افسردگی نتیجه التهاب مغزی است؟
نتایج بررسیهای جدید محققان کانادایی نشان میدهد که افسردگی ممکن است در نتیجه التهاب مغزی ایجاد شود.
روانپزشکان مرکز اعتیاد و سلامت مغزی در تورنتوی کانادا دریافتهاند، سطوح نوعی پروتئین که به عنوان سازنده التهاب شناخته شده، در مغز بیماران افسرده نسبت به افراد سالم تا یک سوم بالاتر بود.
افراد مبتلا به شدیدترین اشکال افسردگی همچنین از بیشتری التهاب برخوردار بودند.
نتایج این پژوهش ممکن است به توضیح دلیل علائم فیزیکی ناشی از افسردگی مانند بیاشتهایی و کمخوابی کمک کند.
همچنین این تحقیقات میتواند منجر به راههای تازه برای درمان بیماریهای روانی شود که بر یک پنجم بزرگسالان در نقطهای از زندگیشان تاثیر میگذارد.
افسردگی یکی از رایجترین اشکال بیماری روحی است و بر اساس برآوردها، یکی از هر پنج بزرگسال آمریکایی را در نقطهای از زندگیاش بخود دچار کرده است.
حدود ۱۴ میلیون آمریکایی بالغ از اختلال افسردگی ماژور رنج میبرند.
محققان از مغز ۲۰ بیمار مبتلا به افسردگی و ۲۰ داوطلب سالم در گروه کنترل اسکن گرفتند؛ آنها با استفاده از روشی موسوم به توموگرافی تابش پوزیترون توانستند سطوح پروتئین « translocator» را که با التهاب مرتبط است، اندازهگیری کنند.
این دانشمندان دریافتند که در بیماران مبتلا به حملات افسردگی ماژور، سطوح این پروتئین در قشر پیشپیشانی ۲۶ درصد، در قشر کمربندی قدامی ۳۲ درصد و در بخش اینسولای مغز ۳۳ درصد بالاتر بود.
به گفته محققان، التهاب در قشر کمربندی قدامی با شدت افسردگی ارتباط بیشتری دارد؛ تصور میشود که این التهاب ممکن است بر فعالیت نورونهای مغزی و شیوه ارتباطگیری آنها با یکدیگر تاثیر بگذارد.
اگرچه محققان نتوانستند در این پژوهش مشخص کنند که التهاب دلیل اصلی افسردگی یا نتیجه آن است، بررسیهای دیگر نشان داده که التهاب با بسیاری از علائم افسردگی مانند خلق و خوی بد، بیاشتهایی و بدخوابی مرتبط است.
خود التهاب یکی از روشهای اصلی بدن برای حافظت از خود است، اما التهای اضافی برای بسیاری از بافتها مضر است.
این در حالیست که درمانهای کنونی افسردگی، التهاب را هدف قرار نمیدهند.
نتایج این پژوهش در مجله JAMA Psychiatry منتشر شده است.
ارسال نظر