردمزاج اشاره کرد.
طب سنتی، طب اعجاز و طب علفی نیست
دکتر حمیدالله افراسیابیان دستیار تخصصی دکترای طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در طب سنتی و دردهای مفصلی سومین سمینار طب سنتی گفت: در گذشته نظریه اخلاط اربعه به دلیل اندیشه کلی گرایی با تشخیص فیزیکی مغایرت داشت. برای نمونه به صورت کلی میگویند معده یک فرد مشکل دارد که در اصل باید بگوییم کدام قسمت از معده دچار مشکل شده است.
وی گفت: طب سنتی ، طب اعجاز و طب علفی نیست، طبی دقیق است که اصول و مبانی مشخصی برای تشخیص و درمان دارد.
افراسیابیان در ادامه گفت: درد مفاصل که یکی از رایج ترین بیماری های امروز است. این بیماری سه نوع کلی دارد. اول سوء هیئت ترکیب که این بیماری ناشی از اختلالات ژنتیکی است. دوم تفرق اتصال که ناشی از تصادفات است. سوم اختلال مزاجی است که مثل دو عامل دیگر معین نیست.
وی گفت: طب ایرانی در مورد اختلال مزاجی مباحثی را مطرح می کند. در صورتی که یک فرد دچار درد مفصل باشد و بخواهیم اختلالات مزاجی را در او بررسی کنیم قبل از هر چیز باید عوامل زمینه ای مانند اختلال گوارشی و نزله ها را بررسی کنیم سپس با توجه به اصول شش گانه سلامتی تدابیر لازم را برای تغذیه فرد در نظر بگیریم و در نهایت توسط دارو اقدام به درمان کنیم.
ارسال نظر